4 trends voor je tuinhuis

In deze periode van het jaar duikt iedereen weer de tuin in om alles zomer klaar te maken. Op het gebied van tuinhuisjes en overkappingen spotten we een aantal trends. Hoe modegevoelig je huis ook is, ook voor je tuin zijn er leuke nieuwe trends te ontdekken. We zetten ze voor je op een rijtje!

Trend 1: Natuurlijke materialen

De afgelopen jaren heeft de trend van natuurlijke materialen zich sterk ontwikkeld. Het gebruik van natuurlijke materialen zal alleen maar toenemen, deze trend zal zich dus doorzetten in 2018. Veel tuinhuisjes en overkappingen worden gemaakt van robuust hout om een warme landelijke sfeer te creëren. Om dit hout te beschermen wordt vaak Hermadix Douglas Olie Acryl gebruikt. Houtolie is ontwikkeld om tuinhout optimaal te beschermen. De olie trekt namelijk diep in het hout, voedt en beschermd het hout van binnenuit. Ga je tuinmeubelen schilderen en wil je de natuurlijke uitstraling behouden? Kies dan voor deze Cetabever Tuinmeubelbeits Natuurlijk Effect. Wil je voor de echte boerderij stijl gaan dan kan het hout geschilderd worden in een donkere kleur zoals Tenco Houtcoat Zwart - Mat Waterbasis. En grote eikenhouten staanders kunnen daar niet bij ontbreken natuurlijk!

Trend 2: Beitsen

Een belangrijke trend is het beitsen van je tuinhuis. Niet alleen is deze trend populair omdat het een mooi effect geeft qua kleur, maar ook omdat je het hout goed moet beschermen. Het hout van je tuinhuis moet goed beschermd zijn tegen vocht, zon en andere weersomstandigheden. Vaak wordt hier tuinbeits voor gebruikt omdat het vochtregulerend is. Dit betekent dat het gebeitste hout kan blijven “ademen”. Wijzonol Dekkend Tuinbeits, Tenco Houtcoat Zwart - Zijdeglans Waterbasis, Tenco Houtcoat Zwart, Cetabever Tuinbeits Schuur & Tuinhuis Dekkend en de Cetabever Tuinbeits Schuur & Tuinhuis Transparant bieden topkwaliteit, deze tuinbeits is leverbaar in vrijwel alle kleuren en zorgt ervoor dat je tuinhuis zolang mogelijk beschermd blijft. Wanneer je liever een transparante tuinbeits gebruikt kun je het beste kiezen voor Wijzonol Transparante Tuinbeits. Deze tuinbeits is van professionele schilderskwaliteit en accentueert de nerftekening.

Trend 3: Stucen

Strak gestucte muren zie je ook steeds meer terugkeren in de tuin en zo ook in tuinhuisjes en bij overkappingen. Omdat je buiten te maken hebt met de weersomstandigheden is het van belang dat er gebruik gemaakt wordt van een cementgebonden stucmortel. Wanneer je voor een stoere look gaat kun je de betonlook van de muur zo laten. Wanneer je het liever wat moderner hebt, kun je de muur het beste behandelen met muurverf voor buiten.

Trend 4: Buitenkeuken

In de meeste gevallen is een tuinhuisje of overkapping achterin de tuin gesitueerd. Wanneer je graag buiten eet, sluit een buitenkeuken perfect aan bij deze behoefte. Een buitenkeuken kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Vaak wordt een buitenkeuken gemaakt van hout of steen. Ook hiervoor geldt dat het goed behandeld moet worden met buitenverf, buitenbeits of olie om de materialen te beschermen.

 

 1. Hermadix Douglas Olie - Naturel
  Hermadix Douglas Olie - Naturel
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  50 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Dekkend tuinbeits
  Wijzonol Dekkend tuinbeits
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  69 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: