• Particulier
  • Zakelijk
menu
0

Bel

Trimetal Permacryl AE Brillant - Acryl

9001 RAL
9002 RAL
9010 RAL
9016 RAL
5004 RAL
6009 RAL
7016 RAL
7021 RAL
7024 RAL
9005 RAL
G0.05.85 Mergelwit Sikkens Authentieke Kleuren
N0.15.10 Monumentengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Q0.05.10 Grachtengroen Sikkens Authentieke Kleuren
Uw keuze Normale prijs Kortingprijs

Trimetal Permacryl AE Brillant - Acryl productinformatie

  • Hand/huidvetbestendig
  • Kras- en Slijtvast
  • Professionele schilderskwaliteit
  • Voor binnen

Trimetal Permacryl AE Brillant - Acryl bestand(en) downloaden

Trimetal Permacryl AE Brillant - Acryl omschrijving

Permacryl AE Brillant is een watergedragen, huidvet resistente, krasvaste, dekkende,hoogglanzende lakverf voor binnen en buiten op basis van gemodificeerde alkydhars emulsie.

Extra informatie over Trimetal AE Brillant Acryl
Verf betekent niet alleen kleur, verf betekent vooral ook bescherming. Wij leveren uitsluitend eersteklas verf, gemengd met de door de producent voorgeschreven kleurpasta’s voor een jarenlange bescherming.

Trimetal AE Brillant Acryl bestellen bij Verfwinkel.nl
Trimetal AE Brillant Acryl bestel je snel, voordelig en eenvoudig in onze webshop. Heb je een vraag over deze verf of een van onze andere producten? Stel je vraag dan op 085-7823439 of mail naar info@verfwinkel.nl

Basis Waterbasis / Acryl
Ondergrond Hout
Soort Dekkende Verf
Glansgraad Hoogglans / Gloss
Toepassing Voor binnen
Rendement 11-13 m²/liter
Merk Trimetal
Levertijd 2-3 Werkdagen

Trimetal Permacryl AE Brillant - Acryl specificatiesProductomschrijving

Permacryl AE Brillant is een watergedragen, huidvet resistente, krasvaste, dekkende, hoogglanzende lakverf voor binnen en buiten op basis van gemodificeerde alkydhars emulsie.

Gebruik/Toepassing
Permacryl AE Brillant is geschikt als afwerklaag op hout, kunststof en metaal voor binnen en buiten, o.a. ramen, deuren en geveltimmerwerk, met uitstekende duurzame eigenschappen zoals kleur- en glansbehoud. De verwerking is prettig mede door de goede open tijd. Ook oude alkydharslagen kunnen na grondig reinigen en schuren overgeschilderd worden met Permacryl AE Brillant. Bij buitentoepassing dient altijd gegrond te worden met Permacryl PU Primer.

Voorbehandeling ondergrond/Systeeminfo
- Nieuw werk: Het vochtgehalte van het hout dient overeen te komen met de in de K.V.T. aangegeven waarden. Alvorens het product wordt aangebracht, dient de ondergrond droog, schoon en vetvrij te zijn. Het product kan aangebracht worden op een geschikte timmerindustrie grondlaag, volgens de in de K.V.T. aangegeven normen en richtlijnen. Op nieuw ongeschilderd hout of kaal gemaakte delen is voorbehandeling met twee lagen Permacryl PU Primer aan te bevelen en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl AE Brillant.

- Onderhoud bestaand werk: De intacte ondergrond moet schoon, vetvrij en droog zijn. Schuren met schuurpapier van grofte P320 of fijner dan wel een schuurspons van vergelijkbare fijnheid om een egaal mat geschuurd oppervlak te verkrijgen. Altijd dient te worden vermeden dat er diepe schuurkrassen ontstaan. Eventuele voorgaande lagen moeten daarbij goed hechten aan de ondergrond. Als grondlaag wordt geadviseerd Permacryl PU Primer toe te passen en daarover de afwerking van één of twee lagen Permacryl AE Brillant.

- Voor staal: Voor binnentoepassing wordt geadviseerd na het roestvrij maken en/of zinkzouten verwijderen een roestwerende grondlaag Steloxine Decor Acryl Satin toe te passen. Deze roestwerende grondlaag voorlakken of overgronden met Permacryl PU Primer en vervolgens aflakken met één of twee lagen Permacryl AE Brillant.

Verwerking van het product
Kwast en rol
Type verdunning: water
Volumepercentage verdunning: 0-3%
Reinigingsmiddel: direct na gebruik met handwarm water

Droogtijden bij aanbevolen laagdikte, 20°C en 65 % R.V.
Stofdroog: ca. 1 uur
Kleefvrij: ca. 4,5 uur
Overschilderbaar: ca. 16 uur

Opmerkingen
Bij verwerking dient de temperatuur van de ondergrond tenminste 3°C boven het dauwpunt te zijn. Het product niet verwerken bij een temperatuur lager dan 10°C en/ of een relatieve vochtigheid hoger dan 85%. Bij het aanbrengen van twee lagen dient de eerste laag altijd voldoende gematteerd te worden. Dit is noodzakelijk om `cissing´ te voorkomen. Cissing is de onvoldoende benatting van de ondergrond waardoor de verf wegtrekt of gaat kralen. Bij toepassing van waterverdunbare producten c.q. systemen kan doorbloeden van inhoudsstoffen optreden, zoals bij Merbau, Meranti, Red Cedar e.d. Dit product heeft een aandeel alkydhars en hierdoor enigszins gevoelig voor donkervergeling.

Als gereedschap wordt aanbevolen speciale kwasten en rollers voor waterverdunbare lakverven te gebruiken. Waterverdunbare producten zijn gevoelig voor de weekmakers in de raamrubbers. Deze kunnen een negatieve invloed hebben op de verffilm, de verflaag kan gaan verkleven. In geval van tocht- en beglazingsprofielen in combinatie met bovengenoemde afwerking, dienen profielen van weekmakervrije rubbers te worden toegepast, bijv. EPDM rubber.

Technische Eigenschappen
Kleur, waarvoor de genoemde gegevens gelden: wit
Volumepercentage vaste stof: 39%
Dichtheid: 1,3 kg/dm³
Glans: hoogglanzend
Vlampunt, bepaald volgens ISO 1516 : > 100°C
Aanbevolen droge laagdikte : 30 micrometer
Theoretisch rendement bij aanbevolen droge laagdikte : 11-13 m²/liter
Leverbaar in de kleuren: aan te kleuren via het Trimetal kleurenmengsysteem
Breeam: Product voldoet aan BREEAM HEA 9 Cat A/d
WB: Wettelijke norm (g/l): 130 g/l VOC van Permacryl AE Brillant gemeten volgens ISO 11890-2: 2006: 37 g/l

Houdbaarheid
In gesloten verpakking tenminste 12 maanden. Vorstvrij bewaren.

Veiligheid/Hygiëne
De in deze Technische Product Informatie vermelde gegevens zijn gebaseerd op de richtlijnen en wetgevingen geldende op de datum van uitgifte. De verwerker van dit product dient rekening te houden met de geldende wet- en regelgeving, betreffende o.a. gezondheid, veiligheid en milieu. Raadpleeg het veiligheidsblad, verkrijgbaar via uw verfleverancier en/of www.veiligmetverf.nl

Top