Tot 10% extra kassakorting op alles! 
v.a. €150 = 5% | v.a. €200 = 7,5% | v.a. €250 = 10% 

Tot 10% extra kassakorting op alles! | v.a. €150 = 5% | v.a. €200 = 7,5% | v.a. €250 = 10% 

 • Grootste assortiment van Nederland
 • Koop online tot 50% goedkoper
 • Snelle levering!
 • Gratis verzending vanaf €50,- (binnen Nederland)

Houtvuller

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Alabastine Supersterke Houtvuller
  Alabastine Supersterke Houtvuller
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Alabastine Allesvuller - Poeder
  Alabastine Allesvuller - Poeder
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Bolivia Epoxy Houtvuller 2K 8 uur Koker Set 600 ml
  Bolivia Epoxy Houtvuller 2K 8 uur Koker Set 600 ml
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 4. Bolivia Snelplamuur Tube - 250 Gram
  Bolivia Snelplamuur Tube - 250 Gram
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 5. Polyfilla Pro W210 - 2K Houtvulmiddel
  Polyfilla Pro W210 - 2K Houtvulmiddel
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 6. Bolivia Epoxy Houtvuller 2K 4 Uur Koker Set - 600 ml
  Bolivia Epoxy Houtvuller 2K 4 Uur Koker Set - 600 ml
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 7. Bolivia Houtvulmiddel Tube - 400 Gram
  Bolivia Houtvulmiddel Tube - 400 Gram
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 8. Bolivia Epoxy Houtvuller 2K 30 Min. Kokerset - 300 ml
  Bolivia Epoxy Houtvuller 2K 30 Min. Kokerset - 300 ml
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 9. Renovaid Renocure PU
  Renovaid Renocure PU
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Houtrotvuller: wat is het, hoe werkt het en hoe gebruik je het? 

Hourotvuller is een middel dat gebruikt wordt voor houtrotherstel. Met dit middel kun je effectief houtrot behandelen, voor bijvoorbeeld kozijn reparatie, houtrot reparatie of algemene houtreparatie. Je wilt houtschade graag wegwerken en onzichtbaar maken, of een kozijn herstellen, door een goede houtrotstop te bereiken. Naast houtrot kan de houtrotvuller ook gebruikt worden om grote gaten in hout goed te dichten. Houtvulmiddel is bij bouwmarkten en in online webshops verkrijgbaar als 2 componenten houtvuller, die je onderling dient te mengen. Ook is er voor de kleinere gaten een 1 component houtopvulmiddel verkrijgbaar. De twee-componenten houtrotvuller bevatten vaak epoxy.

Wat is epoxy? Epoxy is een zeer sterke en taaie chemische hars, die een houtvulmiddel enorme kracht verleend. Maar anders dan polyestermaterialen zorgt epoxy ervoor dat het hout flexibel blijft, waardoor het houtrotherstel sneller verloopt en het hout veel langer goed blijft. Wat is epoxy dat het hieraan bijdraagt, wat is epoxy in deze rol waard? Wel, houtrotvuller epoxy zorgt voor een duurzame houtreparatie, omdat bij temperatuursverschillen het hout flexibel kan krimpen of uitvergroten. Een bekend merk dat hierin gespecialiseerd is is Alabastine, dat hout opvullen eenvoudig maakt met diverse soorten Alabastine houtrotvuller en goede kwaliteit Alabastine houtvuller. Hout herstellen of een kozijn opvullen is met topmiddelen als het houtvulmiddel van Alabastine een fluitje van een cent. Maar hoe werkt kozijn reparatie of houtrot behandelen met behulp van een product zoals Alabastine Houtrotvuller, nu precies?

Hoe werkt houtrotvuller precies?

Hoe gaat het hout opvullen, hout herstellen, de bestrijding van houtrot of het kozijnen herstellen met een houtrot impregneer nu precies in zijn werk? Welke stappen moet je precies ondernemen als je een goede houtrot reparatie wilt bereiken of hout repareren wilt waar grote gaten in zitten? Een handig en overzichtelijk stappenplan door de doe-het-zelver:

1. Om het hout te repareren, is het belangrijk eerst al het houtrot en loszittende houtdelen volledig weg te halen. Zorg dat dit grondig gebeurt. Meestal heb je een beitel en hamer nodig om het verrotte hout tussen of in de kozijnen weg te halen. Zo kom je tot effectief herstel van kozijnen of reparatie van hout.  
2. Reinig de ondergrond grondig en maak deze goed droog. 

3. Voor het beste resultaat kies je hierna voor een houtrot impregneer middel. Alabastine Houtrot Impregneer is een kwalitatief uitstekende keuze, want deze houtrot impregneer zorgt voor een houtrotstop en is een effectief middel voor houtrotherstel. Laat de houtrot impregneer daarna ongeveer 6 uur drogen bij een temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius.
4. Daarna kan de 2 componenten houtvuller met epoxy aangebracht worden. Kies voor deze houtrot reparatie bij voorkeur het kwaliteitsmerk Alabastine Houtrotvuller of Alabastine houtreparatie. Want dan weet je zeker dat de klus een blijvend en hoogstaand resultaat oplevert.
5. Hierna ga je het houtrot behandelen door met een plamuurmes Alabastine Houtrotvuller aan te brengen. Je mengt de twee componenten in de juiste verhouding op een mengplateau tot er een egale kleur ontstaat. Let hierbij op dat je niet meer houtrotvuller aanmaakt dan dat je in korte tijd kunt verwerken.
6. Na opnieuw ca. 6 uur drogen, kan er gezaagd, geschuurd en afgewerkt worden.
7. Reinig vervolgens de gebruikte materialen en gereedschappen meteen nadat je klaar bent met de reparatie

Wanneer gebruik je een houtvuller?

Een houtvuller kun je gebruiken voor diverse houtklussen. Houtvulmiddelen zijn te gebruiken voor kozijn reparatie, houtreparatie, als houtvulmiddel en in het geval van (ernstige) houtrot, bijvoorbeeld in de schutting. Bekijk het ruime assortiment van houtopvullers van Alabastine goed en kies een houtvuller uit die aan jouw wensen en eisen tegemoetkomen. Geen idee welke houtvuller geschikt is voor jouw klus? Lees het blog of neem contact op met de verfexperts van Verfwinkel.nl

Het assortiment houtvullers van Verfwinkel.nl

In de webshop van de voordelige en ervaren aanbieder Verfwinkel.nl vind je tal van topmerken voor houtopvulling, zoals Repair Care, de ProGold Epoxypasta QD, Alabastine, Polyfilla of Jansen snelplamuur. Merken van grote klasse, scherp geprijsd en ideaal voor een doelgerichte aanpak om te komen tot houtrotherstel.