Plastic verven: waar moet je op letten?

Het is prima mogelijk om zelf plastic te verven. Wel is het belangrijk om dit op de juiste manier aan te pakken, want plastic schilderen is niet een kwestie van lak aanbrengen en klaar is Kees. Plastic verven, en kunststof verven in het algemeen, is lastig omdat dit materiaal niet poreus is. Dit materiaal heeft een glad oppervlak, wat de hechting van de verf niet ten goede komt. Toch is het wel mogelijk om op plastic verf toe te passen. Het is hierbij van belang dat je vooraf een goede primer gebruikt. Hoe plastic verven precies in zijn werk gaat, vertellen we je in deze blog.

Hoe kun je plastic verven?

Plastic is van nature een onderhoudsvrij materiaal dat vaak al van een kleur is voorzien. Bovendien is plastic kleurvast. Toch is het in sommige gevallen handig om op plastic verf toe te passen. Je wilt bijvoorbeeld schrootjes verven, een plastic bloempot schilderen, plastic stoelen verven, een dakkoffer verven, geplastificeerd MDF schilderen, plastic kozijnen schilderen, stapelblokken verven of een plastic tuintafel pimpen. Met een andere kleur verander je de uitstraling van deze objecten. Maar hoe pak je dit aan?

De hechting van de verf is het grootste probleem als je plastic gaat verven. Om de hechting van de verf te optimaliseren, zul je eerste een primer op plastic moeten toepassen. Hierbij kun je kiezen voor een speciale plastic primer, bijvoorbeeld een Motip plastic primer. Andere alternatieven uit ons aanbod die een geschikte primer voor plastic zijn, zijn onder meer deze Sigma Multiprimer Aqua, deze Wijzonol Hechtprimer – Waterverdunbaar, deze Sigma Multiprimer en deze Histor Perfect Finish Grondverf. Een passende primer voor kunststof vind je bij ons.

Plastic verven: welke verf kies je?

Als je een goede primer voor plastic hebt gevonden, kun je gaan bedenken welke lak je toe gaat passen. Dankzij de gebruikte primer kun je er zeker van zijn dat de verf een goede hechting heeft. Binnen ons uitgebreide assortiment zijn meerdere lakken te vinden die geschikt zijn voor kunststoffen zoals plastic. Je kunt hier ook hard plastic mee verven. Een goed voorbeeld hiervan is deze Sikkens Rubbol XD High Gloss. Je kunt ook kiezen voor de Semi-Gloss variant. Zoek je een lak met een wat lagere glansgraad, dan kun je kiezen voor deze Flexa Creations Lak Extra Mat. Je kunt ook een blanke lak op plastic toepassen. Verf om plastic te schilderen bestel je via onze webwinkel.

Hoe kun je plastic verven?

Plastic verven begint met een aantal voorbereidingen. Ten eerste reinig en ontvet je het oppervlak. Voor het ontvetten van plastic gebruik je bijvoorbeeld deze St. Marc Verfreiniger. Schuur het plastic licht op met zeer fijn schuurpapier voor een goede hechting en ontdoe het geheel van stof.

Voor het verven van plastic maak je gebruik van een viltroller, bijvoorbeeld deze ProGold Verfroller – Vilt. Ten eerste ga je het plastic verven met de primer. Nadat de primer heeft kunnen drogen, ga je lakken. Je kunt plastic verven, maar je kunt ook de verf op het plastic spuiten. Een geschikte spuitbus vol verf voor plastic is deze Motip Deco Spuitbus Hoogglans – RAL 3003. Zorg voor een dunne en gelijkmatige laag verf. Het kan nodig zijn om meerdere lagen verf aan te brengen. Hoe je plastic ook wilt schilderen, je bestelt wat je nodig hebt bij Verfwinkel.nl.

 1. MOTIP Spuitbus Plastic Primer - 4063
  MOTIP Spuitbus Plastic Primer - 4063
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Outlet
  ProGold Vlies Pads - 1 stuk
  ProGold Vlies Pads - 1 stuk
  5 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 3. Rust-Oleum Crystal Clear Vernis
  Rust-Oleum Crystal Clear Vernis
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: