Trap verven? Tips, inspiratie en ideeën!

Op zoek naar trap verven tips? Voordat je aan de slag gaat met deze verfklus, is het belangrijk om wat trap verven inspiratie op te doen. In één van onze andere blogs hebben we je al laten zien hoe je het beste een trap kunt schilderen. Daarnaast hebben we je laten zien hoe een trapleuning verven in zijn werk gaat. In deze blog geven we je niet alleen een aantal tips voor een trap verven, maar we tonen je ook een aantal leuke trap verven ideeën. Na het lezen van deze blog zal er aan inspiratie geen gebrek zijn.

Een aantal handige trap verven tips

Voor het verven van een trap maak je gebruik van speciale traplak. Traplakken voldoen aan de vereisten die nodig zijn om als lak voor een trap te kunnen dienen. Zo moet een traplak bestand zijn tegen het continu bewandeld worden en het gewicht van mensen. Een goede traplak is kras- en slijtvast en beschermt de ondergrond tegen intensief gebruik. Ook een antislip component is van belang. Daarnaast raden we aan om gebruik te maken van traplakken van een goede kwaliteit. Dit zijn lakken van bekende merken. Goede voorbeelden hiervan zijn onder meer deze Cetabever Trappenlak Dekkend – Zijdeglans, deze Rambo Pantserlak Trap Dekkend – Zijdeglans en deze Histor Perfect Finish Traplak (anti-slip) – Standaard Kleuren. Verf van een hoge kwaliteit levert je een duurzamer resultaat op.

Trap schilderen: welk kleur idee kies jij?

Het is een belangrijke vraag, of je nu een gesloten of open trap gaat verven: welke kleur kies ik? Hier geven we je een aantal trap verven kleur tips. Welke kleur voor het trap verven ook gekozen wordt, wij kunnen jouw traplak in deze tint mengen. Als je op zoek bent naar de juiste trap verven kleur, is het goed om te weten dat op de trap vaak gekozen wordt voor een contrast tussen de trap en de muur. Tot de populairste ideeën voor een trap verven behoort een lichte kleur voor de muur en een donkerdere kleur voor de trap. Dit creëert een ruimtelijk effect. Andersom kan natuurlijk ook. Wil je iets origineels proberen? Een trap verven in 2 kleuren is in dat geval een aanrader. Dat behoort tot de gewaagdere trap schilderen ideeën. Op zoek naar nog extravagantere ideeën voor een trap schilderen? Verf dan iedere tree in een andere kleur.

Open trap schilderen voorbeelden

Een open trap verven pak je anders aan dan een gesloten trap verven. Dit komt doordat er bij een open trap geen sprake is van een optrede, oftewel het deel tussen treden waar je niet je voeten op plaatst. Daarom moet je bij een open trap zowel de boven- als de onderkant van een trede schilderen. Op zoek naar open trap verven ideeën? Een origineel en modern idee is om je traptreden van een betonlook te voorzien.

Trap schilderen in jouw kleur: Verfwinkel.nl maakt het mogelijk

Hierboven hebben we je een aantal trap verven tips gegeven en hebben we je ook wat inspiratie laten opdoen. Wellicht heb je nu besloten voor welke kleur je kiest en wat de algehele uitstraling van je trap gaat worden. Wat je ook nodig hebt voor het verven van jouw open of gesloten trap, je bestelt het via onze webwinkel. Wij mengen je traplak in de kleur die je voor ogen hebt. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kijk gerust eens rond binnen onze webshop.  

 1. Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin
  Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  120 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Hermadix Trappenlak eXtra Anti-Slip - Ral 9010
  Hermadix Trappenlak eXtra Anti-Slip - Ral 9010
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma S2U Nova Matt
  Sigma S2U Nova Matt
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  116 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Houtlak Zijdeglans - Clockwork Toy
  Histor Perfect Finish Houtlak Zijdeglans - Clockwork Toy
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: