Welke plamuur heb ik nodig?

Op zoek naar de beste plamuur voor muren en andere ondergronden? Binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl ontdek je de beste plamuurproducten van dit moment. Een plamuur gebruik je voor het opvullen van beschadigingen, voornamelijk gaten. Het doel hierbij is om een zo egaal mogelijke ondergrond te creëren. Dit doe je als voorbereiding op een verfklus. Een egale ondergrond ziet er het beste uit en maakt het ook makkelijker om de verf aan te brengen. Bovendien verbetert dit de hechting van de verf. Hieronder vertellen we je meer over welke soort plamuur je wanneer nodig hebt. Vereisen verschillende ondergronden andere producten? We gaan er in deze blog dieper op in.

Polyester plamuur of epoxy plamuur

Plamuur is een relatief zachte substantie die aangebracht wordt om oneffenheden weg te werken en ondergronden zo egaal mogelijk te maken. Voor veel verfklussen behoort deze stap tot de voorbereidingen, onder meer zodat de verf zich zo optimaal mogelijk aan de ondergrond kan hechten. Plamuur is de beste oplossing voor relatief kleine gaatjes en scheurtjes. Voor de wat diepere oneffenheden kun je beter kiezen voor een vulmiddel.

Plamuur kun je grofweg in twee categorieën indelen. Ten eerste heb je een polyester plamuur. Deze variant gebruik je voornamelijk voor kleinere reparaties. Een goed voorbeeld hiervan is deze Den Braven Zwaluw Polysoft Flexible – 2K. Dit product is voor binnen bestemd en kan op meerdere materialen aangebracht worden, waaronder hout, beton, metaal en kunststof. Voor grotere reparaties, bijvoorbeeld hout(rot)reparaties, maak je gebruik van een epoxy plamuur. Zo kun je rot hout permanent repareren met een product zoals bijvoorbeeld deze Repair Care Dry Flex 1. Je kunt een epoxy plamuur schuren, bijvoorbeeld voor het weg schuren van epoxy plamuur als er te veel is aangebracht.

De beste plamuur voor muren en andere ondergronden

Het mooie aan diverse producten uit ons assortiment is dat je ze voor verschillende ondergronden kunt gebruiken. Laten we het hierboven genoemde plamuurproduct van Den Braven als voorbeeld gebruiken. Deze plamuur kun je gebruiken om een muur te plamuren. Naast het plamuren van een muur kun je dit product ook gebruiken om een trap te plamuren. Daarnaast is dit product geschikt als kunststof plamuur, als plastic plamuur en als metaal plamuur. Een dergelijke plamuur is een goede alles-in-één oplossing voor verschillende ondergronden.

Buiten plamuur voor beton en meer

Ook voor buiten zijn er geschikte plamuurproducten te vinden binnen ons aanbod. Er zijn producten die je zowel binnen als buiten kunt gebruiken, zoals bijvoorbeeld de hierboven genoemde Repair Care Dry Flex 1. Andere plamuren die geschikt zijn voor buiten zijn deze Repair Care Dry Flex SF, Renovaid Renoquick Geel en deze Woodfill Reparatiepasta Set. Zoek je een goede buiten plamuur voor beton, dan zijn deze Zusex Snelcompound en deze Alabastine Superieure Muurvuller uitstekende keuzes.

Plamuur voor de trap of een andere ondergrond nodig? Bestel het bij Verfwinkel.nl

Je hebt nu een beter beeld gekregen van welke plamuur je wanneer dient te gebruiken. Wat voor klus je ook gaat ondernemen, bij Verfwinkel.nl zijn alle producten die je nodig hebt terug te vinden binnen het assortiment. Gebruik de filters aan de linkerzijde van de categoriepagina om sneller het product te vinden dat je zoekt. Hierbij profiteer je van scherpe prijzen en aangename klantvoorwaarden. De verhouding tussen prijs en kwaliteit is formidabel. Ontdek onze lage prijzen zelf en kijk eens rond binnen onze webwinkel.  

 1. Jansen Lakplamuur - Synthetisch
  Jansen Lakplamuur - Synthetisch
  3 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Bolivia Acryl Rapid Plamuur
  Bolivia Acryl Rapid Plamuur
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Polyfilla Pro W110 - Lakplamuur
  Polyfilla Pro W110 - Lakplamuur
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: