Schutting zwart verven: zo doe je dat

Overweeg je om je schutting zwart te verven? Zwart is één van de meest gekozen kleuren om een schutting in te verven. Maar een schutting zwart verven doe je ook om andere redenen dan de kleur. Opnieuw schilderen is een manier om je schutting te onderhouden. Bovendien bescherm je op deze manier de ondergrond tegen de omstandigheden buiten, bijvoorbeeld vuil of neerslag. In deze blog vertellen we je meer over een schutting zwart verven. Zo gaan we dieper in op de keuze tussen een schutting zwart verven of een schutting zwart beitsen, vertellen we je meer over de voorbereidingen en laten we je zien hoe je het verven zelf het beste kunt aanpakken.

Houten schutting zwart schilderen of de schutting zwart beitsen?

Ga je de schutting zwart beitsen of verven? Het is een keuze die veel mensen moeten maken nadat ze besloten hebben om hun schutting te gaan onderhouden. Een schutting verven in het zwart levert een mooie afwerklaag op die ook bescherming biedt. Ga je een houten schutting toch zwart beitsen, dan blijft de houtnerf zichtbaar. Een schutting beitsen in het zwart zorgt voor een unieke uitstraling en bovendien biedt beits een betere bescherming tegen de omstandigheden buiten in vergelijking met verf. Je kunt een oude schutting prima zwart beitsen en je vindt in ons assortiment de juiste producten om dit te doen.

In de tuin je schutting zwart verven: waar moet je op letten?

Als je jouw houten schutting zwart gaat verven, is het ten eerste van belang om een goed moment uit te kiezen waarop je jouw werkzaamheden kunt uitvoeren. Je kunt niet werken bij te koude temperaturen, maar tegelijkertijd kun je ook niet werken als de zon vol op de schutting staat. De felle zon zorgt ervoor dat de verf te snel droogt. Dit vergroot de kans op banen en aanzetten in het eindresultaat. Die kans is nog eens groter bij zwart gekleurde verf.

Er zijn enkele stappen die je dient uit te voeren om de ondergrond voor te bereiden op het schilderen. Haal eerst algen en groene aanslag weg met behulp van deze ProGold Algvrij Algendoder. Vervolgens gebruik je P180 schuurpapier om de schutting mee op te schuren. Maak de schutting goed schoon en geheel stofvrij. Voor beits is grondverf niet nodig, maar als je een schutting zwart gaat schilderen is grondverf wel nodig om de hechting van de verf te optimaliseren. Goede grondverven voor buiten zijn onder meer deze Rambo Grondverf voor Buiten – Dekkend en deze Histor Perfect Base Grondverf Universeel.

Een hardhouten schutting zwart verven

Nadat de grondverf de tijd heeft gehad om goed te kunnen drogen, kan de toplaag aangebracht worden. Voor het mooiste en best dekkende resultaat breng je twee lagen verf aan. Een schutting zwart verven doe je met behulp van een blokkwast. Natuurlijk kun je ook kiezen voor een roller of een verfspuit. Verf met de structuur van het hout mee voor het mooiste resultaat. De twee laag kun je toepassen als de eerste laag stofdroog is. Verf nodig voor je schutting? Ga eens op ontdekkingstocht binnen ons uitgebreide assortiment en ontdek jouw ideale schuttingverf.

 1. Tenco Houtcoat Zwart
  Tenco Houtcoat Zwart
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  75 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Tenco Tuindecor Dekkend Tuinbeits - Zwart
  Tenco Tuindecor Dekkend Tuinbeits - Zwart
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Hermadix Douglas Olie - Zwart
  Hermadix Douglas Olie - Zwart
  1 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: