Welke kleur kozijnen voor buiten kies ik?

Als je op zoek bent naar een passende kleur voor de kozijnen buiten, zijn er veel vragen waarop je een antwoord zoekt. Wat zijn mooie kleuren voor de buitenkant van mijn huis? Welke kleur past bij rode baksteen? Ga ik voor een combinatie van twee kleuren of houd ik het bij één kleur? In deze blog gaan we dieper in op kozijnen en de kleur die je hiervoor kiest.

Populaire kleuren buitenverf

Er zijn een aantal kleuren die vaker worden gekozen dan anderen als het gaat om de kozijnen buiten. Zo doen witte buitenkozijnen het nog altijd goed. Wittinten zoals RAL 9010 (zuiver wit), RAL 9001 (crèmewit) en RAL 9016 (verkeerswit) worden geregeld gekozen. Ook grijze kozijnen buiten zijn een populaire optie. Daarnaast kan er gekozen voor een wat donkerdere kleur, bijvoorbeeld antraciet kozijnen buiten. Maar ook felle of zelfs monumentale kleuren behoren tot de mogelijkheden.

Buitenverf kleuren: voorbeelden van producten

Het mooie aan verf bestellen via onze webshop is dat je het product in de kleur kunt laten mengen die je voor ogen hebt. Bovendien zijn er vele producten van een hoge kwaliteit te vinden binnen ons uitgebreide assortiment. Zo zijn er diverse producten van het bekende merk Sikkens dat je kunt gebruiken voor jouw kozijnen buiten: deze Sikkens Rubbol XD Gloss Base of deze Sikkens Rubbol SB bijvoorbeeld. Zoek je passende kleuren voor deze Sikkens producten, dan is het aanschaffen van deze Sikkens Kleurenkaart – Authentieke Kleuren of deze Sikkens Kleurenkaart – Rijks Kleuren een slim idee. Ook van andere merken zijn uitstekende verfproducten voor je kozijnen buiten te vinden. Goede voorbeelden hiervan zijn deze Sigma S2U Allure Gloss en deze Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak.

Donkere kozijnen buiten: goed idee of niet?

Eén van de opties waarvoor je kunt kiezen is het voorzien van je kozijnen buiten van een donkere tint. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld antraciet of zwartgrijs, maar zelfs geheel zwarte kozijnen buiten is een optie. Een belangrijk aandachtspunt om in het oog te houden is het feit dat donkere kleuren die in de zon staan eerder onderhoud nodig hebben in vergelijking met lichte kleuren. Misschien is dit een bepalende factor voor jou als je jouw kleur kozijnen voor buiten kiest.

Buitenverf kleuren combinaties: kozijnen schilderen in twee kleuren

De juiste kleur kozijnen kiezen is best een lastige opgave. Wellicht twijfel je zelfs tussen twee kleuren. In dat geval kan de kozijnen buiten schilderen in twee kleuren een interessante optie voor je zijn. Een kozijn bestaat uit een vast deel en een draaiend deel. Deze twee delen kunnen elk van een andere kleur worden voorzien. Zo kun je het ene deel een lichte kleur geven en het andere deel een donkere kleur voor een mooi contrast.

Kozijnen in de kleur van jouw keuze? Het kan bij Verfwinkel.nl

De kleur van de kozijnen buiten heeft een grote invloed op de uitstraling van je woning. De buitenzijde van je huis is toch het visitekaartje. Je wilt dat dit er goed uitziet. Daarom is het belangrijk om een kleur kozijnen te kiezen waar je 100% tevreden over zult zijn. Dankzij de kwalitatief hoogwaardige kleurenpasta’s van Verfwinkel.nl komt iedere kleur optimaal tot zijn recht, of je nu kiest voor een donkere of een lichte kleur. Bekijk de mogelijkheden binnen onze webshop.

 1. RAL Kleurenwaaier K5 - Groot
  RAL Kleurenwaaier K5 - Groot
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Boonstoppel Garantie Exqua d'Or Hoogglans
  Boonstoppel Garantie Exqua d'Or Hoogglans
  5 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Cashback zomeractie!
  Sigma S2U Gloss
  Sigma S2U Gloss
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  397 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: