Grenen beitsen: is dit een goed idee?

Grenen beitsen is één van de opties die je hebt voor de afwerking van deze houtsoort. Het soort ondergrond maakt hierbij weinig verschil. Je kunt een grenen tafel beitsen, grenen vlonderplanken beitsen, een grenen kast beitsen en nog veel meer. Wij zijn van mening dat je grenen prima kunt beitsen. Onbehandelde grenen beitsen zorgt ervoor dat het hout beter beschermd wordt. Dit is essentieel in de buitenlucht, waar het hout te maken krijgt met verschillende weersomstandigheden. Zowel regen als een felle zon kan het hout op een negatieve manier aantasten. Binnen ons aanbod vind je altijd de beitsen die je nodig hebt. Hieronder vertellen we je meer over het beitsen van grenen oppervlakken.

Is geïmpregneerd grenen beitsen nodig?

Geïmpregneerd grenen beschikt al over de bescherming die ontbreekt bij onbehandeld grenen. Impregneermiddelen kunnen zelfs een betere bescherming bieden dan beitsen. Het is daarom een goed idee om je hout voor het beitsen te impregneren, mocht dit nog niet in de fabriek zijn gedaan. Grenen beitsen zorgt ervoor dat de levensduur van het geïmpregneerde hout nog langer verlengd wordt. Door het hout goed te onderhouden kun je meerdere generaties plezier hebben hiervan. Bijkomend voordeel is dat verkleuring tegen wordt gegaan door een beits. Van nature heeft grenen een gele tint met lichtbruine vlammen. In de buitenlucht treden verkleuringen op. In het slechtste geval vergrijst het hout na enkele jaren. Een goede beits voorkomt dit.

Een grenen tafel beitsen of lakken: wat is de beste optie?

Er zijn verschillende grenen ondergronden die je kunt voorzien van een beits. Een goed voorbeeld hiervan is een grenen tafel. Een vraag die geregeld aan ons gesteld wordt, is of het niet beter is om een grenen tafel te lakken in plaats van te beitsen. Wij raden altijd aan om een grenen tafel te beitsen, zeker wanneer deze tafel in de buitenlucht staat. Grenen is van nature niet bepaald duurzaam. Vooral vocht kan een probleem worden. Bovendien moet het hout in de buitenlucht nog kunnen reageren op de omstandigheden. Denk aan groeien of krimpen. Het lakken van hout sluit dit materiaal af. Het kan hierdoor niet meer goed reageren. Daarom is het beter om te kiezen voor een beits. Heb je een grenen tafel binnen, dan kun je hem ook lakken. hierdoor wordt de tafel kras- en stootvast. 

Hoe pak je grenen beitsen aan?

Wat voor soort ondergrond je ook van een beits gaat voorzien, vaak ziet het stappenplan er hetzelfde uit. Allereerst moet je het oppervlak goed reinigen. Vervolgens schuur je het grenen. Mochten er nog oude verflagen aanwezig zijn, dan maak je gebruik van grover schuurpapier. Is het hout nog niet geïmpregneerd in de fabriek, dan voer je dit zelf uit indien nodig. Dit is een essentiële stap om uit te voeren als je het hout wilt voorzien van de beste bescherming. Na een droogtijd van ongeveer 2 uur breng je de beits aan. Vaak zul je twee tot drie lagen nodig hebben voor de hoogste effectiviteit.

Grenen vloer wit beitsen? Alle kleuren zijn mogelijk

Het mooie aan bestellen bij Verfwinkel.nl is het feit dat je jouw verf of beits in elke kleur kunt laten mengen. Zo kun je een grenen ondergrond beitsen in de kleur die je voor ogen hebt. Ook als je het hout nog moet impregneren, vind je binnen ons aanbod alles wat je nodig hebt voor de scherpste prijzen van dit moment. Alles voor jouw schilderklus bestel je simpel en snel bij Verfwinkel.nl.

 1. Wijzonol Aqua Kleurbeits
  Wijzonol Aqua Kleurbeits
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Hermadix Houtdecor Verfbeits Transparant - 750 ml
  Hermadix Houtdecor Verfbeits Transparant - 750 ml
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Transparant UV Zijdeglans
  Wijzonol Transparant UV Zijdeglans
  5 out of five star rating on Trustpilot
  2 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: