Plamuur voor buiten: welke moet je gebruiken en waarvoor?

Heb je buiten een tuinhuisje, schuurtje of een schutting waar gaten of scheuren in zitten? Dan is het verstandig om deze gaten op te vullen. Maar welke plamuur is het beste voor buiten? Er zijn verschillende soorten plamuur te verkrijgen, voor verschillende toepassingen. Hoe gebruik je 2 componenten plamuur voor hout buiten, wanneer gebruik je snelplamuur en met welke plamuur kun je scheuren in hout repareren dat buiten staat. Je ontdekt het hier.

Waarvoor gebruik je plamuur voor buiten?

Een tuinhuisje met scheuren of schroefgaten in het hout moet je eerst opvullen voordat je het hout verder bewerkt. Voor het opvullen van hout adviseren wij de Repair Care Dry Fix Uni, Repair Care Dry Flex SF, Renovaid Renoflex Groen of Repair Care Dry Flex 16. Een tuinhuisje met scheuren of schroefgaten in het hout moet je eerst opvullen voordat je het hout verder bewerkt. Voor het opvullen van hout adviseren wij de Repair Care Dry Fix Uni, Repair Care Dry Flex SF, Renovaid Renoflex Groen of Repair Care Dry Flex 16. Je begint dus met schroefgaten te vullen van het hout buiten. Ook vul je de scheuren in het hout, zodat je geen enkel gat in het hout meer ziet. Pas daarna kun je het hout bewerken met verf of lak. Doe je dit niet, dan krijg je een oneffen resultaat. De verf komt niet goed in de scheuren en gaten en het ziet er niet netjes uit. Plamuur dus altijd voordat je begint aan buitenschilderwerk.

Hoe gebruik je plamuur voor buiten?

Plamuur voor hout dat bijvoorbeeld buiten in de tuin staat, gebruik je om de gaten en oneffenheden in het hout vlak te maken. Zo vul je hout op van meubels die buiten staan. Dit doe je voordat je het hout gaat verven, zodat je een mooi en strak resultaat creëert. Na het plamuren schuur je het hout licht op en zet je het in de grondverf. Een goede grondverf voor buiten is bijvoorbeeld de Wijzonol LBH SDT Ultra Grondlak of de Wijzonol Grondlak HV. Gebruik eerst lakplamuur buiten, daarna kun je het geheel aflakken.

De beste hout plamuur voor buiten

Natuurlijk wil je de klus klaren met de beste houtplamuur voor buiten. Een goede plamuur is verschillend per soort houtreparatie. Zo is een houtplamuur voor grote gaten anders dan een plamuur voor kleine gaatjes. Werk kleine oneffenheden van kleiner dan een centimeter weg. De Alabastine Houtvuller in Tube is de beste houtvuller voor buiten die je voor deze klus kunt gebruiken. Deze is gelijk te gebruiken en na ongeveer drie uur overschilderbaar.

Wil je werken met een Douglas plamuur? Kies dan bijvoorbeeld voor Alabastine Kneedbaar Hout. Deze is geschikt voor alle houtsoorten en leverbaar in diverse kleuren. Dat maakt kneedbaar hout ideaal voor het plamuren van Douglas hout. Heeft het hout beschadigingen aan de lak? Gebruik dan een snelplamuur voor buiten. Alabastine Snelplamuur droogt heel snel en heeft een goede vulkracht. Wil je de plamuur binnen en buiten gebruiken? Dan is Polyfilla Pro W300 een goede keuze. Het merk Sikkens heeft plamuur voor buiten dat ook goed is. Voor grote reparaties tot 10 cm kun je het beste Polyfilla Pro W370 2K Grote Houtreparatiepasta gebruiken.

Houtplamuur voor buiten bij rottend hout

Heb je last van houtrot in het hout buiten en ben je op zoek naar houtvulmiddel voor buiten? Dan vul je dit op met Alabastine Houtrotvuller. Deze 2 componenten plamuur voor hout is flexibel en na het uitharden is de plamuur te schuren en ijzersterk. Breng wel eerst Alabastine Houtrot Impregneer aan om het hout te beschermen tegen rot. Daarna meng je de twee componenten met een plamuurmes tot de kleur egaal is. Nu breng je het aan op het hout. Meng niet te veel houtvuller, dit hardt namelijk snel uit.

De beste houtplamuur voor buiten bij Verfwinkel.nl

Je weet nu welke plamuur voor hout buiten geschikt is. Je wilt natuurlijk dat deze buiten plamuur de beste kwaliteit heeft. Je vindt het bij Verfwinkel.nl. In ons ruime assortiment vind je de houtreparatie en vulmiddel voor hout buiten die je nodig hebt om schroefgaten, scheuren en houtrot te repareren. Bestel voor middernacht, dan heb je de spullen de volgende dag al in huis.

 1. Alabastine Snelplamuur - 125 ml (Tube)
  Alabastine Snelplamuur - 125 ml (Tube)
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Alabastine Houtrotvuller Professioneel
  Alabastine Houtrotvuller Professioneel
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Jansen Lakplamuur - Synthetisch
  Jansen Lakplamuur - Synthetisch
  3 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Alabastine Houtrot & Houtreparatie Plamuurmessen
  Alabastine Houtrot & Houtreparatie Plamuurmessen
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: