Betonvloer verven

Een betonvloer verven is dé manier om deze ondergrond bijzonder te maken. Want, laten we eerlijk zijn: een standaard betonnen vloer is niet bepaald oogstrelend. Het is wat saai. Bovendien zijn er genoeg kleuren waarin je jouw betonvloer kunt verven die beter passen bij de rest van je interieur. Maar hoe pak je een betonvloer schilderen aan? We vertellen je er alles over in deze blog. Mocht je op zoek zijn naar geschikte betonvloer verf, dan ben je bij Verfwinkel.nl aan het juiste adres. Bij ons tref je de beste merken van nu aan voor de laagste prijzen. De korting kan flink oplopen als je jouw inkopen bij ons doet.

Redenen om een betonnen vloer te verven

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom een betonvloer verven een goed idee is. Zoals we je hierboven vertelden, zien standaard betonnen vloeren er ietwat neutraal uit. Hierdoor passen de vloeren goed bij de rest van het interieur, maar wellicht kun je er met een kleurtje voor zorgen dat de vloer nog beter bij de rest past. Een nieuwe laag betonverf voorziet de vloer niet alleen van een nieuw kleurtje, maar het kan een hele ruimte een frisser gevoel geven. Bovendien is het verven van een betonvloer een goed moment om ook gelijk oneffenheden en beschadigingen weg te werken.

Waar moet je op letten als je een betonvloer gaat verven?

Betonnen vloeren kunnen op diverse plekken binnen je woning aanwezig zijn. Zo kan het zijn dat je een betonnen garagevloer gaat verven, maar het kan ook zo zijn dat je een betonnen keldervloer gaat schilderen. Daarnaast zijn de woonkamer, keuken en badkamer vertrekken waar klanten graag hun betonnen vloeren van een nieuwe kleur voorzien. Er zijn een aantal zaken die je in het oog dient te houden. Ten eerste moet je gepolierde betonvloeren eerst kogelstralen voor een betere hechting van de verf. Let tijdens een betonvloer verven op de vloerverwarming. Als de verwarming aanstaat, kan dit ertoe leiden dat de verf te snel opdroogt. Nieuwe betonnen vloeren kun je pas vier tot zes weken na plaatsing van een laag verf voorzien.

Hoe kun je een betonvloer verven?

Betonverf is de ideale manier om je betonnen vloer op te knappen. Deze klus begint met enkele voorbereidingen, zoals het verwijderen van los beton en het repareren van eventueel aanwezige gaten en andere beschadigingen. Stofzuig het geheel goed, zodat al het stof weg is. Ook is het een slim idee om de vloer te ontvetten. Vergeet niet om de plinten goed af te dekken met tape. Voor het beste resultaat pas je een voorstrijkmiddel toe op de vloer. Nadat dit heeft kunnen drogen, verf je als eerste de randen van de vloer met betonverf. De grotere oppervlakken schilder je met een vachtroller. Werk nat in nat, werk aan één stuk door en werk in vlakken van één vierkante meter. Betonverf heeft een week nodig om goed uit te harden.

Betonverf bestellen bij Verfwinkel.nl

Bij Verfwinkel.nl koop je betonverf van de beste merken van dit moment. Enkele toppers uit ons assortiment zijn Histor Perfect Finish Betonvloer Zijdeglans, Sigmafloor Aqua 2K EP Satin en Sikkens Wapex 660 Mat 2K. Deze bekende merken koop je voor de beste prijzen van nu, tot wel 50% goedkoper in vergelijking met onze concurrenten. Neem gerust een kijkje binnen ons assortiment en ontdek met je eigen ogen hoe laag onze prijzen zijn.

 1. Histor Perfect Finish Betonvloer - Zijdeglans
  Histor Perfect Finish Betonvloer - Zijdeglans
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  36 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigmafloor Aqua 2K EP Satin
  Sigmafloor Aqua 2K EP Satin
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Wapex 660 Mat - 2K
  Sikkens Wapex 660 Mat - 2K
  2 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: