Welke slijtvaste verf gebruiken voor de trap?

Slijtvaste verf is een uitstekende optie voor meerdere soorten ondergronden. Ook slijtvaste verf voor traptreden is een optie. Dit onderdeel van je hal wil je er goed uit laten zien. De hal is de plek waar je jouw bezoek ontvangt. Hier vormen je bezoekers hun eerste indruk van je woning. Je wilt een goede eerste impressie maken. Bovendien is dit ook de plek waar je zelf thuiskomt, het moet daarom ook voor jezelf er fijn en goed uitzien. Landelijk, klassiek of modern: met de juiste kleuren creëer je de gewenste sfeer. Kras- en slijtvaste verf kan hier een bijdrage aan leveren. We vertellen je er meer over in deze blog.

Waarom kies je voor slijtvaste verf voor trappen?

Een trap krijgt nogal wat te voorzien op dagelijkse basis. Of je nu alleen woont of samen met je gezin inclusief kinderen, geregeld loopt er iemand de trap op of af. Vooral als je met meerdere mensen in huis woont, is het van groot belang om de trap van voldoende bescherming te voorzien. Meerdere paren voeten wandelen meermaals per dag op de trap. Soms is dat op sokken, andere keren op schoenen. Dat is best een heftige belasting voor een ondergrond. Is de verf niet slijtvast, dan is slijtage een reëel risico. Daarom kies je voor slijtvaste verf als je jouw trap van een nieuwe afwerklaag wilt voorzien.

Bovendien kun je slijtvaste verf gebruiken voor alle onderdelen van een trap. Natuurlijk worden de treden het zwaarst belast door de voeten die hier overheen lopen, maar ook andere onderdelen van de trap kunnen verslijten. Een goede slijtvaste verf voorkomt dit en verlengt de levensduur van de afwerklaag. Een goed voorbeeld hiervan is de leuning. De leuning wordt geregeld vastgepakt door handen. Dat lijkt op het eerste oog niet genoeg belasting om te leiden tot hevige slijtage, maar het is gevaarlijker dan je wellicht zou denken. Dit komt door de combinatie van handvet en zweet die hierdoor wordt achtergelaten. Dit kan op den duur leiden tot slijtage. Vergeet daarom bij het schilderen van de trap deze onderdelen niet.

Wat is de beste slijtvaste verf voor je trap?

Slijtvaste verf is er in allerlei soorten en maten. Vaak zie je dat slijtvaste verf op metaal wordt toegepast. Ook slijtvaste verf voor metaal is via onze webwinkel verkrijgbaar. Daarnaast zijn er allerlei soorten slijtvaste verf voor buiten. Op de trap pas je slijtvaste verf voor binnen toe. Slijtvaste verf voor vloeren is niet alleen voor deze ondergronden geschikt, maar ook voor je trap. Is de trap van hout gemaakt, dan kies je voor slijtvaste verf voor een houten vloer. Deze producten kun je bij ons laten mengen in de kleur die jij voor ogen hebt. Zo kunnen neutrale tinten bijvoorbeeld zorgen voor een rustige uitstraling, terwijl het gebruik van fellere kleuren voor een verrassend effect kan zorgen.

Binnen ons assortiment zijn genoeg passende slijtvaste verf producten te vinden die toegepast kunnen worden op jouw trap. Een goed voorbeeld hiervan zijn de lakken uit de Sigma S2U Nova lijn. Je past ten eerste de Sigma S2U Nova Primer toe en vervolgens de Sigma S2U Nova Satin of de Sigma S2U Nova Traplak. Andere goede opties zijn deze Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin of de Sikkens BL Rezisto Mat. Kijk gerust eens rond binnen ons assortiment en ontdek zelf de beste slijtvaste producten voor jouw trap. Wil je weten hoe je deze producten moet toepassen? Lees dan onze blog over het schilderen van een trap hier.

 1. Aanbieding
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  705 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  285 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Aanbieding
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  759 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Aanbieding
  Sigma S2U Allure Gloss
  Sigma S2U Allure Gloss
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  702 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: