Schouw verven: wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt meerdere kanten op gaan als je jouw schouw wilt verven. Zo kun je de schouw het middelpunt van je woonkamer maken. Bij ons kun je de verf die je nodig hebt in een opvallende kleur laten mengen. Zo valt je schouw op bij iedereen. Maar het is ook mogelijk om je schouw onderdeel uit te laten maken van het geheel. Zo maakt het deel uit van het gehele interieur zonder op te vallen. Waar je ook voor kiest, je bestelt de verf voor de schouw die je nodig hebt voor de beste prijs bij Verfwinkel.nl. In deze blog vertellen we je meer over een schouw verven. Hierbij gaan we dieper in op marmer schilderen. Vele schouwen zijn hiervan gemaakt.

De schouw schilderen in een aantal stappen

Een schouw kan van diverse materialen gemaakt zijn, bijvoorbeeld baksteen of marmer. De basis stappen die je moet ondernemen zijn voor vrijwel ieder materiaal hetzelfde. Wel zullen er specifieke verschillen zijn hoe je de materialen het beste kunt verven. Vooral marmer en andere soorten natuursteen staan erom bekend dat ze lastig te schilderen zijn. Hier vertellen we je verderop in deze blog meer over.

Een schouw verven begint altijd met het schoonmaken van de ondergrond. Ook het ontvetten van het oppervlak is van belang. Dit doe je zodat de verf zich beter kan hechten. Mochten er beschadigingen aanwezig zijn, dan is het een goed idee om deze oneffenheden te repareren voordat je de schouw gaat verven. Hierbij kun je gebruik maken van een vulmiddel. Maak de boel nogmaals schoon en plak vervolgens alles af waar je geen verf op wilt krijgen. Het aanbrengen van een primer zal altijd nodig zijn, op welk materiaal je ook verf gaat aanbrengen. Hierna kun je de verf in minimaal twee lagen aanbrengen. Zo gaat het verven van een schouw in een notendop.

Hoe kan ik het beste marmer schilderen?

Marmer en vergelijkbare soorten natuursteen behoren tot de lastigste ondergronden om van verf te voorzien. Dit komt doordat deze oppervlakken bijzonder glad zijn. Gladde ondergronden maken het lastiger voor verf om te hechten. Het is daarom een goed idee om vooraf het oppervlak lichtjes te schuren. Let hierbij wel op dat je echt lichtjes te werk gaat. In marmer kunnen krassen snel ontstaan als je te hard schuurt. Een geschuurde ondergrond is poreuzer, wat de hechtende werking van de verf versterkt.

Beter is het om marmer niet te schilderen maar als je dat toch echt wil doen ishet belangrijk dat je een geschikte primer kiest. Deze grondlaag zorgt voor een goede hechting en een optimaal eindresultaat. Na deze zorgvuldig aangebrachte grondlaag kun je de schouw schildern met een goede lak, maar ook betonverf of krijtverf zijn opties. 

Schouw verven: welke kleur kies ik?

Bij Verfwinkel.nl tref je het grootste online assortiment op het gebied van verfproducten van dit moment aan. Niet alleen vind je hier diverse verfsoorten, maar wij kunnen de verf mengen in elke kleur die jij maar wil. Zo kun je de schouw zwart verven, maar je kunt ook kiezen voor een meer kleurrijke verf. Zo helpt Verfwinkel.nl je om van iedere verfklus een succes te maken. Kijk gerust rond binnen ons aanbod.

 1. Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer
  Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Universol Ammoniakvervanger
  Universol Ammoniakvervanger
  3.5 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Aanbieding
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  734 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  303 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: