Wat is antislip verf? Glij niet uit!

Wellicht heb je al wel eens gehoord van antislip verf. Het is goed mogelijk dat je het al een keer hebt toegepast. Zo is bijvoorbeeld trapverf antislip, maar het kan ook zijn dat je antislip verf voor vlonders of zelfs antislip verf op een boot hebt toegepast. Antislipverf is er in allerlei soorten en maten. Maar wat is het precies? In deze blog vertellen we je meer over grip verf en op welke manieren je antislip verf kunt toepassen.

Wat maakt een traplak antislip?

Antislip verf op de trap voorkomt dat je ooit nog een uitglijder maakt. Maar hoe wordt trapverf antislip gemaakt? Simpel gesteld wordt er antislipmateriaal toegevoegd aan de verf. Dit materiaal is een korrel, waarbij het bij veel producten gaat om zandkorrels. Zonder problemen kan deze trapverf antislip in één keer op het oppervlak aangebracht worden. Hierbij kun je gebruik maken van zowel een roller als een kwast.

Waar kun je antislip verf toepassen?

Er zijn diverse plekken in en rondom je woning waar deze verfsoort toegepast kan worden. De meest voorkomende variant is antislipverf voor de trap. Dit is een plek binnen je woning waarbij het essentieel is dat het oppervlak niet glad is. Is dit wel het geval, dan kan dit leiden tot allerlei nare ongelukken. Daarom is het van belang om altijd de trap antislip te maken.

Daarnaast kun je gladde vlonderplanken voorkomen door gladde vlonders stroef te maken met verf. Voorkomen dat een vlonder glad wordt, zal een hoop uitglijders voorkomen. Dit kun je het beste doen met antislip verf voor buiten. Ook een antislip beits behoort tot de mogelijkheden. Een andere optie is een antislip coating voor je vloer. Tot slot wordt antislip op een boot geregeld toegepast.

Trap verven met antislip verf: welke anti slip trapverf kies je?

De meest verkochte antislip verf variant is een antislip lak voor traptreden. Ook binnen ons assortiment zijn meerdere passende producten te vinden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor deze Glitsa trappenlak. Dit product is kras- en slijtvast en kan toegepast worden op zowel zacht- als hardhouten trappen. Een andere goede optie is een Sigma traplak die antislip is, zoals bijvoorbeeld deze Sigma S2U Nova traplak. Sigma S2U Nova Satin voor de trap ziet er goed uit, gaat lang mee, voorziet de trap van bescherming en voorkomt uitglijders. Daarom kies je voor deze Sigma trappenlak die antislip is.

Vlonderplanken glad? Met deze producten niet meer

Is er een oplossing voor gladde vlonderplanken? Die is er zeker: antislip verf voor hout buiten. Voor een vlonder is antislip beits ook een goede optie. Een goed voorbeeld hiervan is deze Cetabever Tuin Vlonder en Terras Beits Antislip. Deze transparante beits voor buiten beschermt zowel zacht- als hardhouten vlonders. Cetabever antislip beits kan toegepast worden op zowel behandeld als onbehandeld hout. Je kunt met deze Cetabever antislip vlonderbeits ook een brug antislip maken.

Antislip verf kopen bij Verfwinkel.nl

Via onze webshop kun je antislip verf bestellen. Zowel antislip verf voor de trap als antislip verf voor buiten, bijvoorbeeld voor je vlonderplanken, kun je eenvoudig en snel online kopen. Bij ons profiteer je van de scherpste prijzen van dit moment. Geregeld passeert een mooie antislip verf aanbieding de revue. Hou daarom onze webwinkel in de gaten en bestel jouw antislip verf bij ons.

 1. Glitsa Trappenlak Antislip - 750 ml
  Glitsa Trappenlak Antislip - 750 ml
  2 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin
  Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  120 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: