Nicotine aanslag verwijderen: Welke reiniger en muurverf?

Ben je van plan om de nicotine aanslag te verwijderen van je muren? Het verwijderen van deze aanslag is nodig in woningen waar veel gerookt werd. Nicotine zorgt voor een onaangename aanslag op de muren. Hierdoor ziet de kleur van de muren er geel en onaangenaam uit. Daarnaast kunnen er bruine vlekken op het plafond ontstaan. Het goede nieuws is dat nicotine verwijderen een optie is. Hier hoef je geen professional voor in te schakelen, want rookaanslag verwijderen kun je prima zelf. In deze blog laten we je zien hoe je nicotine kunt verwijderen van muren en nicotine aanslag kunt verwijderen van je plafond. Daarnaast vertellen we je meer over de juiste muurverf die je toepast om te voorkomen dat de nicotine aanslag weer terugkomt.

Welke producten gebruik je om nicotine aanslag te verwijderen?

Je kunt nicotine aanslag verwijderen door gebruik te maken van ammonia, maar liever nog met een ammoniakvervanger als schoonmaakmiddel. Ook binnen ons assortiment zijn passende producten voor deze klus te vinden. Zo kun je met behulp van een St. Marc reiniger nicotine verwijderen. Daarnaast kan een ammoniakvervanger van Universol nicotine verwijderen. Nicotinevlekken van je plafond of muren krijgen, lukt ook met ProGold Allesreiniger en Alabastine Verfreiniger – 500 ml.

Nicotine aanslag verwijderen: hoe pak je dit aan?

Vul een emmer met lauw of warm water. Hier voeg je de reiniger in de juiste verhouding aan toe. Vervolgens gebruik je een harde borstel om het oppervlak met het water te schrobben. Je zult flink moeten schrobben, maar je zult zien dat de nicotine verdwijnt. Je blijft schrobben totdat je weinig tot niets meer van de nicotine ziet. Laat niet te veel nicotine resten achter, want anders geef je de aanslag de kans om weer terug te komen. Tot slot geef je het oppervlak de tijd om te drogen.

Nicotine aanslag overschilderen met de juiste muurverf

Na het drogen is de muur gereed om voorzien te worden van een nieuwe muurverf. Hierbij is het zaak grondig te werk te gaan en de juiste muurverf te gebruiken, want anders zal de nicotinelaag weer tevoorschijn komen. We raden aan om onbehandelde oppervlakten die een nicotine verontreiniging hebben eerst voor te behandelen met een isolerend voorstrijkmiddel zoals Brander Isofix. Voor deze klus heb je een isolerende muurverf nodig. Binnen deze categorie vind je muurverven die isolerend zijn. Goede voorbeelden hiervan zijn Sikkens Alpha Isolux SF en Sigma StainAway Matt – Muurverf. Daarnaast is het gebruik van een isolerende hechtprimer een aanrader, bijvoorbeeld deze Classidur Universal Xtrem Primer Epoxy Wit – Isolerende Hechtprimer.

Dek alle oppervlakken in de nabije omgeving af waar je geen verf op wilt krijgen. Je kunt ervoor kiezen om het oppervlak nogmaals te reinigen met een ontvetter. Vervolgens kun je de isolerende muurverf aanbrengen op de muur. Deze muurverf kun je ook gebruiken voor de plafonds. Het gehele oppervlak moet van deze verf voorzien worden, niet alleen de plekken waar de vlekken te zien zijn. Anders is er kleurverschil te zien. Wil je weten hoe je streeploos muren kunt schilderen? Lees dan onze blog hierover. Zowel de juiste isolerende muurverf als reinigers bestel je bij Verfwinkel.nl. Ga vandaag nog aan de slag met het verwijderen van de nicotine aanslag.

 1. St. Marc Verfreiniger - 1 liter
  St. Marc Verfreiniger - 1 liter
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Universol Ammoniakvervanger
  Universol Ammoniakvervanger
  3.7 out of five star rating on Trustpilot
  6 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Brander Brava Isotex - Lichte kleuren
  Brander Brava Isotex - Lichte kleuren
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Glidden Isotex Matt
  Glidden Isotex Matt
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: