• Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Vandaag besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Vlonder schilderen

Je vlonder schilderen? Zo doe je dat!

Stap 1: Reinig je houten terras

Voordat je begint met behandelen is het belangrijk dat je het houten terras eerst goed reinigt. Veeg het terras en spuit het schoon met een hogedrukreiniger. Als het echt nodig is kun je ook nog een algen/mos doder gebruiken. Let er bij het gebruik van een hogedrukreiniger wel op dat je niet te hard spuit. De houtvezels gaan hierdoor omhoog staan en dan kun je sneller splinters krijgen. Is je terras helemaal schoon en droog? Dan kun je aan de slag! 

Behandel je terras met beits, olie of verf

Voordat je start met het aanbrengen van de beits meng je de verf goed. Voor een dekkend effect is de Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend ideaal en voor een doorschijnend effect is de Sikkens Cetol TGX Gloss een goede optie. Wil je het terras voorzien van een anti-slip laag dan kan je kiezen voor Cetabever Tuin Vlonder & Terrasbeits Anti-Slip. Al deze tuinbeitsen zijn van topkwaliteit en beschikken over een hoge duurzaamheid. Gebruik bij de eerste laag altijd een kwast om het zo goed mogelijk uit te vloeien en een egale laag aan te brengen. Let er ook goed op dat je het niet te dik aanbrengt bij de eerste laag. Wanneer je je houten terras behandeld met olie, veeg je de olie na de behandeling met een doek goed uit zodat de overtollige olie verwijderd wordt. Als het terras volledig opgedroogd is kun je een tweede laag aanbrengen, mits dit nodig is.

Tips:

 • Gebruik kwalitatief goede materialen zoals een roller en een kwast. 
 • Als je een nieuwe kwast gebruikt, haal hem dan eerst een paar keer over een stuk schuurpapier. Zo haal je de losse haren er alvast uit.
 • Om jezelf veel schoonmaakwerk te besparen na het behandelen kun je het beste een inlegbakje gebruiken. Dit is een soort plastic malletje voor in de verfbak.  Zo kun je na het verven de overgebleven verf terug gieten, het inlegbakje kan de prullenbak in en je verfbak blijft schoon!

Na het behandelen van je houten terras

Wanneer je klaar bent zijn er nog een paar punten waar je op moet letten. Terpentine en acrylverf zijn namelijk schadelijk voor het milieu, spoel dit dus niet door de gootsteen. Kwasten en rollers die je daarna niet meer nodig hebt kun je laten indrogen en weggooien. Dit geldt ook voor droge verfblikken en verfbakjes. Als je je terras hebt behandeld met olie is het belangrijk dat je de gebruikte doek daarna even in een emmer met water legt. De mix van olie en zuurstof zorgt ervoor dat de doek zelf kan ontbranden. De natte doek kan vervolgens gewoon weggegooid worden.

 1. Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend - 750 ml
  Rambo Pantserbeits Tuinhout Dekkend - 750 ml
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Cetol TGX Gloss
  Sikkens Cetol TGX Gloss
  5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Cetabever Tuin Vlonder en Terrasbeits Anti-Slip Kleurloos - 2,5 Liter
  Cetabever Tuin Vlonder en Terrasbeits Anti-Slip Kleurloos - 2,5 Liter
  5 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Verfijn Vlonderolie
  Verfijn Vlonderolie
  0 out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs