Je huis schilderen: je kunt het zelf!

Een huis schilderen is een flinke taak die veel tijd in beslag neemt. Dit is helemaal het geval wanneer je het huis zowel van binnen als van buiten gaat schilderen. Vaak kiezen mensen ervoor om professionele schilders in te huren voor deze klus. Het eindresultaat is over het algemeen top, maar het kost je wel flink wat geld. Je kunt jezelf een hoop geld besparen door zelf je huis te schilderen.

Natuurlijk vind je binnen het assortiment van Verfwinkel.nl alles wat je nodig hebt voor deze klus. Of je nu je huis wit wilt schilderen, de buitenkant van je huis wilt schilderen of de binnenzijde, je vindt bij ons alle benodigdheden voor de beste prijzen van dit moment. Hieronder vertellen we je meer over het schilderen van je woning en waarom het de moeite waard kan zijn om dit zelf te doen.

Wat kost het om een huis te laten schilderen?

Natuurlijk blijft het een optie om professionele schilders in te huren om je huis door te laten schilderen. Zij leveren vakwerk en het bespaart jezelf een hoop moeite. Geld bespaar je niet door voor deze optie te kiezen. Het laten schilderen van je huis door vakmannen is prijzig, zeker wanneer je over een grote woning beschikt. Gemiddeld moet je voor het schilderen van een tussenwoning denken aan een prijs tussen de 1.000 euro en 2.250 euro. Hierbij gaat het alleen om de buitenkant van het huis schilderen.

Bovendien zijn er nog enkele andere factoren van invloed op de prijs. Zo betaal je meer voor hoekwoningen en betaal je extra als er een dakkapel geschilderd moet worden. Extra kosten kunnen er ook zijn voor het schilderen van gevels, kozijnen, deuren en raamkozijnen.

Zelf je huis schilderen vanbinnen

Je huis schilderen is dus een prijzige aangelegenheid als je het door professionele schilders laat uitvoeren. Dit geldt voor de buitenzijde, maar ook voor de binnenkant van je woning. Zelf je huis schilderen aan de binnenzijde is prima te doen. Je kunt dus flink geld besparen door deze taak zelf op je te nemen. Natuurlijk zijn er via onze webshop genoeg soorten verf voor binnen te vinden. Heb je een voorkeur voor een specifieke kleur? Geen probleem, bij Verfwinkel.nl kun je elke kleur laten mengen die je maar wilt. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan onze muurverf top 5. Wij adviseren voor deze klus de Wijzonol Dekkend Halfglans.

De buitenkant van je huis schilderen

Je huis schilderen van binnen is een taak die toegankelijk is. Veel doe-het-zelvers vinden het dan ook geen probleem om deze verfklus zelf uit te voeren. Toch deinzen veel mensen terug als het gaat om het verven van de buitenzijde van de woning. Dit is niet nodig, want ook deze taak kun je op je nemen. Hierbij maak je gebruik van de verschillende soorten verf voor buiten die binnen ons assortiment te vinden zijn. Je hebt ruim de keuze. Er zijn een aantal factoren die je in het oog kunt houden:

• Kies voor een verf van hoge kwaliteit.
• De verf moet bestand zijn tegen de omstandigheden buiten, van het afstoten van vocht tot het bestand zijn tegen de UV straling van de zon.
• Check tevens of vuilaanhechting wordt tegengegaan.
• Vergeet niet een goede primer aan te schaffen via onze webshop. Direct aan de slag? Bestel gelijk de producten die je nodig hebt via onze webshop.  

Direct aan de slag? Bestel gelijk de producten die je nodig hebt via onze webshop. 

 1. Superdeal
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  847 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Meest gekozen
  Sigma Cashback zomeractie!
  Sigma S2U Allure Gloss
  Sigma S2U Allure Gloss
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  749 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. 12 jaar onderhoudsvrij
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  Wijzonol LBH SDT Ultra Hoogglanslak
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  165 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Tenco Houtcoat Zwart
  Tenco Houtcoat Zwart
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  109 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: