Koelkast verven: Opnieuw een frisse deur

Wist je dat een koelkast verven een verfklus is die je prima zelf kunt uitvoeren? Je hoeft echt geen ervaren doe-het-zelver of schilder te zijn om een koelkast te schilderen. Je kunt een koelkast pimpen om de deur van een nieuw en fris uiterlijk te voorzien. Leuk als je eens iets anders wilt, maar ook een goede optie als je het uiterlijk van je koelkast beter wilt laten aansluiten bij de rest van je keuken. In deze blog laten we je zien dat je zelf een koelkast kunt verven, welke verf je hiervoor gebruikt en hoe je deze klus het beste aan kunt pakken. Natuurlijk krijg je een koelkast nooit zo mooi geschilderd als toen deze nieuw was, maar als hij naar verloop van tijd lelijk van kleur is geworden, kan een koelkast pimpen een goed idee zijn. Zo geef je de koelkast een nieuwe look.

Kan je een koelkast verven?

Geregeld wordt het aan onze verfspecialisten gevraagd: kun je een koelkast verven? Het antwoord is ja, je kunt prima een koelkast verven. Je hoeft hiervoor geen professionele schilder in te schakelen, want deze klus kun je zelf uitvoeren. Je kunt hierbij je creativiteit de vrije loop laten, want allerlei kleuren en patronen behoren tot de mogelijkheden.

Welke verf voor koelkast?

Ga je de buitenkant van een koelkast verven, dan zoek je een betrouwbare verf die zich goed kan hechten op lastige ondergronden. Immers is het oppervlak van de buitenzijde van een koelkast vaak glad, wat het voor een standaard verf lastiger maakt om goed te hechten. Gelukkig is er binnen ons ruime aanbod een verf te vinden die je kunt gebruiken om je koelkast mee te verven: deze Brantho Korrux 3-in-1 Hoogglans. Je kunt ook kiezen voor deze Brantho Korrux 3-in-1 Zijdeglans als je een andere glansgraad wilt toepassen. Deze verf hecht zeer goed en blijft elastisch. Dit is een grondlak, voorlak en aflak in één die op vrijwel alle ondergronden toegepast kan worden.

Je kunt allerlei soorten koelkasten verven met deze verf. Zo behoort een SMEG koelkast verven tot de mogelijkheden. Daarnaast heb je bij Verfwinkel.nl de optie om je verf voor de koelkast in allerlei kleuren te laten mengen. Je kunt een witte koelkast schilderen in allerlei kleuren: van grijs tot zwart, van rood tot blauw en van geel tot roze. Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt jouw verf in deze kleur laten mengen door onze verfspecialisten.

Hoe kun je een koelkast verven?

Ga je een koelkast verven, dan zijn een aantal voorbereidende stappen van belang. Je kunt de koelkast verplaatsen om het verven gemakkelijker te maken. Eventueel plaats je de koelkast in een goed geventileerde ruimte. Van belang is ook dat je oppervlakken in de omgeving goed afplakt en dat je gebruik maakt van een spatkleed. Zo voorkom je dat verf op plekken komt waar je het niet wilt hebben. Maak de koelkast goed schoon en ontvet hem. Schuur de koelkast fijn op, zodat de verf beter kan hechten. Maak de koelkast daarna nog een keer goed schoon.

Hierna kun je de koelkast verven, met een roller voor grote oppervlakken en een kwast voor kleine oppervlakken en lastig te bereiken plekken. Is je koelkast van kunststof, aluminium of RVS? Lees dan onze blogs over kunststof verven en aluminium / RVS verven. Op zoek naar koelkast verf? Koelkast verf bestel je bij Verfwinkel.nl. Kijk nu rond binnen ons assortiment en koop jouw verf vandaag nog, zodat je snel aan de slag kunt gaan.

 1. Brantho Korrux 3-in-1 - Hoogglans
  Brantho Korrux 3-in-1 - Hoogglans
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  7 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Brantho Korrux 3-in-1 - Zijdeglans
  Brantho Korrux 3-in-1 - Zijdeglans
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  39 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. ProGold Verfroller - Nylon 7 mm
  ProGold Verfroller - Nylon 7 mm
  5 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. ProGold Exclusive Red Platte Kwast - Serie 7150
  ProGold Exclusive Red Platte Kwast - Serie 7150
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf

Lees ook: