Hoe kun je het beste een betonnen muur verven?

Een betonnen muur verven is één van de meest voorkomende verfklussen. Het aanbrengen van een nieuwe verflaag op je muren is de beste manier om een kamer een nieuwe look te geven. Zelfs een andere tint van dezelfde kleur kan de uitstraling van een betonnen muur compleet veranderen. Veel mensen kiezen ervoor om een betonnen muur wit te verven. Maar het mooie aan ons aanbod is dat je jouw verf in iedere kleur kunt laten mengen. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en je betonnen muur verven in de kleur die jij voor ogen hebt. Hieronder vertellen we je meer over het verven van een betonnen muur.

Een kale betonnen muur verven

Het verven van een kale betonnen muur heeft als voordeel dat je geen oude verflaag hoeft te verwijderen. Een betonnen muur verven zonder gaten te vullen zou perfect zijn, maar als er gaatjes aanwezig zijn dien je deze oneffenheden te repareren. Voorbereidingen die je wel altijd dient uit te voeren zijn het schoonmaken en ontvetten van de ondergrond. Bij een zuigende kale betonnen muur is het aanbrengen van een voorstrijkmiddel de beste manier te voorkomen dat de verf in de muur wordt gezogen. Kies bijvoorbeeld voor Alabastine Voorstrijk. Binnen ons assortiment vind je ook de muurverf die je nodig hebt voor deze klus. Je hebt muurverf voor binnen en buiten in diverse varianten. Bij Verfwinkel.nl kun je bovendien iedere kleur laten mengen.

Een betonnen muur verven binnen

Als je een betonnen muur binnen wilt verven, is het aan te raden om gebruik te maken van een muurverf voor binnen. Er zijn diverse factoren waar je op kunt letten als je een geschikte muurverf voor binnen uitzoekt. Zo kun je bijvoorbeeld kijken naar de glansgraad. Binnen ons assortiment tref je muurverf aan die speciaal voor het gebruik op beton gemaakt is. Hierbij heb je de keuze uit bekende merken zoals Wijzonol en Boonstoppel. Maar ook muurverf van merken zoals Sikkens, Sigma en Alabastine is hiervoor geschikt.

Het verven van een betonnen muur binnen begint met de juiste voorbereidingen. Dek alles af waar je geen verf op wilt krijgen. Vervolgens check je hoe sterk de zuigende werking van de muur is. Dit kun je controleren door de muur nat te maken en te kijken hoe snel het water opgezogen wordt. Als de zuigende werking sterk is, is het aan te raden om gebruik te maken van een voorstrijkmiddel. Dit middel zorgt ervoor dat de verf niet meteen wordt opgezogen en voorkomt strepen in de eindlaag. De verf zal zich beter hechten, wat een beter dekkende toplaag oplevert. Het schoonmaken en ontvetten van de muur is ook een vaste stap die je moet zetten. Een betonnen muur vol met gaatjes verven is mogelijk, maar je kunt het beste deze oneffenheden repareren voordat je begint met verven. Voor deze klus adviseren wij de Flexa Pure Muurverf - Extra Mat of de Sigma Sigmatex Superlatex Mat.

Mocht het nodig zijn om een voorstrijkmiddel aan te brengen, dan doe je dit als eerst. Wanneer dit middel voldoende heeft kunnen drogen, kan de verflaag worden aangebracht. Je kunt een betonnen muur verven met latex, aangezien latex in feite een synoniem voor muurverf is. Vergeet niet om de verf vooraf goed te roeren. Verf als eerste de randen van de muur met een kwast. Zo verklein je de kans dat je per ongeluk met je roller het plafond of een andere wand raakt en hier verf op krijgt. Het grootste gedeelte van de betonnen muur moet je met een roller verven.

Een betonnen muur verven buiten

Ook buiten kunnen er betonnen muren te vinden zijn die een nieuwe lik verf kunnen gebruiken. Verf voorziet buitenmuren niet alleen van een nieuwe uitstraling, maar een goed dekkende verflaag biedt ook bescherming aan een betonnen muur. Een ondergrond buiten heeft te maken met diverse externe factoren. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals hevige regen of de UV stralen van een felle zon, maar ook snel schommelde temperatuurverschillen. Een goede verf houdt hier rekening mee en beschermt de ondergrond hiertegen. Ook voor muurverf buiten ben je bij onze online verfwinkel aan het juiste adres. Hierbij kun je kiezen voor merken als Sigma, Sikkens, Flexa, Histor en Wijzonol. Voor een betonnen buitenmuur kun je ook de Sigma Facade Topcoat Matt gebruiken. Je kunt buiten betonnen muren met gaatjes verven, maar vergeet niet deze gaatjes eerst te repareren.

Het verven van een buitenmuur begint met een grondige inspectie van het oppervlak. Als er al een verflaag aanwezig is die tevens al aan het afbladderen is, kun je het beste deze oude verflaag verwijderen. Eventuele oneffenheden kun je repareren voordat je gaat verven. Daarnaast kan er op een buitenmuur vuil aanwezig zijn. Het is aan te raden om de muur zo goed mogelijk schoon te maken voordat je de ondergrond gaat verven. Als je geen verf op de grond wilt krijgen, kun je de bodem het beste afdekken met een afdekkleed of maskeerpapier.

Het verven van de buitenmuur verschilt niet veel van het verven van de binnenmuur. Wel ben je buiten afhankelijk van de weersomstandigheden. Zoek daarom een dag uit waarop het droog is en waarop de temperatuur niet te warm en niet te koud is. Als je alle voorbereidingen hebt uitgevoerd, kun je een voorstrijkmiddel aanbrengen op de muur. Geef dit middel de tijd om te drogen, gemiddeld staat hier zo’n 12 uur voor. Hierna kun je gaan beginnen met het aanbrengen van de toplaag. Verf eerst de randen en de moeilijk bereikbare plekken met behulp van een kwast. Het grote oppervlak verf je met een roller. Verdeel de muur in denkbeeldige vlakken en laat deze vlakken ook overlappen. Werk nat in nat voor het beste resultaat. Vaak kan het nodig zijn om meerdere lagen aan te brengen voor een strakke dekking.

Betonnen muur verven zonder stucen

Vaak wordt aan ons gevraagd of het nodig is om een betonnen muur te stucen voordat je deze ondergrond gaat verven. Stucen is geen vereiste. Tegelijkertijd is het wel een uitstekende manier om je betonnen muur mooi egaal te maken. Wel snappen we dat stucen een wat ingewikkeldere klus is die voor de onervaren doe-het-zelver misschien een stap te ver is. Als de gaatjes in de muur niet te groot zijn, kun je er ook voor kiezen om deze gaatjes op te vullen met een geschikte plamuur. Geef dit de tijd om te drogen en verf daarna pas de betonnen muur. Ook dit zal een mooi resultaat opleveren. Stucen is dus geen vereiste als je een betonnen muur met oneffenheden wilt verven.

Betonnen muur verven of behangen?

Binnen heb je de keuze tussen het verven of behangen van een betonnen muur. Het behangen van een betonnen muur is een goede manier om oneffenheden in de muur weg te werken zonder dat je ze hoeft te repareren. Ga je een muur verven, dan is het wel aan te raden om deze gaatjes te repareren. Je kunt gaatjes plamuren dan wel de muur stucen. Behang plak je op de muur met behulp van behanglijm. Bij een betonnen muur met een sterk zuigende werking wordt de lijm opgezogen. Daarom kan het nodig zijn om een voorstrijkmiddel aan te brengen voordat je de muur gaat behangen. Bij betonnen muren met enorm veel luchtgaatjes kan het zelfs nodig zijn om de muur eerst te verven voordat je het behang aanbrengt.

Betonnen muur wit verven

Een populaire optie als kleur voor een betonnen muur is wit. Wit staat goed binnen iedere woning. Het laat een vertrek er ruimer uitzien en bovendien heeft het een frisse uitstraling. Daarnaast zijn er vele tinten wit waar je uit kunt kiezen. De tint die je kiest kan een groot verschil maken voor de uitstraling van een binnenmuur. Zo is een warmere tint wit een goede optie als er veel daglicht op de muren valt, terwijl een tint als zuiver wit een betere optie is als er juist weinig tot geen zonlicht op de muren terecht komt. Binnen het aanbod van Verfwinkel.nl tref je diverse tinten wit aan. Zo kun jij jouw muur de kleur geven die je voor ogen hebt.

Betonnen muur in een andere kleur verven

Alhoewel wit een populaire optie is voor een betonnen binnenmuur, zijn er nog diverse andere kleuren waar je uit kunt kiezen. Bij Verfwinkel.nl is het mogelijk om vrijwel iedere kleur te mengen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is een optie. Zo bepaal je zelf welke kleur je gaat gebruiken voor je muur. Ook kun je verschillende kleuren gebruiken als je een betonnen muur gaat verven. Zo creëer je bijvoorbeeld een mooi lambrisering effect. Daarnaast kun je kiezen voor een accentwand, waarbij je alle andere muren wit maakt en één specifieke wand een opvallende kleur geeft. Verfwinkel.nl biedt je alles wat je nodig hebt om jouw verfklus uit te voeren.

Kan ik een betonnen muur verven?

Het antwoord hierop is een volmondig ja. Voor iedereen is het mogelijk om een betonnen muur te verven, of deze muur nu binnen of buiten te vinden is. Voor deze klus hoef je geen ervaren schilder te zijn. Binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl vind je alles wat je nodig hebt, van de muurverf tot aan kwasten en verfbakjes. 

Dit heb je nodig om een betonnen muur te verven:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 24,99
2.
€ 57,65
3.
€ 27,21
4.
€ 129,49
Prijs totaal € 239,34

Lees ook: