Hoe kun je het beste je badkamer tegels verven?

Je badkamer tegels verven is één van die klusjes die lastiger zijn dan je denkt. Toch hoeft deze taak niet al te ingewikkeld te zijn, zeker wanneer je onze tips in het achterhoofd houdt. Tegels verven in de badkamer doe je met tegelverf. Let hierbij wel op dat niet iedere soort verf geschikt is voor elke plek in je badkamer. Een goed voorbeeld hiervan is de douche. Deze plek is niet alleen vochtiger dan gemiddeld, maar in de douche wordt ook geregeld warm water gebruikt. Wij hebben geen tegelverf in ons assortiment die op lange termijn geschikt is om op de tegels van de douche te gebruiken. Hieronder vertellen we je nog meer over het verven van tegels in je badkamer.

Kan je badkamer tegels verven?

Het is een vraag die geregeld aan ons gesteld wordt: kun je badkamer tegels überhaupt wel verven? Laten we daarom deze vraag maar als eerste beantwoorden. Het is absoluut mogelijk om de tegels in je badkamer te verven. Dit is een verfklus die je prima zelf kunt uitvoeren. Een badkamer tegel kun je verven met behulp van tegelverf. Binnen het aanbod van Verfwinkel.nl ontdek je diverse soorten tegelverf. Niet alleen zijn er veel varianten, ook qua kleur is de keuze ruim. Wij mengen met liefde en plezier alle kleuren voor jou.

Tegels verven in de badkamer: hoe pak je dit aan?

Als je jouw badkamer tegels wilt verven, is het van belang dat je als eerste een goede tegelverf kiest. Enkele toppers uit ons assortiment waar je bijvoorbeeld voor zou kunnen kiezen zijn Histor Perfect Finish Wandtegels Zijdeglans of Alabastine Tegelgrondverf Acryl. Tegelverf is om een aantal redenen geschikt voor deze ondergrond. Ten eerste is de hechting van een hoog niveau. Daarnaast is deze verfsoort krasbestendig en duurzaam. 

Let hierbij wel op dat elke soort tegelverf een andere aanpak vereist. Een gewone tegelverf kun je in een paar lagen aanbrengen op de tegels. De basisverf is niet geschikt voor ruimtes die vochtiger en warmer zijn dan gemiddeld, zoals de douche. Er bestaat ook hechtprimer voor tegelverf die is opgebouwd uit 2 componenten, zoals Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer. Deze 2 componenten zorgen ervoor dat de dekking van deze verfsoort uitstekend is. Het grondig mengen van deze variant neemt zo’n 5 minuten in beslag. Hierna laat je de verf een kwartiertje staan voordat je aan de slag kunt gaan.

Verdere tips als je badkamer tegels gaat verven

Ook voor de tegels in je badkamer geldt dat je ze goed schoon moet maken en moet ontvetten voordat je de verf aanbrengt. Vervang van tevoren eventuele kapotte tegels en vergeet niet om ondergronden te bedekken waar je geen verf op wilt krijgen. Schilder eerst de randen en verf daarna de gehele tegels. Je werkt hierbij van boven naar beneden. Het beste kun je 2 tot 3 lagen aanbrengen. Ben je er ook van bewust dat verf niet hecht op siliconenkit. Direct beginnen? Bestel direct via onze webshop. Heb je eerst meer tips nodig? Vraag het aan onze klantenservice!  

Dit heb je nodig om badkamertegels te verven:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 19,88
2.
€ 18,95
3.
€ 28,91
4.
€ 61,34
Prijs totaal € 129,08

Lees ook: