Bed verven: zo doe je dat!

Je hoeft helemaal geen professional in te schakelen als je een bed wilt verven. Ook als je geen ervaren schilder bent, is een bed verven een verfklus die je zonder problemen zelf kunt uitvoeren. Het scheelt een slok op een borrel als je al wel eens andere meubels of kozijnen hebt geschilderd, want een bed schilderen is vergelijkbaar met deze verfklussen. Bovendien is er veel mogelijk als je een bed gaat verven. Zo kun je jouw bedframe verven, je bed zwart verven, je bed wit verven, een bed verven met krijtverf, het hoofdbord van een bed verven, een metalen bed verven, een grenen bed verven, de muur achter het bed verven en nog veel meer. In deze blog vertellen we je meer over de mogelijkheden en hoe je dit aanpakt.

Hoe verf je een bed?

Laten we zeggen dat je een houten bed wilt verven. Je gaat bijvoorbeeld een houten IKEA bed verven of een houten bed wit verven. Ten eerste maak je het bed goed schoon en ontvet je het. Vervolgens ga je het bed schuren. Dit komt de hechting van de verf ten goede. Haal het stof weg met een borstel. Zijn er oppervlakken in de buurt waar je geen verf op wilt krijgen? Dan kun je ze het beste afplakken met tape.

Ga je een bed verven, dan is het aan te raden om te kiezen voor een acryllak. Dit is een verf op waterbasis. Vooraf pas je een grondverf of primer op waterbasis toe om de hechting van de afwerklaag te verbeteren. Passende producten uit ons assortiment zijn onder meer deze Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer en deze Wijzonol Grondverf Waterverdunbaar. Hierna kun je de afwerklaag aanbrengen. Waarschijnlijk zul je minimaal twee lagen moeten aanbrengen. Gebruik een roller voor de grote oppervlakken en een kwast voor de kleinere en/of lastigere plekjes.

Kun je een stoffen bed verven?

Over het verven van een stoffen bed kunnen we duidelijk zijn: dit is geen optie. Dit komt omdat er geen passende verf hiervoor verkrijgbaar is. Hetzelfde geldt voor een Auping bed verven, aangezien het bij de bedden van dit merk ook voornamelijk gaat om stoffen bedden. Gelukkig zijn er een hoop bedden van andere materialen die je wel zonder problemen kunt verven.

Metalen bedframe verven

Ga je een metalen IKEA bed verven of een bed van een ander merk verven dat van metaal is gemaakt? Dit vereist een andere aanpak in vergelijking met het verven van houten bedden. Het grootste verschil zit hem in de grondverf die je toepast. Voor een metalen bed kun je het beste gebruikmaken van een hechtprimer of universele primer. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Wijzonol Hechtprimer Waterverdunbaar en deze Sigma Multiprimer Aqua.

Bed verven en krijtverf: een goede combinatie?

Als je eens wat anders wilt, kun je een bed verven met krijtverf. Je kunt bijvoorbeeld een grenen bed verven met krijtverf. Ook bij dit type verf is het van belang om het bed vooraf te gronden. Dit zal je het mooiste eindresultaat opleveren. Een mogelijke optie uit ons eigen assortiment is deze Histor One Krijtverf.

Bed verven: welke kleur en welke verf?

De keuze is enorm als je jouw bed wilt gaan verven. Binnen ons uitgebreide assortiment vind je de juiste producten voor diverse soorten bedden. Je kunt bijvoorbeeld bij ons terecht als je een grenen bed wit wilt verven of als je een IKEA Kura bed gaat verven. Er is altijd wel iets passends te vinden, zelfs als je een Kura bed gaat verven. Bovendien is het bij veel producten mogelijk om ze te laten mengen in de door jou gewenste kleur. Ontdek zelf de mogelijkheden en kijk eens rond binnen onze webwinkel.

 1. Aanbieding
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  736 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar
  Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  41 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  303 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Flexa Strak in de Lak Binnenlak Zijdeglans
  Flexa Strak in de Lak Binnenlak Zijdeglans
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  28 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: