Hoeveel verf heb ik nodig voor mijn trap?

Het is één van die vragen die ons geregeld gesteld wordt: hoeveel verf heb ik nodig voor mijn trap? Dit zal sterk afhangen van de oppervlakte van je trap. Hoeveel m2 is een trap? Dat verschilt per woning. Bovendien kan het zo zijn dat je meerdere trappen van een nieuwe laag verf wilt voorzien. In dat geval heb je ook meer verf nodig. Binnen een woning is een trap geregeld gemaakt van hout, maar een stalen trap behoort ook tot de mogelijkheden. Welke verf je ook wilt gebruiken voor deze ondergrond, bij Verfwinkel.nl bestel je de verf die je nodig hebt. Wij kunnen je trapverf in iedere kleur mengen en bovendien shop je bij ons ook nog eens voor de scherpste prijzen van dit moment.

Hoeveel liter verf voor een trap heb ik nodig?

Als je een standaard trap van verf wilt voorzien, is 1 liter verf vaak voldoende om één laag aan te brengen. Voor twee lagen heb je dus meestal 2 liter verf nodig. Houdt er rekening mee dat je niet alleen de traptreden moet schilderen, maar ook de onderkant, de zijkanten en de stukjes die tegen de muur aan liggen. Wil je een trap van 1 liter verf voorzien? Of juist meer of minder? Bij ons heb je altijd de keuze uit meerdere hoeveelheden.

Hoeveel m2 is een trap?

Het verschilt per woning wat de exacte afmetingen van een trap zijn. Toch zien we in de praktijk dat in veel woningen de trappen ongeveer dezelfde afmetingen hebben. Een normale trap bezit dertien treden. Hierbij gaan we uit van een standaard dichte trap. Hoeveel m2 is een trap? In dat geval is het aantal vierkante meter van een trap ongeveer 6 vierkante meter.

Het kan ook zijn dat je trapoppervlakte afwijkt van de standaard. Gelukkig is het mogelijk om zelf de oppervlakte van de trap in vierkante meter te berekenen. Tel eerst het aantal traptreden. Hierna kijk je naar de optreden en aantreden van je trap. Een optrede, ook wel stootbord genoemd, is verticaal terwijl een aantrede horizontaal is (het gedeelte waar je op staat). De maximale grootte van een optrede in een nieuwbouwwoning is 180 mm, terwijl aantreden 220 mm of groter zijn. Je kunt het natuurlijk ook even zelf nameten. Dit helpt je om een inschatting te maken van de hoeveelheid verf die je nodig hebt. Heb je een open trap, dan zijn er geen optreden aanwezig.

Trapverf van een hoge kwaliteit

Binnen ons uitgebreide assortiment tref je verschillende verfproducten aan die optimaal zijn voor je trap. Je keuze zal beïnvloed worden door het soort trap dat je hebt. Voor blank hout is deze Rambo Pantserlak Trap Transparant – Zijdeglans een goede keuze. Zoek je een goed dekkende lak? Dan is deze Sigma S2U Nova Satin een aanrader. Wil je jouw trap voorzien van een antislip laag? In dat geval kies je voor deze Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin.

Traplak bestellen bij Verfwinkel.nl

In deze blog heb je kunnen lezen hoeveel verf je ongeveer voor je trap nodig zult hebben. Het mooie aan onze lakken is dat ze in verschillende volumes verkrijgbaar zijn. Bovendien kun je bij ons je lak in de kleur laten mengen die jij voor ogen hebt. Hierbij bieden wij je de scherpste prijzen van dit moment. Neem een kijkje binnen ons assortiment en ontdek het zelf. De Verfwinkel.nl Kwast van het Jaar 2024 is ideaal om jouw trap mee te schilderen.

 1. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  298 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Traplak (anti-slip)
  Histor Perfect Finish Traplak (anti-slip)
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  25 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin
  Sigma S2U Nova Traplak Soft Satin
  4.4 out of five star rating on Trustpilot
  120 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: