Overkapping schilderen: Onder hout zit je langer

Eindelijk is het er: een blog over kappingen. Oké, nu hebben we echt alle slechte woordgrappen uit ons systeem. Geregeld vragen klanten aan onze specialisten wat ze het beste kunnen doen als ze een overkapping gaan verven. Ga je bijvoorbeeld een overkapping schilderen of kun je toch beter een overkapping beitsen? Dankzij een overkapping heb je altijd een plekje voor jezelf. Op zonnige dagen is hier altijd schaduw en je hebt bescherming tegen de wind. Voor een duurzame bescherming kun je een overkapping verven of beitsen. In deze blog bespreken we deze opties en laten we je zien hoe je een overkapping schilderen het beste aan kunt pakken.

Houten overkapping verven of beitsen?

Je hebt twee opties voor je overkapping. Ten eerste kun je jouw overkapping beitsen. Dit biedt de beste bescherming tegen de omstandigheden buiten. Beitsen zijn in allerlei varianten te vinden binnen ons aanbod. Je kunt kiezen voor een transparante beits, waarbij de natuurlijke look van het hout behouden blijft en de houtnerf geaccentueerd wordt. Maar ook een semi-transparante of dekkende beits is een optie. Hiermee kun je jouw overkapping van een kleur voorzien, bijvoorbeeld de overkapping zwart beitsen. Goede opties zijn bijvoorbeeld deze Sikkens Cetol TGX Gloss, Tenco Douglas Beits Transparant, Rambo Pantserbeits Tuinhout en deze Wijzonol Dekkend Tuinbeits.

Daarnaast kun je een overkapping schilderen met een lak, specifiek een buitenlak. De lakken uit ons assortiment staan bekend om hun uitstekende buitenduurzaamheid. Ze zijn Uv-bestendig en bieden bescherming tegen neerslag. Bovendien behouden deze producten optimaal hun kleur en glans. Zo blijft je overkapping er voor langere tijd mooi uitzien. Een lak geeft het mooiste dekkende resultaat. Bovendien kunnen wij deze lakken in allerlei kleuren voor je mengen. Hiermee kun je bijvoorbeeld de binnenkant van de overkapping schilderen in een grijze kleur of je veranda wit verven. In één van onze andere blogs lees je meer over het verschil tussen beits en lak.

Wil je jouw buitenmuur onder de overkapping verven? Ook als je een muur onder de overkapping wilt verven, zijn er passende producten binnen ons aanbod te vinden. Bekijk dan onze muurverf voor buiten.

Hoe ga je jouw overkapping beitsen of schilderen?

Een overkapping beitsen of van lak voorzien begint met een aantal voorbereidingen. Het hout ontvetten en schoonmaken is een aanrader. Schuur vervolgens het hout lichtjes op. Werk bij een temperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius en werk niet in de volle zon. Breng afplaktape aan waar nodig. Gebruik een roller voor grote oppervlakken en een kwast voor kleine oppervlakken en lastiger te bereiken plekjes. Roer het product goed door en werk van boven naar beneden. Rol altijd nog even na om banen in het eindresultaat te voorkomen. Geef de verf of beits voldoende tijd om te drogen. Breng een tweede laag aan mits nodig.

Overkapping beitsen of schilderen met onze producten

Verfwinkel.nl heeft wat je nodig hebt. Dankzij ons uitgebreide aanbod aan beitsen en lakken voor buiten is er altijd wel iets passends te vinden. Hierboven deden we al een aantal suggesties op het gebied van beitsen, maar ook op het gebied van buitenlakken ontdek je producten van een hoge kwaliteit binnen ons aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Sikkens Rubbol XD High Gloss of deze Sigma S2U Allure Gloss? Bestel nu jouw producten voor de overkapping tegen de scherpste prijzen bij Verfwinkel.nl.

 1. Sikkens Cetol TGX Gloss
  Sikkens Cetol TGX Gloss
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  22 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Dekkend tuinbeits
  Wijzonol Dekkend tuinbeits
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  69 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Aanbieding
  Ga erop uit met Sikkens! Tot 70% korting op pretparken, dierentuinen en meer!
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  837 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: