Wat is het verschil tussen kalkverf en krijtverf?

Wat heb je nodig voor deze klus?
Product
Prijs
Bekijk
Prijs totaal € 178,37

Kalkverf en krijtverf, het zijn twee soorten verf die geregeld door de war gehaald worden. Toch is het verschil tussen krijtverf en kalkverf groot genoeg dat we kunnen spreken van twee verschillende producten. Maar wat is het verschil tussen krijtverf en kalkverf? We gaan het in deze blog nader bekijken. Ten eerste gaan we dieper in op wat kalkverf precies is, waarna we je laten zien wat krijtverf is. Vervolgens bespreken we het verschil tussen kalkverf en krijtverf in meer detail. Ook laten we je zien welke kalkverf en krijtverf producten te vinden zijn binnen ons uitgebreide assortiment.

Wat is kalkverf?

Aan de naam kun je het eigenlijk al aflezen: kalkverf is een minerale verfsoort op basis van kalk. Deze milieuvriendelijke verf wordt voornamelijk toegepast op muren en plafonds. De meest opvallende eigenschap van kalkverf is het uiterlijk. Dankzij het streperige, ruwe en wolkerige effect is deze verfsoort perfect voor gevlekte en poreuze oppervlakken. In welke mate deze verf wolkerig, ruw en streperig is, zal afhangen van hoe je de verf aanbrengt. Er is veel nuance mogelijk op dit vlak. Kalkverf is vochtdoorlatend en ademend tegelijk, waardoor schimmel wordt voorkomen. Let op: kalkverf is niet geschikt voor meubels.

Wat is krijtverf?

Gebaseerd op de naam van deze verfsoort kun je afleiden dat krijtverf op basis van krijt wordt geproduceerd. Niet alle krijtverven hebben krijt verwerkt in de basis maar hebben wel dezelfde mooie poedermatte uitstraling. Dit levert je een aangenaam egale afwerking op. Naast muren en plafonds kan krijtverf ook op andere ondergronden aangebracht worden zonder dat speciale primers nodig zijn. De hechting van deze verfsoort is uitstekend. Je kunt krijtverf dus prima toepassen op bijvoorbeeld meubels of oude verflagen. Krijtverf komt het beste tot zijn recht als je kiest voor een product van een hoge kwaliteit van een bekend merk. Gelukkig heb je op dat vlak ruim de keuze bij Verfwinkel.nl.

Verschil krijtverf en kalkverf

Wat is het verschil tussen kalkverf en krijtverf? De basis van de twee soorten verschilt: kalkverf is op basis van kalk en krijtverf op basis van krijt. Kalkverf kan op minder verschillende soorten ondergronden worden toegepast in vergelijking met krijtverf. Ga je kalkverf op iets anders toepassen dan een minerale ondergrond, dan heb je al snel een speciale primer nodig. Krijtverf hecht zich beter op ondergronden. Daarnaast verschillen de twee op het gebied van het effect dat ze teweegbrengen. Kalkverf is ruw, streperig en wolkerig en hierdoor meer geschikt voor gevlekte en poreuze oppervlakken. Krijtverf heeft juist een poedermatte en egale uitstraling.

Verschil kalkverf en krijtverf: wat is verkrijgbaar via onze webshop?

Wat is het verschil tussen kalkverf en krijtverf bij Verfwinkel.nl? Kalkverf is op dit moment nog niet verkrijgbaar via onze webwinkel. Op het gebied van krijtverf heb je wel ruim de keuze bij Verfwinkel.nl. Zo kun je bij ons onder meer kiezen voor krijtverf voor je muur of krijtverf voor je meubels. Een aantal van de beste merken van dit moment zijn te bestellen via onze webshop. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor deze Flexa Pure Krijtverf – Muurverf. Een andere populaire optie is deze Histor One Krijtverf. Een passende primer voor krijtverf is deze Painting the Past Wall Primer. Via de productpagina kun je zelf de kleur van je krijtverf bepalen. Genoeg reden om vandaag nog jouw krijtverf bij ons te bestellen. Kijk gerust eens even rond.

 1. Painting the Past Eggshell 750 ml - NN00 Pure White
  Painting the Past Eggshell 750 ml - NN00 Pure White
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Painting the Past Kwast - maat 2 inch (50mm)
  Painting the Past Kwast - maat 2 inch (50mm)
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf
 3. Painting The Past Matt Emulsion Muurverf - 20 Soft Linen
  Painting The Past Matt Emulsion Muurverf - 20 Soft Linen
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: