Epoxy coating: 2K voor een krasvaste vloer

Een epoxy coating is de beste keuze als je een vloer van een krasvaste bescherming wilt voorzien. Het toepassen van een epoxy vloer coating, specifiek een 2K coating, zorgt ervoor dat er een kras- en slijtvast eindresultaat ontstaat. Hierbij heb je meerdere mogelijkheden: een epoxy garagevloer, een epoxy coating voor de vloer binnen, een epoxy coating voor beton buiten of een 2 componenten vloercoating voor industriële omgevingen. Bij Verfwinkel.nl kun je terecht voor een vloer coating van een hoge kwaliteit. In deze blog vertellen we je meer over een 2K epoxy vloercoating en wat dit precies is. Ook laten we je zien hoe je een vloercoating van epoxy het beste toe kunt passen.

Wat is een epoxy coating?

Soms denken mensen dat een epoxy coating alleen voor industriële doeleinden gebruikt kan worden, maar dat is niet zo. Deze 2K betonverf kun je ook gebruiken voor de vloer van je garage en zelfs de vloer van je woonkamer. Een epoxy coating geeft je vloer een sterke beschermlaag die lang meegaat en gemakkelijk te reinigen valt. Epoxy betonverf die 2K is, bestaat uit twee componenten: een thermisch hardende epoxy en een verharder. Epoxy vormt de basis van dit product. Deze soort kunststof is licht, sterk, krasvast, weer- en waterbestendig, vloeistofdicht en slijtvast.

Op beton epoxy aanbrengen: waar moet je op letten?

Van plan om op je vloer epoxy toe te passen? Op beton een epoxy coating aanbrengen is een klus die je zelf kunt uitvoeren, maar het is wel wat uitdagender in vergelijking met bijvoorbeeld het verven van een muur. Dit komt doordat de verwerkingstijd van de meeste epoxy coatings beperkt is. Het is daarom aan te raden om de epoxy coating met twee personen aan te brengen. Hierbij start de ene persoon met het aanbrengen van de coating langs de randen terwijl de andere persoon de coating met een roller aanbrengt op de rest van de vloer. Hierbij maak je gebruik van verfgereedschap dat geschikt is voor 2K vloercoatings. Een goed voorbeeld hiervan is een nylon roller zoals deze ProGold Verfroller – Nylon 13 mm.

Welke epoxy coating kies je?

Er zijn meerdere geschikte epoxy vloercoatings te vinden binnen ons uitgebreide assortiment. Een goed voorbeeld hiervan is Sikkens Wapex 660 Mat. Deze twee componenten primer is op basis van epoxy, oplosmiddelvrij en toepasbaar op onder meer troffelvloeren. Dit product beschikt over een uitstekende hechting. Een andere optie is Rust Oleum Epoxyshield 5300 maxx. Dit product is geschikt voor diverse toepassingen, kras- en slijtvast, bestand tegen chemicaliën, beschikt over een hoge dekkracht en is roestwerend. Daarnaast kun je kiezen voor Sigmafloor Aqua 2K EP Satin. Deze twee componenten coating is geurarm, goed reinigbaar, sneldrogend en leidt tot een eindresultaat van een hoge kwaliteit.

Epoxy coating bestellen bij Verfwinkel.nl

Betonverven en vloercoatings op basis van epoxy zijn er in allerlei soorten en maten binnen ons aanbod. Neem hier gerust een kijkje en ontdek het ideale product voor jouw klus. Epoxy vloer coatings zijn perfect als je een product nodig hebt dat de vloer bescherming biedt tegen slijtage en krassen, gemakkelijk aan te brengen is, er goed uitziet en ervoor zorgt dat de vloer hoog belastbaar blijft. Zoek je een goed alternatief, dan kun je bij ons ook terecht voor een Sigma PU vloercoating. Alles voor deze klus bestel je bij Verfwinkel.nl.

 1. Sikkens Wapex 660 Mat - 2K
  Sikkens Wapex 660 Mat - 2K
  2 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigmafloor Aqua 2K EP Satin
  Sigmafloor Aqua 2K EP Satin
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  5 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer
  Rust-Oleum 3333 Super Hechtprimer
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: