Hoe lang duurt schilderen? Een indicatie per verfklus!

Hoe lang duurt het verven? We kunnen het ons voorstellen dat je graag vooraf weet hoe lang je ongeveer bezig zult zijn met een verfklus. Daarom geven we je in deze blog een indicatie per verfklus. Ten eerste laten we je zien hoeveel m2 je gemiddeld per uur kunt schilderen. Vervolgens gaan we in op een aantal specifieke verfklussen, zoals het schilderen van muren of het verven van deuren. Op deze manier kun je een betere inschatting maken van hoeveel tijd je kwijt zult zijn aan een verfklus.

Hoeveel m2 schilderen per uur?

Het wordt geregeld aan onze verfspecialisten gevraagd: hoeveel m2 kun je per uur schilderen? Per uur kunnen professionele schilders gemiddeld 10 tot 15 m2 van verf voorzien. Bij doe-het-zelvers ligt de gemiddelde snelheid iets lager, maar dit verschilt van persoon tot persoon. Bovendien kan de snelheid van het verven per klus verschillen. Hier zijn meerder factoren van invloed op, bijvoorbeeld: het materiaal dat je gebruikt, de ondergrond, de ruimte waar je aan de slag gaat, het soort verf dat je toepast, de aanwezigheid van lastig bereikbare plekjes, in welke mate er sprake is van precisiewerk en nog veel meer.

Hoe lang duurt het om een muur te schilderen?

De specifieke duur van het schilderen van een muur zal afhangen van een aantal factoren, zoals hoeveel m2 er van verf moet worden voorzien en of er stukken zijn die meer precisiewerk vereisen. Maar hoe lang duurt een muur schilderen? Gemiddeld genomen moet je per m2 rekenen op ongeveer 6 minuten als je de muur mooi egaal wilt krijgen. Hierbij gaan we uit van het gebruik van grote muurverfrollers voor de grote oppervlakken. Met kleinere rollers en kwasten duur het verven logischerwijs ook langer.

Ook het aanbrengen van grondverf of een voorstrijkmiddel op een muur duurt gemiddeld 20 minuten per m2. Hierbij rekenen we de voorbereidingen niet mee: het schoonmaken en ontvetten van het oppervlak, het afplakken van nabij gelegen oppervlakken, het herstellen van oneffenheden en het opschuren van het oppervlak. Wanneer je langer dan 20 minuten doet over het schilderen van een m2 krijg je baanvorming, dus doe er niet te lang over en stop niet halverwege een muur met schilderen.

Hoe lang duurt kozijnen schilderen?

Ga je aan de slag met een kleinere kwast of een kleinere roller, dan moet je er vanuit gaan dat je ongeveer 20 minuten bezig zult zijn met het optimaal schilderen van één m2 van het oppervlak. Een kozijn heeft gemiddeld een oppervlak van één m2, dus je zult ongeveer een half uur bezig zijn met deze verfklus.

Hoe lang duurt een deur schilderen?

Net als voor het schilderen van een kozijn zul je voor het schilderen van een deur gebruikmaken van een lakroller. Deze rollers zijn over het algemeen kleiner dan muurverfrollers. Gemiddeld genomen heeft een deur een oppervlak van 1.8 m2. Er zijn twee kanten, dus in totaal moet er 2 x 1.8 m2 = 3.6 m2 geverfd worden.

Hoe lang duurt een trap schilderen?

Een trap is een flink oppervlak om te lakken. Bovendien is het een plek waar veel lastig te verven oppervlakken zijn. In één van onze andere blogs hebben we je al laten zien hoe je een trap moet verven. Gemiddeld genomen neemt het verven van een trap één tot twee dagen in beslag. Dit doe je met een traplak uit ons assortiment. Op zoek naar passende verf voor jouw verfklus? Bekijk nu ons aanbod en bestel wat je nodig hebt.

 1. Flexa Mooi Makkelijk Vloeren & Trappen
  Flexa Mooi Makkelijk Vloeren & Trappen
  2 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Anza Viltroller - Vilt Elite Dun
  Anza Viltroller - Vilt Elite Dun
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  259 reviews
  Vanaf
 3. Beste Muurverfroller
  Anza Verfroller - MicMex
  Anza Verfroller - MicMex
  4.9 out of five star rating on Trustpilot
  95 reviews
  Vanaf
 4. Brander Brava Wand en Plafond
  Brander Brava Wand en Plafond
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  10 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: