Welke soorten verf zijn er voor je badkamer?

stBen je van plan om je badkamer te verven? Wanneer je zoekt naar verf voor de badkamer moet je met een aantal zaken rekening houden. De badkamer is vaak een vochtige omgeving. Zorg er daarom voor dat je kiest voor een verf voor de badkamer. Zoals schimmelbestendige verf voor de badkamer. Zoek je nog naar schimmelbestendige verf voor de badkamer? Je vindt het aanbod van Verfwinkel onder de categorie schimmelbestendige muurverf. In dit blog lees je welke verf je kan gebruiken voor het schilderen van de badkamer.

Muurverf voor de badkamer

Wanneer je op zoek bent naar muurverf voor je badkamer kun je het beste kiezen voor schimmelbestendige verf in de badkamer. Dit komt omdat de badkamer een vochtige omgeving is, de muren blijven vaak lang vochtig. Door een badkamer verf te kiezen voorkom je het ontstaan van schimmels door gebruik te maken van een goede ventilatie en badkamerverf. Voor deze klus adviseren we de Sigma Sigmaresist Fungi Matt - Schimmelbestendige Muurverf.

Waterafstotende verf voor je badkamer

Als je de muren of het plafond van de badkamer gaat schilderen wil je natuurlijk dat de verf goed blijft zitten en dat deze bestand is tegen de hoge vochtigheid die in een badkamer kan ontstaan. Ook hier gebruik je bij voorkeur badkamerverf. Deze is speciaal voor de badkamer ontwikkeld, voldoende waterafstotende verf en vaak ook nog schimmelbestendig.

Betonlook verf voor je badkamer

Betonlook verf voor de badkamer is een trend die momenteel veel gebruikt wordt. Vaak wordt hier een 2-componenten verf voor gebruikt die tevens geschikt is voor vochtige ruimtes. Sigmapearl Shield 2K is bijvoorbeeld een epoxy muurverf die gebruikt wordt als betonlook verf voor de badkamer.

Schimmelbestendige verf voor je badkamer

Schimmelbestendige verf is de meest gebruikte verf voor de muren van je badkamer. Het gedeelte waar geen tegels zitten is extreem gevoelig voor schimmels doordat badkamers veel met vocht te maken hebben. Naast ventilatie kun je kiezen voor een speciale badkamerverf. Deze is speciaal ontwikkeld voor vochtige ruimtes en ingesteld op het voorkomen van schimmelgroei.

Andere soorten verf voor de badkamer

Het is ook mogelijk om andere soorten verf voor de badkamer te gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor krijtverf in de badkamer. Doordat krijtverf minder afwasbaar is dan echte badkamerverf is het verstandig om krijtverf niet te gebruiken op plekken waar regelmatig water over het oppervlak stroomt. Ook krijgen we vaak vragen over kalkverf in de badkamer. Kalkverf heeft een enorme open structuur en is extreem gevoelig voor vocht. Daardoor is deze niet zomaar geschikt voor badkamers.

Muren schilderen in plaats van tegels in de badkamer

Het is niet aan te raden om zomaar de natte cel te gaan schilderen met gewone muurverf. Hiervoor heb je een deskundig verfadvies nodig. Neem contact op met een professionele schilder bij jou in de buurt of de verfexpert van Verfwinkel.nl voor een goed verfadvies voor het schilderen van de douche of andere natte cel in je badkamer.

 1. Alabastine Muurverf 2-in-1 Badkamer en Keuken
  Alabastine Muurverf 2-in-1 Badkamer en Keuken
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  31 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Alpha Humitex SF - Muurverf Kleur
  Sikkens Alpha Humitex SF - Muurverf Kleur
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Muurverf Badkamer
  Wijzonol Muurverf Badkamer
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: