Ben je van plan om de achterwand van je keuken te verven?

Zit je midden in een verbouwing? Of ben je van plan om alleen je keuken een beetje op te knappen? Dan is het misschien een goed idee om de achterwand van je keuken te verven. Je ziet steeds meer keukens zonder tegels aan de muur; mensen kiezen vaker voor verf op de achterwand van de keuken. Keukens zonder tegels op de achterwand zien er strak uit en geven een echte moderne uitstraling. Maar niet elke verf is geschikt als verf voor de achterwand van je keuken. Welke verf voor de keuken afwasbaar is en waar je op moet letten als je de achterwand van je keuken wilt schilderen lees je hier.

Tip van onze Verfexpert

We merken dat de begrippen schrobklasse en reinigbaarheid vaak door elkaar gehaald worden. Dit misverstand zorgt er af en toe voor dat er gekozen wordt voor een muurverf die niet aan de verwachtingen voldoet. Een reactie die wij regelmatig horen van onze klanten is dat na het schoonmaken de ondergrond niet zo schoon is als verwacht of dat de wandafwerking na aanraking of reiniging strepen of glansbontheid vertoont. Deze reactie is vaak ook een gevolg van de verwarring tussen hoge schrobklasse en reinigbaarheid. Een hoogwaardige kwaliteit muurverf wil niet altijd zeggen dat dit niet kan gebeuren. Om de juiste muur-of plafondverf te kunnen kiezen, is het kennen van het onderscheid van deze begrippen zeer nuttig en onmisbaar. Lees daarom onze blog over schrobklasses om dit verschil te leren kennen.

Snel naar de juiste verf:

Welke verf kun je gebruiken?

Wanneer je kiest voor verf op de achterwand van je keuken moet je er rekening mee houden dat niet elke verf hier geschikt voor is. Het is van belang dat verf in de keuken vochtbestendig is omdat de keuken een vochtige omgeving met veel condens is. Als je niet voor een verf kiest die vochtbestendig is kan de verf loslaten en kan er schimmel ontstaan. Schimmel is nooit fijn, al helemaal niet in een omgeving waar eten wordt klaargemaakt. Naast dat de verf vochtbestendig moet zijn, is het ook handig dat de verf schrobvast is. De keuken is een plek waar nogal eens met voedsel wordt gemorst en het is belangrijk dat je dit weer goed schoon kan maken. Er is dan ook speciale afneembare verf voor de keuken verkrijgbaar die zowel vochtbestendig als afwasbaar is.

Is er afwasbare verf beschikbaar?

Voor de achterwand van je keuken is verf met bepaalde eigenschappen nodig. Verf voor de achterwand van je keuken moet namelijk vochtbestendig en afwasbaar zijn. Er is dan ook afwasbare verf voor de achterwand van je keuken te krijgen. Ben je op zoek naar uitstekend reinigbare verf voor de achterwand van je keuken? Kijk dan naar de schrobklasse. Voor de achterwand van je keuken is het verstandig om verf met schrobklasse 1 te nemen. Bij verf met schrobklasse 1 kan vuil erg goed van de wand worden verwijderd. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat is hier een goed voorbeeld van. Ook kun je kiezen voor muurverf voor de keuken die uitstekend reinigbaar is en hier speciaal voor ontwikkeld is, zoals Sigma PearlClean Muurverf, Histor Monodek Clean of Sikkens Alpha Rezisto Easy Clean. Al deze muurverf is na 4 weken volledig belastbaar en te reinigen. Sigma Pearl Clean Matt is de perfecte verf voor in de keuken.

Het schilderen van de achterwand

Wanneer je de achterwand van je keuken gaat verven, is het verstandig om je goed voor te bereiden. Maak de keuken leeg en zorg dat je de keukenkastjes afdekt met afdekfolie. Vervolgens ontvet je de muur en kan je bij een onbehandelde muur voorstrijk aanbrengen. Daarna gebruik je afwasbare verf voor de achterwand van je keuken om de achterwand van je keuken te schilderen. Het is handig om hier een muurverfroller voor te gebruiken. Je krijgt het beste resultaat als je ongeveer 2 tot 3 keer over de muur heen verft en van links naar rechts en boven naar beneden werkt om strepen te voorkomen. Breng minimaal twee verflagen aan en hou de droogtijden goed in de gaten.

Zoek je nog speciale verf voor de achterwand van je keuken?

Onder de categorie keukenverf kan je de beschikbare verven - speciale verf voor de achterwand van je keuken - vinden die Verfwinkel.nl aanbiedt. Wanneer je voor Verfwinkel.nl kiest, profiteer je van scherpe prijzen en een snelle levering. Twijfel dus niet en bestel snel op Verfwinkel.nl.

Dit heb je nodig om de achterwand van je keuken te verven:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 29,91
2.
€ 13,48
3.
€ 27,90
Prijs totaal € 71,29

Lees ook: