Badkamer verven? Hier moet je op letten

Ben je van plan om binnenkort je badkamer te verven? Heerlijk! Een fraai geschilderde badkamer zorgt namelijk voor een frisse en modern ogende badkamer. Maar wat zijn specifieke aandachtspunten als het aankomt op het verven van deze ruimte en verf voor je badkamer? Op welke dingen moet je letten om een mooi en succesvol resultaat te bereiken? Welke badkamer verf heb je nodig? Je leest het hieronder in ons overzicht met de beste tips voor het verven van jouw badkamer. 

1. Reinig eerst de badkamer

Belangrijk voordat je begint met verven is het weghalen van losstaande spullen, waarna de badkamer grondig gereinigd dient te worden. Maak de wanden, al dan niet met wandtegels, en het plafond schoon met een effectief reinigingsmiddel. De beste manier om dit te doen is om een universeel reinigingsmiddel te gebruiken. Kies hiervoor bijvoorbeeld Polyfilla S600. Dit is namelijk uitermate geschikt voor badkamers, omdat het niet alleen grondig schoonmaakt en vuil diepgaand verwijderd. Door Bison Schimmelvreter te gebruiken, ben je er ook zeker van dat er geen schimmels meer in je badkamer te vinden zijn.

2. Breng een betrouwbare primer aan op de wanden en het plafond

De volgende stap is het aanbrengen van een betrouwbare primer op de muren en het plafond. Dit is belangrijk voordat je begint met verven, omdat een primer, ookwel voorstrijk genoemd, ervoor zorgt dat de verflaag goed hecht. Vooral in de badkamer is een voorstrijk of primer een onmisbare stap in het schilderwerk, omdat badkamers erg vochtige ruimtes zijn. Ideaal is een watergedragen voorstrijkmiddel, zoals het Alpha Aquafix voorstrijkmiddel van Sikkens. Het grote voordeel van deze specifieke primer is dat Alpha Aquafix een laag creëert die gemakkelijk overschilderbaar is met dispersiemuurverven en zorgt voor een langblijvend resultaat.

3. Het schilderwerk kan bijna beginnen: de laatste voorbereidingen

Voordat je met het schilderen begint is het belangrijk te zorgen dat alle badkamermeubels goed zijn beschermt. Gebruik hiervoor een folie met tape. Zo voorkom je dat er verf op het badkamermeubilair komt. Voor het beste schilderresultaat is het belangrijk om kwalitatief goede kwasten en borstels te gebruiken. Meesterhand kwasten en rollers zorgen ervoor dat de Sikkens verf evenredig en snel wordt aangebracht op de badkamermuur. Naast afdekplastic en goede kwasten heb je ook een goede trap nodig voor het beste resultaat. Kies voor een trap, of wellicht een kamersteiger, die stabiel staat om zo veilig mogelijk te werk te kunnen gaan. Als laatste hoef je enkel wat oude kleren of een overall aan te trekken, om te voorkomen dat je kleding onder de verf komt te zitten, en je bent gereed om aan de slag te gaan.

4. Het schilderen zelf en de finishing touch

Nu je van start kan gaan is het uiteraard belangrijk dat je goed dekkende badkamer verf gebruikt die bestand is tegen vocht. Ben je op zoek naar een goedkope muurverf voor de badkamer, dan kun je kiezen voor Sikkens Alphatex SF. Zoek je een verstandigere keuze dan is de Sigma Sigmaresist Fungi Matt - Schimmelbestendige Muurverf of de Sikkens Alphacryl Pure mat SF een uitstekende muurverf voor deze klus. Deze muurverf badkamer van Sikkens is watergedragen en oplosmiddelvrij. Typisch voor de Alphacryl Pure mat SF is de uitstekende dekking. Doorgaans is één verflaag genoeg voor een letterlijk en figuurlijk waterdichte dekkingsgraad. Deze schrobvrije verf voor badkamer garandeert een schitterende, glad afgewerkte structuur, wat het een ideale badkamer verf maakt. Laat je badkamer stralen met een mooie nieuwe kleur en de perfecte finish. 

Speciale verf voor de badkamer

Verf voor je badkamer muur moet aan een aantal eisen voldoen. De beste badkamerverf is bestand tegen vocht. Daarnaast is de beste muurverf voor je badkamer schimmelbestendig. Dit draagt bij aan het voorkomen van de ontwikkeling van schimmels. Ook moet de beste verf voor je badkamer goed gereinigd kunnen worden zonder dat de verflaag gaat afbladderen. Wil je een product de beste badkamer verf kunnen noemen, dan moet het zichzelf bewijzen op het gebied van duurzaamheid. Van verf op je badkamer muur moet je voor langere tijd van kunnen genieten. Voor het schilderen van de badkamer kun je bij Verfwinkel.nl jouw verf op kleur laten mengen.

Verschil muurverf en plafond verf voor je badkamer

Ga je de badkamer muur verven, dan is het mogelijk dat je meteen ook het plafond van een nieuwe laag verf gaat voorzien. Als je toch bezig bent, kun je gelijk die verfklus uitvoeren. In principe hoef je in de badkamer geen aparte plafond verf te gebruiken. Net als in andere ruimtes, kun je muurverf ook in de badkamer op het plafond toepassen. Maar je hebt wel de optie om plafondverf in de badkamer te gebruiken. Het grote verschil tussen muurverf en plafondverf is dat verf voor plafonds een dikkere consistentie heeft. De hogere viscositeit zorgt ervoor dat de verf minder druipt en spat tijdens het aanbrengen.

Hiermee verf je jouw badkamer
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 15,95
2.
€ 21,89
4.
€ 104,91
Prijs totaal € 208,35

Lees ook: