Duct tape

Van hoog naar laag sorteren
 1. ProGold Duct Tape - 48 mm
  ProGold Duct Tape - 48 mm
  out of five star rating on Trustpilot
  reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Tesa Ducttape - 4613
  Tesa Ducttape - 4613
  out of five star rating on Trustpilot
  reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. ProGold PVC Tape
  ProGold PVC Tape
  out of five star rating on Trustpilot
  reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Kip Steenband - 3824 Zilver
  Kip Steenband - 3824 Zilver
  out of five star rating on Trustpilot
  reviews
  Vanaf Adviesprijs
 5. Kip Steenband - 3824 Zwart
  Kip Steenband - 3824 Zwart
  out of five star rating on Trustpilot
  reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 6. Kip Steenband - 3824 Wit
  Kip Steenband - 3824 Wit
  out of five star rating on Trustpilot
  reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
Van hoog naar laag sorteren

Duct Tape

Ducttape is zonder enige twijfel één van de bekendste producten ter wereld. Deze stevige tape heeft niet alleen diverse synoniemen, (denk maar aan duck tape of straaltape), maar ook honderden mogelijke toepassingen. Het is een handige oplossing voor een snelle reparatie, een hulpmiddel bij het bundelen van materialen en nog veel meer. Zo kan je deze tape ook gebruiken voor het markeren van de ondergrond en nog talloze huis-, tuin-, en keukenoplossingen.

Wat is ducttape?

In essentie is duck tape een stevige tape die in de Tweede Wereldoorlog werd uitgevonden. Het originele doel, munitie drooghouden, is het ondertussen al ver voorbij dankzij de gouden combinatie van sterke kleefkracht en vlotte verwijderbaarheid. Vandaag de dag vind je op de markt talloze variaties op de originele tape terug. Klassiek is de grijze versie, maar ook naar zwarte duct tape of eender welke andere kleur is het nooit ver zoeken. Bij de keuze van de juiste soort is het nuttig om kort even stil te staan bij de aard van de werkzaamheden. Bundelen of herstellen? Dan kies je best voor de basisversie. Heb je een klusje buiten? Dan kies je bij voorkeur voor de weerbestendige versie van de ducttape. Daarnaast zijn er ook nog varianten terug te vinden voor allerhande industriele toepassingen.

De verschillende uitgelegd

Ruwweg genomen zijn er op basis van 2 aspecten verschillen tussen duct tapes. Een eerste aspect is de drager van de tape. Om de tape extra sterk te maken is er een linnen verweving. Hoe dichter de verweving, hoe sterker de tape en hoe vlotte je deze met de hand kunt scheuren. Om even kort door de bocht te gaan: hoe hoger de kwaliteit, hoe gemakkelijker deze terug te verwijderen valt. Deze linnen verweving noemen we met een vakterm mesh en is een eerste grote verschil. Een tweede belangrijk verschil is de lijmlaag. Door de band genomen werken duct tapes met hotmelt of natuurrubber. Hotmelt heeft een hoge aanvangskleefkracht, maar is minder lang inzetbaar dan tape met natuurrubber. Wil je duct tape kopen? Informeer je dan best op voorhand over welke lijmlaag gebruikt is.

Enkele toepassingen

Of je nu kiest voor zwarte duct tape of de gewone grijze variant: de toepassingen zijn zo goed als eindeloos. Je plakt er alles mee vast en de laatste jaren komen mensen zelfs bijzonder creatief uit de hoek met deze tape. Zo worden er tekeningen en zelfs heuse gebruiksvoorwerpen mee gemaakt. Heb je een meer specifieke toepassingen tijdens het klussen in gedachten? Dan stel je best een paar vragen voor je tot een aankoop overgaat. Dit zijn vragen zoals “op welke ondergrond wordt de tape geplakt?”, “Wat is de gewenste duur van de kleefkracht?”, “Binnen of buiten?”, “Is er een zware belasting?” en zo zijn er nog tientallen.

Ons assortiment

Duct tape kopen? Daarvoor hoef je niet verder te zoeken dan verfwinkel.nl. In ons assortiment vind je tape terug van topmerken als Tesa en ProGold die geschikt zijn voor elke mogelijke toepassing. Of je nu van plan bent om thuis wat te verbouwen, gewoon hoogwaardige tape in huis wilt halen of een lekker creatief idee hebt: met deze tape kan je aan de slag.