Schimmel in de badkamer voorkomen: zo doe je dat

Schimmel in je badkamer, het is iets waar je niet op zit te wachten. Het goede nieuws is dat er meerdere stappen zijn die je kunt ondernemen om te voorkomen dat schimmel in je badkamer een probleem kan worden. Mocht in je badkamer al schimmel aanwezig zijn, dan is dit vervelend maar niet het einde van de wereld. Dit kun je oplossen door de schimmel te verwijderen en vervolgens één van onze schimmelbestendige producten toe te passen. We vertellen je hieronder meer over hoe je schimmel in je badkamer kan voorkomen en wat je kunt doen als er bijvoorbeeld al schimmel op de muur van je badkamer of op het plafond te vinden is.

Vocht en schimmel in de badkamer: hoe ontstaat dit?

Voorkomen is beter dan genezen. Je wilt in je badkamer geen schimmel. Je zit niet te wachten op bijvoorbeeld schimmel in de douche of op andere plekken. Je badkamer is een vochtige plek. Hier ontstaat waterdamp doordat je gaat douchen of een bad neemt. Schimmel in je badkamer kan ontstaan doordat waterdamp en condens niet naar behoren afgevoerd worden. Hierdoor blijven waterdruppels op verschillende plekken binnen je badkamer achter.

Hoe kun je schimmel in je badkamer voorkomen?

Schimmel voorkom je door je badkamer goed te ventileren. Dit is de enige manier waarop je schimmel in je badkamer kunt voorkomen. Er is geen ander magisch anti schimmel badkamer product waarvoor je kunt kiezen. Ventileren is je enige optie. Wel kun je op twee manieren de badkamer ventileren. Ten eerste kun je kiezen voor natuurlijke ventilatie. Dit is de meest simpele oplossing die bovendien het minste kost. Je ventileert je badkamer op natuurlijk wijze door bijvoorbeeld een raam op een kier te zetten tijdens en na het douchen. Zo wordt de waterdamp op natuurlijke wijze afgevoerd. Een ventilatierooster maken in het raam is ook een goede manier om natuurlijke ventilatie te laten plaatsvinden.

Ten tweede kan er gekozen worden voor mechanische ventilatie. Dit is een goede oplossing als natuurlijke ventilatie geen optie is dan wel niet effectief genoeg de badkamer ventileert. Met behulp van een badkamerventilator wordt de waterdamp naar buiten afgevoerd. Vocht kan zich niet meer in bijvoorbeeld de poreuze plekken van je muur vestigen, waardoor schimmel wordt voorkomen. Dit is een betaalbare optie die bovendien simpel te installeren is.

Kun je over schimmel schilderen?

Helaas kan het gebeuren dat je te laat bent en dat er al schimmel in je badkamer is ontstaan. Misschien denk je erover om de schimmel op het plafond van je badkamer te verven. Dit raden wij af. Je kunt schimmel beter in zijn geheel verwijderen voordat je jouw badkamer gaat schilderen. Schimmel verwijderen kun je doen met behulp van deze Bison Schimmelvreter of deze Südwest Schimmelreiniger. Vervolgens kun je het beste een schimmelbestendige verf toepassen in de badkamer. Geschikte opties hiervoor zijn deze Histor Monodek Bathroom Schimmelbestendig, deze Sigma Sigmaresist Fungi Matt – Schimmelbestendige Muurverf of deze Histor Perfect Base Schimmelbestendige Muurverf.

Verhelp schimmel in de badkamer met onze producten

Je weet nu wat je kunt doen om schimmel in je badkamer te voorkomen. Tegelijkertijd kan het zo zijn dat je er alsnog mee te maken krijgt. Met behulp van onze producten kun je schimmel verwijderen en kun je verf aanbrengen die compleet schimmelbestendig is. Zo weet je zeker dat jouw badkamer schimmelvrij blijft. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan snel een kijkje binnen ons assortiment.  

 1. Wijzonol Muurverf Badkamer
  Wijzonol Muurverf Badkamer
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  15 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Easycare Muurverf Mat - Badkamer
  Flexa Easycare Muurverf Mat - Badkamer
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  9 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Alpha Humitex SF - Muurverf Kleur
  Sikkens Alpha Humitex SF - Muurverf Kleur
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: