2 kleuren op de muur: hoe schilder je een muur in twee kleuren?

Denk jij  na over het schilderen van twee kleuren op de muur? Meerdere kleuren op de muur verven is een goed idee. Een muur met 2 kleuren geeft een speels effect en onderbreekt de eentonigheid van een grote muur. Je ziet het dan ook in steeds meer interieurs terug komen. De muur in 2 kleuren verven is eenvoudig uit te voeren. Je moet van tevoren bepalen hoe je de muur wil verven: in een diagonale lijn, in vlakken of in een rechte lijn. In deze blog lees je hoe je het beste twee kleuren op de muur verft.

Muur verven in vlakken

Een leuk idee om de muur op een speelse manier te verven is door de muur te verven in vlakken. Kies voor twee kleuren op de muur, of zelfs meer. Ook de vorm kies je zelf: vierkant, rechthoekig, driehoekig of rond. Je kunt het schilderen van de muren in 2 kleuren doen, maar ook in drie of meer tinten. Ga voor een knallende kleur tegen een zachte kleur, of kies voor meerdere zachte tinten in dezelfde kleur. Vlakken schilderen op de muur is niet zo moeilijk.

Wat heb je nodig om de muur in twee kleuren te schilderen?

 • Twee mooie kleuren muurverf
 • Een potlood
 • Een waterpas
 • Een meetlint
 • Afplaktape
 • Een stuk touw
 • Een spijker of punais

De muur in twee kleuren: rechte kleurvlakken schilderen

Wanneer je de muur in verschillende kleuren wil verven, kun je er voor kiezen om rechte lijnen op de muur te verven. Je hebt daar een waterpas voor nodig. Eerst bepaal je waar het kleurvlak moet komen. Span van hoek naar hoek het touw en controleer of de lijn recht is met de waterpas. Pas daarna plak je tape tegen het touw aan. Doe dit met alle lijnen van de vorm die je op de muur wilt hebben. Haal het touw weg en je hebt een vlak. Nu start je met de muur verven in 2 kleuren. Pak de kleur verf die je in het vlak wilt en begin met inkleuren. Je start bij de randen, met een kwast. Doe dit voorzichtig, zodat je niet over de afplaktape gaat. De grote delen van het vlak verf je met een roller. Na een half uur trek je voorzichtig de tape eraf. Wij adviseren voor deze klus de Verfwinkel.nl Maskingtape Geel of de ProGold Maskingtape - Geel.

Muur diagonaal verven

Het verven van een scheve lijn op de muur geeft een leuk effect. Dit is een andere manier om de muur in 2 kleuren te verven. Span met het touw en de spijker een lijn van de ene hoek naar de tegenovergestelde hoek van de muur. Dit plak je af met tape. Nu kun je de muur verven in 2 kleuren.

De muur verven in twee kleuren: in een cirkel

Het verven van 2 kleuren op de muur kan ook in een ronde vorm. Bepaal dan eerst waar het midden van de cirkel moet komen en wat de diameter gaat zijn. Sla daar een punaise of spijker in de muur en knoop hier het touw aan vast. De lengte van het touw moet de helft van de diameter zijn. Knoop het potlood aan het uiteinde van het touw en teken zo een cirkel om het middelpunt. Nu kun je heel voorzichtig de muur schilderen in 2 kleuren, waarbij je de ene kleur in de cirkel aanbrengt. Voor deze klus adviseren wij de Histor Perfect Finish Muurverf - Mat, Wijzonol Wijzotex Mat en de Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf.

Twee kleuren schilderen met de verfspullen van Verfwinkel

Wil je het schilderen van de muren in 2 kleuren toepassen in meerdere kamers? Dat kan natuurlijk ook. Bij Verfwinkel.nl vind je alle muurverf, kwasten, rollers en afplaktape om 2 kleuren op de muren te verven. Bestel je verfspullen nu nog, dan heb je ze de volgende dag al in huis!

 1. Wijzonol Wijzotex Extra Mat
  Wijzonol Wijzotex Extra Mat
  3 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  Sigma Sigmatex Superlatex Matt
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  186 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  Flexa Pure Krijtverf - Muurverf
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  224 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: