Een huis schilderen is een flinke taak die veel tijd in beslag neemt. Dit is helemaal het geval wanneer je het huis zowel van binnen als van buiten gaat schilderen. Vaak kiezen mensen ervoor om professionele schilders in te huren voor deze klus. Het eindresultaat is over het algemeen top, maar het kost je wel flink wat geld. Je kunt jezelf een hoop geld besparen door zelf je huis te schilderen.

Natuurlijk vind je binnen het assortiment van Verfwinkel.nl alles wat je nodig hebt voor deze klus. Of je nu je huis wit wilt schilderen, de buitenkant van je huis wilt schilderen of de binnenzijde, je vindt bij ons alle benodigdheden voor de beste prijzen van dit moment. Hieronder vertellen we je meer over het schilderen van je woning en waarom het de moeite waard kan zijn om dit zelf te doen.

Wat kost het om een huis te laten schilderen?

Natuurlijk blijft het een optie om professionele schilders in te huren om je huis door te laten schilderen. Zij leveren vakwerk, geven garantie en het bespaart jezelf een hoop moeite. Geld bespaar je niet altijd door voor deze optie te kiezen. Het laten schilderen van je huis door vakmannen is prijzig, zeker wanneer je over een grote woning beschikt. Een professionele schilder vraagt als snel € 40,00 per uur. 

Bovendien zijn er nog enkele andere factoren van invloed op de prijs. Zo betaal je soms meer voor hoekwoningen en betaal je extra als er een dakkapel geschilderd moet worden of een steiger of hoogwerker gehuurd moet worden. 

Zelf je huis schilderen van binnen

Je huis schilderen kan dus een prijzige aangelegenheid zijn als je het door professionele schilders laat uitvoeren. Dit geldt voor de buitenzijde, maar ook voor de binnenkant van je woning. Zelf je huis schilderen aan de binnenzijde is prima te doen. Je kunt dus flink geld besparen door deze taak zelf op je te nemen. Natuurlijk zijn er via onze webshop genoeg soorten verf voor binnen te vinden. Heb je een voorkeur voor een specifieke kleur? Geen probleem, bij Verfwinkel.nl kun je elke kleur laten mengen die je maar wilt. Op zoek naar inspiratie? Bekijk dan onze muurverf top 5. Neem voor verfadvies contact op met onze verfexperts

De buitenkant van je huis schilderen

Je huis schilderen van binnen is een taak die toegankelijk is. Veel doe-het-zelvers vinden het dan ook geen probleem om deze verfklus zelf uit te voeren. Toch deinzen veel mensen terug als het gaat om het verven van de buitenzijde van de woning. Dit is niet nodig, want ook deze taak kun je op je nemen. Hierbij maak je gebruik van de verschillende soorten verf voor buiten die binnen ons assortiment te vinden zijn. Je hebt ruim de keuze. Er zijn een aantal factoren die je in het oog kunt houden:

• Kies voor een verf van hoge kwaliteit en passend bij de ondergrond.
• De verf moet bestand zijn tegen de omstandigheden buiten, van het afstoten van vocht tot het bestand zijn tegen de UV straling van de zon.
• Check tevens of vuilaanhechting wordt tegengegaan.
• Vergeet niet een goede primer aan te schaffen via onze webshop. Direct aan de slag? Bestel gelijk de producten die je nodig hebt via onze webshop.  

Direct aan de slag? Bestel gelijk de producten die je nodig hebt via onze webshop.