Tegels verven: zijn er nadelen?

Het is een klus die je van tijd tot tijd moet uitvoeren, maar tegels verven heeft zo zijn nadelen. Tenminste, dat is wat we soms horen van onze klanten. Het zou een uitdagende klus zijn waar sommige onervaren doe-het-zelvers liever niet aan beginnen. Tegelijkertijd zijn de nadelen van tegels verven niet onoverkomelijk. Hieronder zetten we de vijf meest genoemde nadelen van tegels verven voor je op een rij. Ook laten we je zien hoe je deze nadelen kunt oplossen.

1. Tegels verven levert geen duurzaam resultaat op

Alhoewel tegelverf minder slijtvast is in vergelijking met andere soorten verven, betekent dit niet dat je geen mooi resultaat kunt creëren. Wel is het gebruik van een primer een aanrader als je een duurzaam resultaat wilt doen ontstaan. Het verven van tegels is een prima keuze als je de tegels van een opfrisbeurt wilt voorzien. Je geeft ze niet alleen een andere look, maar de tegels zien er weer zo goed als nieuw uit. Bovendien kun je tegels verven op plekken die minder belast worden, bijvoorbeeld de WC. Daar blijft het resultaat sowieso langer goed. Daarnaast is tegels verven een slimme optie voor mensen die hun huis willen verkopen en de tegels binnen hun woning snel nog even een opfrisbeurt willen geven.

2. Onderhoud is vaker nodig

Tegels kun je op diverse plekken verven. De meest voorkomende tegels zijn vloertegels en tegels in de badkamer. Een vaak genoemd nadeel van tegels verven is dat deze verf vaker onderhouden moet worden. Tegelverf is van nature minder slijtvast, maar dat betekent niet dat het onmogelijk is om een duurzaam resultaat te behalen.

Het gebruik van een goede primer is hierbij van groot belang. Een goed voorbeeld hiervan is deze Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer of deze Zinsser Bulls Eye 123 Primer. Je kunt ook kiezen voor een grondverf en lak in één, zoals deze Histor Perfect Finish Wandtegels – Zijdeglans. Daarnaast is er deze Alabastine Tegelgrondverf, die een goede basis vormt voor een lak. Tevens is een goede voorbereiding van belang voor een optimaal eindresultaat. Denk hierbij aan goed ontvetten en goed schuren met fijn schuurpapier.

3. Vocht is een risico in de badkamer

Mensen doen niet graag hun tegels verven vanwege de nadelen waarvan ze denken dat die hieraan kleven. Eén hiervan is het risico op vochtproblemen als je de tegels in de badkamer van een nieuwe laag verf voorziet. In het geval van een beschadiging, zowel aan de tegel zelf als aan de verflaag, kan het gebeuren dat er vocht onder de verflaag terecht komt. Dit kan niet alleen leiden tot vochtproblemen en de vorming van schimmel, maar het kan er ook voor zorgen dat de verf gaat afbladderen. Tegelijkertijd is de kans op een beschadiging relatief klein, en kan een beschadiging meteen aangepakt worden om problemen te voorkomen. Bovendien is het vochtrisico er altijd. Dit ligt niet per se aan het opnieuw verven van je tegels.

4. Weinig variatie qua kleur

Eén van de meest gehoorde tegels verven nadelen die we horen is het feit dat er voor veel tegelverven weinig variatie is op het gebied van kleur. In dat geval loont het om te shoppen bij Verfwinkel.nl. Laten we een product zoals de hierboven genoemde Histor Perfect Finish Wandtegels als voorbeeld nemen. Bij ons kun je deze tegelverf in diverse kleuren laten mengen, van okergeel tot aan wijnrood. Tegelijkertijd zullen we niet ontkennen dat het plaatsen van nieuwe tegels je meer opties geeft qua kleuren. Maar dat is ook meteen een stuk duurder.

5. Tegels verven: nadelen zijn heftiger bij slechte verf

Als je vaker onze blogs hebt gelezen, weet je dat wij altijd aanraden om te kiezen voor verf van een hoge kwaliteit. Dit telt dubbelop als je tegels gaat verven. Tegelverf van een lagere kwaliteit zorgt niet alleen voor een slechter eindresultaat, maar het zorgt er ook voor dat de verflaag minder lang meegaat. Op het gebied van kwaliteit zit je gelukkig altijd goed bij Verfwinkel.nl. Bovendien hoef je niet de hoofdprijs te betalen, want onze producten zijn tot maar liefst 50% goedkoper in vergelijking met andere webshops. Ontdek het zelf en bestel jouw verfproducten hier.

 1. Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer
  Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Alabastine Voegenfris
  Alabastine Voegenfris
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Wandtegels - Zijdeglans
  Histor Perfect Finish Wandtegels - Zijdeglans
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  42 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Alabastine Tegelgrondverf
  Alabastine Tegelgrondverf
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: