Oude kast verven of een nieuwe kast oud verven?

Een oude kast verven is de perfecte manier om dit oude meubelstuk een tweede leven te geven. Een nieuwe lik verf geeft een oude kast een nieuwe look. Bovendien wordt het hout beter beschermd dankzij de nieuwe toplaag. Zo kan dit oude meubelstuk nog jaren mee. Het is ook mogelijk dat je een relatief nieuw kast juist van een oude look wilt voorzien. Ook dit is de laatste jaren een populaire optie. Hieronder laten we je zien wat de mogelijkheden zijn. We laten zowel zien hoe je een oude kast kunt verven als hoe je een kast een oudere look kunt geven. Voor welke optie je ook kiest, je vindt altijd wat je nodig hebt binnen het ruime verfassortiment van Verfwinkel.nl.

Hoe kun je het beste een oude kast verven?

Het is mogelijk dat je een oude kast hebt die je al een tijdje wilt opknappen. Het kan ook zo zijn dat je een oude kast goedkoop hebt wetenaan te schaffen. In beide gevallen zul je deze oude meubelstukken willen opknappen. Een nieuwe lik verf is hier de ideale oplossing voor. Wat de situatie ook is, het is altijd aan te raden om de kast goed voor te bereiden op de verfklus. Eerst maak je de kast goed schoon en ontvet je deze zorgvuldig. Daarna check je of reparaties nodig zijn en voer je deze reparaties uit waar nodig. Hierbij kun je gebruik maken van onze houtreparatie middelen

Na de voorbereidingen is het vervolg waarvoor je kiest afhankelijk van het soort hout waar je mee te maken hebt. Hierbij maakt het weinig uit of je een oude eiken kast gaat verven of dat je een oude grenen kast gaan verven. Vooral van invloed is het feit of het hout onbehandeld is of niet. In het geval van onbehandeld hout zijn extra handelingen nodig. 

Is het hout al behandeld? Na de vaste voorbereidingen (schoonmaken, ontvetten en repareren) breng je ten eerste de grondverf aan. Grondverf is essentieel voor een goed resultaat, omdat het ervoor zorgt dat de verf beter kan hechten. Nadat de grondlaag een aantal uur heeft kunnen drogen, breng je de eerste laag van de toplaag aan. Nadat ook deze laag een aantal uur de tijd heeft gehad om te drogen, breng je een tweede laag aan. Na het verven kun je eventueel nog extra stappen nemen om je oude kast te vernieuwen. Hierbij kun je denken aan het plaatsen van nieuwe knoppen of de binnenzijde van de kast decoreren.

Kast verven met een oude look?

Het is goed mogelijk dat je een industrial interieur op het oog hebt. Het verouderen van diverse stukken meubilair past hier goed bij. Ook je kast kun je een oude look geven. Dit kan op diverse manieren, waarbij verf ook een rol speelt. Je gaat als het ware de kast oud verven. Dit kun je doen in combinatie met een doorschuurtechniek. Dit is een methode waarbij je een kast op plekken schuurt waar normaal gesproken het snelst slijtage ontstaat. Zo ziet de kast op een natuurlijke wijze er ietwat verweerd uit.

Ook met behulp van verf kun je deze verweerde industrial look krijgen. Dit doe je door meerdere kleuren verf over elkaar aan te brengen. Na dat de lagen goed gedroogt zijn schuur je op de plekken waar slijtage normaal gesproken ontstaat, waarna er een aangenaam verweerd effect ontstaat. Combineer bijvoorbeeld eens bruin of rood met grijs. Ook dit past perfect binnen een industrial interieur.

Je kast een oude look geven met krijtverf?

Er zijn andere manieren waarop je verf kunt gebruiken om je kast een oude look te geven. Zo wordt krijtverf vaak ingezet om een kast beter te laten passen binnen je interieur. Binnen ons assortiment tref je krijtverf van diverse grote merken aan. Hierbij kun je denken aan Painting the Past en Flexa,  Bij deze merken zit je altijd goed voor een kwalitatief uitstekende krijtverf. Zo stellen we je in staat om het interieur te creëren dat je voor ogen hebt. Bijkomend voordeel van je verf inkopen bij Verfwinkel.nl is dat je jouw producten koopt voor de beste prijs van dit moment.

Het verven van een kast met krijtverf vereiste enkele voorbereidingen. Ten eerste bedek je elk oppervlak waar je geen verf op wilt krijgen en ontvet je de kast zorgvuldig. Hierna check je of er reparaties aan de kast uitgevoerd moeten worden. Zo kun je bijvoorbeeld gaatjes met een vulmiddel vullen. Om de hechting van de verf te verbeteren, schuur je het oppervlak lichtjes op. Hierna maak je de kast stofvrij. De kast is nu klaar om geverfd te worden.

Verf kopen bij Verfwinkel.nl?

Met behulp van verf kun je een oude kast een nieuwe look geven, maar je kunt ook een nieuwe kast een oude look geven. Binnen ons assortiment vind je de spullen die je nodig hebt voor deze klus. Bij Verfwinkel.nl kun je shoppen binnen het grootste online verfassortiment van Nederland. Daarnaast zijn onze prijzen tot 50% goedkoper in vergelijking met onze concurrenten. Neem eens een kijkje binnen ons aanbod en ontdek het zelf.

 1. Zinsser Bulls Eye 123 Primer
  Zinsser Bulls Eye 123 Primer
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar
  Wijzonol Zijdeglanslak - Waterverdunbaar
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  39 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor My color Lak - Mat
  Histor My color Lak - Mat
  3 out of five star rating on Trustpilot
  1 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: