Muren sauzen: een aantal handige tips

Muren sauzen, het is iets wat we allemaal wel een keer moeten doen. Het sauzen van een muur is één van de makkelijkste verfklussen om zelf uit te voeren. Natuurlijk kun je jouw muren laten sauzen door een professional, en we zullen niet ontkennen dat dit een mooi resultaat kan opleveren. Maar je kan jezelf een hoop geld besparen door zelf je eigen muren te sauzen. We hebben je al vaker laten zien hoe je een muur kunt verven. Zo lieten we je in één van onze andere blogs zien hoe je betonnen muren kunt verven. Ook hebben we je laten zien hoe je een gestucte muur kunt verven. Daarom geven we je in deze blog een aantal handige tips.

Muren sauzen: wat is dat?

Als wij bekijken wat mensen geregeld googelen, dan valt op dat er nog altijd mensen zijn die niet weten wat muren sauzen precies is. Muren sauzen is niets anders dan muren schilderen. Het is je wanden van een nieuwe laag verf voorzien. Bij muren sauzen denken mensen vaak dat het gaat om je binnenmuren laten schilderen door een professional. Dat is dus niet zo. Je kunt gewoon zelf je muren sauzen.

Muren sauzen begint met de beste muurverf:

Muren sauzen: is voorbehandelen nodig?

Bij het schilderen van muren behaal je het beste resultaat als je deze ondergrond goed voorbehandeld. Naast het grondig ontvetten en reinigen van een wand betekent dit ook dat het aanbrengen van een goede primer een must is. Bij sterk zuigende muren is een voorstrijkmiddel een aanrader. Bij muren met opvallende vlekken (bijvoorbeeld door rook of vet) kun je kiezen voor een isolerende voorstrijk. Maar ook bij andere soorten muren is een grondverf een aanrader. Dit verbetert de hechting van de verf en zorgt voor een algeheel mooier eindresultaat.

Muren sauzen met kleur of muren witten?

Het is geheel aan jou of je kiest om je muren te voorzien van een kleur of dat je jouw wanden mooi wit verft. Lichte kleuren laten een vertrek er ruimer uitzien. Bij Verfwinkel.nl heb je ruim de keuze als het gaat om kleuren. Wij maken gebruik van kleurpasta’s van een hoge kwaliteit, zodat de kleur van de verf er levendig uitziet. Per product kun je met behulp van een kleurwaaier een mooie kleur uitkiezen.

Muren sauzen: voor welke verf kies ik?

Muren kun je het beste sauzen met behulp van een muurverf. Als het gaat om muurverven van een hoge kwaliteit, zit je bij onze webshop helemaal goed. De beste merken voor scherpe prijzen: wij tonen aan dat het kan. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF? Maar ook van Sigma hebben we meerdere uitstekende muurverven in het assortiment, zoals deze Sigma Perfect Matt en deze Sigma Sigmapearl Clean Matt. Daarnaast doen deze Flexa Pure Muurverf - Extra Mat, Histor Monodek Muurverf – White, Wijzonol Muurverf Superdek en de Sigma Sigmatin DGL Matt - Muurverf het goed bij onze klanten. Misschien zijn ze ook iets voor jou?

Muren sauzen? Koop je muurverf bij Verfwinkel.nl

Muren sauzen is een verfklus die voor iedereen uitvoerbaar is, of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of niet. Bij Verfwinkel.nl koop je alle wat je nodig hebt, van de muurverf tot aan de schilderbenodigdheden. Al onze producten zijn van een hoge kwaliteit, en toch zijn ze voor een goede prijs verkrijgbaar. Geloof je ons niet? Bekijk het zelf binnen ons assortiment.

 1. Wijzonol Wijzotex Mat
  Wijzonol Wijzotex Mat
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  12 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  Flexa Pure Muurverf - Extra Mat
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  57 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma Sigmafix Universal
  Sigma Sigmafix Universal
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  17 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: