Inspiratie voor de leukste buitenkeukens

Nu de temperaturen oplopen willen we natuurlijk zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. ’s Avonds lekker buiten eten is hier een groot onderdeel van en hoe gezellig is het als je ook nog eens buiten kunt koken! Outdoor Cooking/buitenkeukens zijn enorm populair geworden de laatste jaren. Deze trend is overgewaaid vanuit Amerika en is in Nederland volledig opgepakt. Dit resulteert in een groot assortiment aan barbecues, pizzaovens en grills. Maar er worden ook veel buitenkeukens zelf gebouwd waar bijvoorbeeld een barbecue in verwerkt zit. En hoe leuk is het om te koken aan je zelfgemaakte buitenkeuken?! We geven je wat inspiratie en vertellen je meer over hittebestendige verf.

Buitenkeuken maken

Wanneer je een echte grillmaster wilt worden en geen genoegen neemt met enkel een losse barbecue kun je er voor kiezen om een buitenkeuken te (laten) bouwen. Er zijn veel mogelijkheden om buitenkeukens te bouwen. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van hout, tegels of een gemetselde buitenkeuken.

Houten buitenkeuken

Met hout bouw je eenvoudig jouw ideale buitenkeuken op maat. De meeste buitenkeukens zijn gemaakt van steigerhout. Steigerhout is makkelijk in onderhoud, duurzaam, makkelijk te bewerken en het is een van de voordeligere houtsoorten.

Gemetselde buitenkeuken

Wanneer je voor een strakke look wil gaan kun je ervoor kiezen om je buitenkeuken te metselen. Het is daarna ook mogelijk om dit alles te stucen en te voorzien van een likje verf. Hou er wel rekening mee dat de keuken onder een afdak staat en dat er geen mogelijkheid is voor optrekkend vocht.

Verf de barbecue van je buitenkeuken

Voor het verven van de barbecue in je buitenkeuken heb je barbecue verf, oftewel vuurvaste verf, nodig. Deze hittebestendige verf kan natuurlijk ook gebruikt worden voor openhaarden, kachels of pizzaovens. Omdat een barbecue heel heet kan worden, is reguliere verf niet geschikt. Rust-Oleum heeft een speciale hittebestendige lak in het assortiment welke ideaal is voor het verven van je barbecue. De verf legt een corrosiewerende laag op het metaal dat bijdraagt aan een duurzaam schilderresultaat. De metaalcoating is bestendig tegen temperaturen tot 750 ºC. De verf heeft een mat afwerkingsniveau en is beschikbaar in de kleuren zwart (1078) en aluminium (1015).

De hittebestendige verf van Rust-Oleum kan gebruikt worden voor het onderhouden van de barbecue. Wanneer je naden wil afdichten heeft Bison een speciale openhaardenkit. Deze hittebestendige kit is bestand tegen temperaturen tot wel 1250 ºC en kan gebruikt worden voor openhaarden, allesbranders, kachels, schoorstenen, pizzaovens en barbecues. De vuurvaste kit hecht op metaal, steen en beton. Belangrijk is dat voordat je gaat schilderen of kitten, je altijd eerst zoveel mogelijk vuil en roest verwijderd.

Zorg dat jouw buitenkeuken klaar is voor de zomer. Want buiten eten én buiten koken geeft je het ultieme zomergevoel!

 

 1. Bison Openhaardenkit - tot 1250 °C
  Bison Openhaardenkit - tot 1250 °C
  4 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Rust-Oleum Hard Hat Hittebestendig - Spuitbus
  Rust-Oleum Hard Hat Hittebestendig - Spuitbus
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  18 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Tenco Steigerhoutbeits - Antraciet
  Tenco Steigerhoutbeits - Antraciet
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: