Verf over beits aanbrengen: kan dat?

Verf over beits, is dat een optie? Het is goed mogelijk dat je een houten oppervlak van beits hebt voorzien, maar dat je het tijd vindt voor iets anders. Is over beits verven in dat geval een optie? Dat gaan we in deze blog nader bekijken. Ten eerste laten we je zien of het mogelijk is om verf over beits aan te brengen. Ook tonen we je of een blanke lak over beits een optie is. Vervolgens gaan we dieper in op de noodzakelijkheid van het aanbrengen van een grondverf over beits. Daarnaast vertellen we je of andersom mogelijk is: een beits aanbrengen over verf. Na het lezen van deze blog weet je wat jouw opties zijn.

Is lak over beits mogelijk?

Verf over beits schilderen is een optie. De beits heb je aangebracht om een houten ondergrond buiten van bescherming te voorzien tegen de omstandigheden. Hierbij kun je denken aan vuil, maar ook weeromstandigheden zoals neerslag en de schijnende zon. Bij lak over beits heen is het van belang dat de basis van de producten hetzelfde is. Bij een watergedragen beits breng je dus een watergedragen lak aan, terwijl je bij een synthetische beits juist kiest voor een synthetische lak om over beits heen te lakken. Kan lak over beits? Het antwoord is een volmondig ja.

Transparante lak over beits

Kan blanke lak over beits aangebracht worden? Bij een transparante lak blijft de houtnerf zichtbaar, net zoals bij een transparante beits het geval is. Een blanke lak kan over beits heen aangebracht worden, waarbij het wederom van belang is dat de producten dezelfde basis hebben. Hetzelfde geldt bij vernis over beits: het is mogelijk, zolang dezelfde basis wordt aangehouden.

Kun je grondverf over beits aanbrengen?

Voor een beits is het niet nodig om een grondverf vooraf aan te brengen. Maar hoe zit dat als de primer over de beits wordt toegepast? Omdat zowel een grondverf als een beits vaak vochtregulerend is, gaan deze twee prima samen. Hierbij geldt wat ook geldt voor lakken en vernis: dezelfde basis moet aangehouden worden.

Beits over lak

Kan beits over lak? Technisch gezien wel, maar beits over lakverf raden wij af. In deze situatie heeft de beits geen meerwaarde meer. Een verf- of laklaag is gesloten, terwijl een beits juist bekend staat om de ademende kwaliteiten. Die ademende kwaliteiten hebben geen nut meer voor het hout als het al omgeven wordt door een gesloten systeem. Over lak beitsen is daarom zinloos.

Lakken, beitsen, grondverf en vernis: je bestelt het bij Verfwinkel.nl

Of je nu wilt lakken of beitsen, en of je nu een grondverf nodig hebt of niet, je kunt voor jouw verfklus altijd terecht bij Verfwinkel.nl. Hier ontdek je producten van de beste merken van dit moment, bijvoorbeeld deze Sigma S2U Satin lakverf of deze Wijzonol Transparant Tuinbeits. Bovendien ontdek je binnen ons uitgebreide assortiment ook alle benodigdheden voor je verfklus, van kwasten tot aan afplaktape. Je weet nu dat lakken over beits een optie is. Twijfel niet langer en ga aan de slag. Bestel nu via onze webwinkel wat je nodig hebt.

 1. Wijzonol Dekkend Tuinbeits
  Wijzonol Dekkend Tuinbeits
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  54 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Aanbieding
  Sigma S2U Allure Gloss
  Sigma S2U Allure Gloss
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  702 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens BBQ
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  759 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol LBH SDT Ultra Grondlak
  Wijzonol LBH SDT Ultra Grondlak
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  16 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: