• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Histor Perfect Base Tegelverf - Alkyd

9001 RAL
9002 RAL
9010 RAL
9016 RAL
5004 RAL
6009 RAL
7016 RAL
7021 RAL
7024 RAL
9005 RAL
G0.05.85 Mergelwit Sikkens Authentieke Kleuren
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Histor Perfect Base Tegelverf - Alkyd productinformatie

  • Gemakkelijk te verwerken
  • Goed dekkend
  • Goede vloeiing
  • Kras- en Slijtvast
  • Leverbaar in vrijwel alle kleuren
  • Voor binnen

Histor Perfect Base Tegelverf - Alkyd bestand(en) downloaden

Histor Perfect Base Tegelverf - Alkyd omschrijving

Histor Tegelverf is goed reinigbaar en kan tegen een stootje. Geef je muurtegels een ander kleurtje met Histor Tegelverf en de ruimte is als nieuw! Een uitkomst als je zin hebt in een andere stijl, maar niet in een verbouwing. Mengbaar in elke kleur.

LET OP: Indien een terpentine gedragen verf binnen wordt toegepast zal een donkervergeling optreden!

Extra informatie over Histor Tegelverf
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Histor Tegelverf bestellen bij Verfwinkel.nl
Histor Tegelverf bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl. 

Basis Terpentine Basis / Alkyd
Soort Grondverf
Glansgraad Zijdeglans / Satin
Toepassing Voor binnen
Rendement 11-12 m2 per liter
Merk Histor
Levertijd 1 Werkdag

Histor Perfect Base Tegelverf - Alkyd specificaties

OMSCHRIJVING
Luchtdrogende grondverf en aflakverf voor binnen, op basis van een gemodificeerde Alkydhars.

GEBRUIKSDOEL
Het gronden en aflakken van vele soorten geglazuurde muurtegels. Door de grote verscheidenheid aan geglazuurde tegels is het raadzaam vooraf een proefstuk op te zetten. Ongeschikt voor constante waterbelasting.

VOORNAAMSTE KENMERKEN 
Uitstekende hechting
Kras- en stootvast
Goed reinigbaar
Grondverf en aflak in één
Goede dekking
Rendement: 12 m2 per liter
Verkrijgbaar in 0,75L in wit en RAL 9010
Te mengen in elke gewenste kleur in 1L
Gemakkelijk verwerkbaar
Goede vloeiing

KLEUR EN GLANS
Wit en vele andere kleuren door middel van 2 basisverven, via het Histor kleurmengsysteem. Zijdeglans Verftypes op basis van Alkydharsen kunnen vergelen. Dit gebeurt vooral bij onvoldoende daglicht (zoals in kelders, binnenzijden van kasten etc.). Onder deze omstandigheden kan het voorkomen dat wit tinten en lichte kleuren gaan afwijken. Dit heeft uitsluitend esthetische en dus geen technische consequenties. Het vergelen is inherent aan het alkydharsbindmiddel. Voor gebruik in donkere of lichtarme ruimtes adviseren we Histor Perfect Finish Lak Acryl. Zijdeglans.

VOORBEHANDELING VAN DE ONDERGROND NIEUW WERK
Algemeen Ontdoen van ongerechtigheden. Vuil, vet en aanslag verwijderen. Reinigen met Histor Perfect Base Ontvetter. Zorg dat de ondergrond droog en schoon is. Afwerken Voor- en aflakken met Histor Perfect Base Tegelverf. Tussen het aanbrengen van de lagen door, licht matteren met een Scotch Brite schuurmatje. VERWERKING VAN DE VERF Gereedschap Varkensharen kwast of velvet(velours)lakroller. Voor gebruik verf goed roeren. Droge laagdikte Aanbevolen: Ca. 40 micrometer. Kwast/rollagen Aanbevolen: 1 á 2 kwastlagen of rollagen. Temperatuur Verf op (kamer)temperatuur laten komen. Verwerken bij een temperatuur tussen 10°C en 25°C. Na gebruik Luchtdicht afsluiten en even omkeren om de rand vol te laten lopen voor een goede afsluiting.

UITSTRIJKVERMOGEN OP STRAKKE VLAKKE ONDERGROND
Praktisch rendement Afhankelijk van de structuur en zuiging van de ondergrond, van de laagdikte en het gebruikte gereedschap en van de omstandigheden bij het aanbrengen. Theoretisch rendement Ca. 12 m2. Zie ook de informatie op de bus. DROGING BIJ 20°C Stofdroog Na ca. 3 uur. Kleefvrij Na ca. 8 uur. Schuurbaar Na ca. 24 uur. Indien nodig schuren met een Scotch Brite schuurmatje. Afplakbaar Na ca. 24 - 48 uur. Gebruik speciale tape met geringe kleefkracht. Overschilderbaar Na ca. 24 uur. Hoe dikker de aangebrachte verflaag, des te trager de droging.

REINIGEN
Morsvlekken en spatten Niet laten opdrogen maar meteen wegnemen met een doekje en eventueel wat terpentine. Gereedschap Met terpentine schoonmaken, of tijdelijk bewaren in water of folie. Droge verflaag Na ca. 1 week drogen met een neutraal, niet schurend huishoudelijk reinigingsmiddel.

HOUDBAARHEID EN BEWAARCONDITIES
In ongeopende goed afgesloten verpakking, op een droge plaats bewaard, bij een temperatuur van 10°C tot 25°C, is dit product ca. 2 jaar houdbaar. Halflege bussen overgieten in een kleinere bus of blik helpt indrogen voorkomen.

PRODUCTGEGEVENS VERF IN DE BUS DROGE VERFLAAG
Verpakking 500ml en 1 liter Optimale eigenschappen worden bereikt na 1 week bij ca. 20°C. Vloeistofdikte Gereed voor verwerking.


Retourneren
Dit product wordt speciaal op kleur gemengd in de mengmachine van Verfwinkel.nl. Maatwerk producten zijn uitgesloten voor het herroepingsrecht. Op kleur gemengde verven kunnen dus niet geretourneerd worden. Lees meer

Top