Vaak weten mensen niet dat je geglazuurde tegels kunt verven. Als de tegels er wat verouderd uitzien en je wilt ze renoveren, hoef je ze er dus niet één voor één uit te slopen en ze te vervangen. Door geglazuurde tegels te verven kun je ze van een nieuwe look voorzien. Dit geldt zowel voor de tegels in de keuken als de tegels in de badkamer. Zelfs geglazuurde tegels buiten verven is een optie. Kun je geglazuurde tegels zelf verven? Jazeker, hier hoeft geen professionele schilder aan te pas te komen. Zelfs je oude kleine geglazuurde ruitjes tegels verven is een taak die je op je kunt nemen. Maar hoe pak je dit het beste aan? Daar vertellen we je hieronder meer over.

Geglazuurde tegels verven: welke verf heb ik nodig?

Verf en gladde ondergronden: het is een lastige combinatie. Tegels zijn een grote uitdaging voor verf om aan te hechten. Gelukkig zijn er binnen ons assortiment diverse producten te vinden die je hierbij kunnen helpen. Het gebruiken van de correcte producten voorkomt een hoop problemen en levert het mooiste resultaat op. Bovendien levert het een duurzaam resultaat op waar je nog jaren plezier van zult hebben. Voor het verven van geglazuurde tegels bestaat er speciale tegelverf. Geglazuurde tegels zijn gladder dan ongeglazuurde varianten. Je hebt een verf nodig die hier goed mee om kan gaan.

Binnen ons assortiment zijn meerdere soorten en merken verf te vinden die geschikt zijn voor deze schilderklus. Om te beginnen zul je een grondverf aan moeten brengen op de tegels. Een aanrader uit ons eigen aanbod is de 3333 hechtprimer. Deze primer van een hoge kwaliteit hecht uitstekend op gladde ondergronden zoals geglazuurde tegels en vormt een uitmuntende basis voor de volgende laag. Hierbij kun je kiezen voor diverse aflakken, maar ook de Histor Perfect Finish Wandtegels Zijdeglans verf is een goede keuze voor deze taak. Bovendien kun je deze verf laten mengen in de kleur die jij voor ogen hebt. Het schilderen van tegels binnen is een goedkopere optie dan ze compleet vervangen. Dat maakt het een interessante optie voor bijvoorbeeld de tegels in je badkamer of je keuken.

Kun je geglazuurde tegels buiten verven?

Ook de geglazuurde tegels buiten kunnen voorzien worden van een nieuwe lik verf. Ook deze geglazuurde tegels voorzie je eerst van een geschikte grondverf. Als je last hebt van optrekkend vocht of de tegels in de volle grond liggen is het beter om de tegels buiten niet te verven. Veelal worden tegels buiten met betonverf geverfd. Deze verfsoort kan voor zowel tegels binnen als tegels buiten gebruikt worden. Dit kan een interessante optie zijn voor bijvoorbeeld de tegels op je terras als die daarvoor geschikt zijn.

Tips om geglazuurde tegels te verven

Naast speciale tegelverf is het ook een optie om een combinatie van grondverf en twee componenten verf te gebruiken voor tegels in de badkamer of de keuken. Zo zijn deze tegels gelijk beschermd tegen warm water en de warmte in de keuken. Let er daarnaast op dat je eerst de kit verwijdert voordat je de tegels gaat verven met tegelverf. Deze verfsoort is niet geschikt voor kit omdat het zich hierop niet hecht. Tot slot willen we je op het hart drukken dat je de tegels altijd goed reinigt en ontvet voordat je ze gaat schilderen. Zo kan de verf beter hechten en krijg je een mooier eindresultaat. Heb je nog vragen of wil je direct aan de slag? Neem dan contact op of bestel direct jouw verfspullen via Verfwinkel.nl.