Betonvloer coaten: zo pak je dat aan!

Een betonvloer coaten is de beste manier om een vloer van beton zo lang mogelijk in optimale conditie te behouden. Je kunt beton coaten buiten of binnen, waar het ook nodig is. Je kunt bijvoorbeeld een garage coating aanbrengen of gevlinderd beton coaten. Een betonvloer coaten zorgt ervoor dat de vloer voorzien wordt van een betere bescherming tegen onder meer vuil en vocht.

Een betonvloer afwerken met coating zorgt er ook voor dat de vloer kras- en stootvast is. Je vloer kan meer hebben. Bovendien zal de betonvloer er schoner en netter uitzien. Duurzaamheid wordt gecombineerd met een aantrekkelijker uiterlijk. Je kunt een vloercoating zelf aanbrengen. Hoe dat precies in zijn werk gaat, vertellen we je hieronder.

Betonvloer buiten coaten: welk product gebruik je?

Voor een betonvloer buiten maak je altijd gebruik van een 2K product. Dit is de sterkste soort coating die bovendien het beste bestand is tegen de omstandigheden buiten. Een passend product voor het coaten van een betonvloer buiten is deze Sigma Sigmafloor Aqua 2K EP Satin. Dit product is perfect voor vloeren die licht tot middelzwaar belast worden. Dit product kan ook binnen toegepast worden. Let hierbij wel op dat 2K producten sterker zijn, maar dat er binnen ook een kans is op vergeling.

Een andere goede coating voor buiten is deze Histor Perfect Finish Betonvloer – Zijdeglans. Zoek je nog een goede betonvloer coating voor binnen, dan is deze Sikkens Wapex PUR Clearcoat Mat – 2K een goede optie. Wil je een garagevloer coating aanbrengen, dan is deze Alabastine Garagevloer Coating – SET een mogelijkheid.

Snel naar de beste Betonvloer Coating:

Betonvloer eerst egaliseren en dan coaten

Voordat je een betonvloer gaat coaten, zijn er een aantal voorbereidende stappen die je moet nemen. Mocht er nog een bestaande coatinglaag aanwezig zijn, dan verwijder je die eerst. Maak daarnaast de vloer zo egaal mogelijk. De coating kan eerder verslijten op plekken waar uitstulpingen zijn. Ook moet de ondergrond goed schoon worden gemaakt en worden ontvet. Dit zal de hechting van de coating ten goede komen. De temperatuur moet boven de 5 graden Celsius zijn en de luchtvochtigheid mag niet hoger dan 80% zijn als je aan de slag gaat.

Hoe kun je een betonvloer afwerken met een coating?

Een betoncoating kun je het beste aanbrengen met behulp van een pluisvrije nylonroller. Het beste kun je de coating gelijkmatig en in dunne lagen aanbrengen. Het kan nodig zijn om meerdere lagen aan te brengen, zeker als de vloer poreuzer is. Je kunt het beste nat in nat werken, om te voorkomen dat rolaanzetten zichtbaar blijven. Nadat de coating is aangebracht, heeft het tijd nodig om uit te harden. Per product kan de uithardingstijd verschillen. Check altijd wanneer een product belast of voorzien van een nieuwe laag mag worden.

De beste betonvloer coaten prijzen ontdek je hier

Je betonvloer coaten voor een prijs waar je vrolijk van wordt? Verfwinkel.nl maakt het mogelijk. Binnen ons uitgebreide assortiment zijn alle producten te vinden die je nodig hebt om een betonvloer te coaten. Niet alleen kun je bij ons terecht voor een 2K coating of een speciale garagevloer coating, maar ook voor schilderbenodigdheden zoals rollers ben je bij ons aan het juiste adres. Neem gerust eens een kijkje binnen onze webwinkel en ontdek onze scherpe prijzen.

Hiermee coat je een betonvloer
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 17,88
2.
€ 111,52
3.
€ 41,51
Prijs totaal € 170,91

Lees ook: