Verfroller bewaren: zo blijft de roller goed

Je bent klaar met je verfklus, of je redt het niet om al het schilderwerk achter elkaar af te ronden. Het is dan natuurlijk zonde om iedere keer na het verven de verfrollers en kwasten weg te gooien. Je kunt dit voorkomen. Met een aantal handige tips kun je een gebruikte verfroller bewaren, zonder dat je verfwerk hieronder lijdt. Hoe je de verfrollers kunt bewaren, hangt af van het soort verf dat je gebruikt. Het bewaren van verfrollers in water is namelijk niet altijd goed. Gebruik deze tips om een verfroller te bewaren voor de volgende dag.

Verfroller bewaren na het gebruik van waterverdunbare latex of muurverf?

De kwasten en de verfroller die je hebt gebruikt stop je in een plastic zakje en sluit je goed af met tape. Besprenkel de kwasten en rollers in het plastic zakje met een beetje kraanwater. Verf je rechtstreeks uit de verfemmer? Dan kun je de verfroller ook in de verfemmer laten staan. Stop de verfemmer na gebruik dan in een grote plastic zak en maak deze dicht. Controleer zo nu en dan of de rollers niet uitdrogen.

Ook al is het verleidelijk, spoel je kwasten niet af onder de kraan. Verwijder eerst de verfresten met bijvoorbeeld keukenpapier of een plamuurmes. Laat de kwasten vervolgens een paar uur weken in een pot met water, bijvoorbeeld een lege jampot. Droog de kwasten daarna af met een doek en berg ze op. Gooi ook de potten met water niet zomaar weg. Wat kun je wel doen? Laat de pot water waarin je de kwast met watergedragen verf hebt gereinigd, bezinken. Wacht tot het water is verdampt. De opgedroogde verfresten gooi je weg bij het restafval. Ook de lege verfpot met opgedroogde verf mag bij het restafval.

Verfroller op terpentinebasis bewaren

Maak de kwasten en de verfroller schoon met kwastenreiniger of terpentine. Wanneer je de kwasten en verfrollers een lange tijd niet gebruikt, zet je de kwasten in een glazen potje met kraanwater. Laat de kwasten vervolgens een paar uur weken. Droog de kwasten daarna af met een doek en berg ze op. De verfrollers rol je op in een plastic zak en bewaar je luchtdicht voor één tot twee dagen. 

Een sausroller bewaren en hoe maak je kwasten goed schoon?

Een muurverfroller bewaren na de verfklus doe je door het uiteinde van de roller in aluminiumfolie te rollen. Bewaar de verfroller nu in een luchtdichte plastic zak. Plak rondom het handvat wat tape en bewaar het op een droge plek. Kwasten kun je ook op deze manier bewaren tijdens het schilderen. Zo kun je de kwasten bewaren tijdens het schilderen van een langdurige verfklus. Een oliekwast schoonmaken doe je met een kwastenreiniger.

Gebruik goede kwasten en verfrollers

Het schilderwerk valt of staat bij het gebruik van de juiste kwasten en verfrollers. Kies daarom voor kwasten en rollers die geschikt zijn voor de verf die je gebruikt. Op Verfwinkel.nl vind je de benodigdheden voor het verven van allerlei materialen, van hout tot staal. Zo heb je voor het verven van een muur een andere roller nodig dan voor het beitsen van een houten schutting. Door te werken met de goede spullen van Verfwinkel.nl zorg je voor een perfect resultaat van jouw schilderwerk. Bekijk hier alle schildersbenodigdheden voor jouw volgende verfklus.

 1. Beste Muurverfroller
  Anza Verfroller - MicMex
  Anza Verfroller - MicMex
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  95 reviews
  Vanaf
 2. Staalmeester Ronde Kwast - Serie 2010
  Staalmeester Ronde Kwast - Serie 2010
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  12 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Anza Verfroller - Antex Microfibre
  Anza Verfroller - Antex Microfibre
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  64 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: