Spaanplaat verven: hoe pak je dit het beste aan?

Wil je weten wat de beste manier is om een spaanplaat te verven? In deze blog vind je het antwoord dat je zoekt. Elke spaanplaat kun je verven. Zo kun je een groene spaanplaat verven om deze van een andere kleur te voorzien, maar ook een geplastificeerde spaanplaat verven behoort tot de mogelijkheden. Het type spaanplaat dat je wilt gaan schilderen bepaalt de aanpak. De grote meerderheid op het gebied van spaanplaten is gelamineerd, maar er zijn ook onbehandelde varianten. In deze blog vertellen we je alles over een spaanplaat verven. Hoe pak je dit het beste aan en welke verfsoort past hier het beste bij? Na het lezen van deze blog weet jij hoe je dit moet aanpakken.

Kun je een gelamineerde spaanplaat verven?

Het verven van een gelamineerde spaanplaat is geen probleem. Dit is een schilderklus die je prima zelf kunt uitvoeren. Wel moet je opletten dat je de juiste stappen onderneemt. Een spaanplaat verven begint altijd met het ontvetten en licht schuren van de plaat. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf en je krijgt een egaler eindresultaat. Hierbij maak je gebruik van schuurpapier met een fijne korrel. Vergeet niet om de spaanplaat vervolgens goed stofvrij te maken. Deze stap wordt geregeld overgeslagen, maar het is een essentiële stap voor het beste eindresultaat. Je wilt niet dat vet en vuil het resultaat verpesten. Bovendien zul je na het schuren sowieso al het stof moeten verwijderen. Je kunt dit prima tegelijk doen.

Vervolgens breng je een primer aan op de gelamineerde plaat. Voor deze klus adviseren we de Histor Perfect Finish Houtlak - Zijdeglans of de Sigma S2U Primer.Nadat deze grondverf de tijd heeft gekregen om te kunnen drogen, is het tijd om de verf aan te brengen. Je kunt een spaanplaat het verven met verf vanje eigen keuze als je de ondergrond m aar goed voorbereid hebt. Kies voor alk als je bijvoorbeeld een meubel wil schilderen en muurverf als het gaat om een plafond. Kies voor een merk van hoge kwaliteit, dan zit je altijd goed. Binnen het assortiment van Verfwinkel.nl heb je ruim de keuze en vind je altijd wat je nodig hebt. Met onze verf kun je vooruit. Voor een optimaal resultaat kun je het beste minimaal twee afwerklagen verf aanbrengen. Dit ziet er niet alleen goed uit, maar je biedt de spaanplaat nu ook betere bescherming. Zo gaat de plaat langer mee.

Hoe kun je een onbehandelde spaanplaat verven?

Het verven van een onbehandelde spaanplaat kan best lastig zijn. Onbehandelde platen hebben als nadeel dat ze niet egaal zijn en gemakkelijk kunnen splinteren. Bovendien is de zuigende werking van een onbehandelde spaanplaat sterker dan bij een gelamineerde spaanplaat. Zorg er ten eerste voor dat de ondergrond egaler wordt door deze grondig te schuren. Na het schoonmaken kun je een geschikte primer aanbrengen. Zo voorkom je dat de zuigende werking van de plaat alle verf opslokt. Nadat de primer heeft kunnen drogen, kun je de plaat schilderen met verf in je favoriete kleur.

Welke verf gebruik ik om een spaanplaat te verven?

Als je de spaanplaat van de juiste grondlaag hebt voorzien kun je deze afwerken met een product dat voldoet aan je wensen of eisen. Het meest wordt spaanplaat geverfd met houtverf maar zo behoort een spaanplaat verven met krijtverf of een spaanplaat verven met muurverf ook tot de mogelijkheden. Kortom, wat je ook nodig hebt voor je schilderklus, je vindt het voor de beste prijs binnen het aanbod van Verfwinkel.nl.

 1. Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  Südwest All-Grund Multiprimer U51 Wit - Acryl
  Vanaf Normale prijs
 2. Wijzonol Aqua Zijdeglans
  Wijzonol Aqua Zijdeglans
  Vanaf Normale prijs
 3. Wijzonol Aqua Corrosiewerende Primer
  Wijzonol Aqua Corrosiewerende Primer
  Vanaf Normale prijs
 4. Avis Aqua Multiprimer
  Avis Aqua Multiprimer
  Vanaf Normale prijs

Lees ook: