Een fijne thuiswerkplek creëren doe je zo

Nu we allemaal het gemak, de nadelen maar ook de voordelen van het thuiswerken hebben ontdekt, mogen steeds meer mensen regelmatig vanuit huis blijven werken. Het wordt ook wel ‘het nieuwe werken’ genoemd. Nooit eerder is een fijne werkplek voor je dagelijkse werkzaamheden zo belangrijk geweest als nu. Dit betekent dat je een thuiswerkplek moeten creëren óf restylen! Hieronder geven we enkele tips die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van je ideale thuiskantoor. Deze is namelijk voor iedereen anders. De één wil een rustige plek hebben om na te denken, een ander wil een creatieve en kleurrijke ruimte om tot de leukste of gekste ideeën te komen. Creëer met kleine aanpassingen de best passende werkplek voor jou!

thuiskantoor

De juiste kleur

Niets is zo persoonlijk als kleur in je interieur. Denk daarom goed na over welke kleur het beste bij jou en je werkzaamheden past. Ga je voor klassiek, modern of stoer? Met verf maak je een ruimte helemaal naar eigen smaak. Ben je snel afgeleid en wil je je beter kunnen concentreren, kies dan voor een lichte tint. Of verf je muur groen of blauw. Deze kleuren zorgen voor een natuurlijke uitstraling en rust. Wil je een creatieve, inspirerende ruimte creëren? Kies dan voor kleur! Eerder een stoere werkplek? Grijs, zwart of een betonlook past hier perfect bij. Kijk goed naar het kleurenpalet, zodat alle kleuren goed op elkaar aansluiten.

Eén kleur, kleurvlak of een gekleurde hoek

Heb je een kleurenpalet gekozen? Door naar de volgende stap. Is je werkplek in een andere ruimte gesitueerd zoals de woonkamer of slaapkamer en wil je je thuiskantoor accentueren door middel van een kleurtje? Ga voor een gekleurd vlak op de muur. Door een contrasterende kleur te kiezen, springt je werkplek eruit en creëer je een levendige sfeer. Werk je in de hoek van een kamer, dan is het leuk om juist die hoek een andere kleur te geven. Door verschillende tinten van één kleur te kiezen, krijgt de hoek meer diepte en een speels karakter. Bovendien ontstaat zo een duidelijke scheiding tussen werk- en woonruimte. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om de muur in één egale kleur te schilderen. Voor deze klus adviseren wij de Flexa Strak op de Muur Muurverf Mat - Lichte Kleuren.

thuiskantoor met schoolbordverf

Een praktische werkplek

Een stijlvolle en tevens praktische werkplek? Dat gaat prima samen. Schilder bijvoorbeeld schoolbordverf op je muur. Handig om notities, een to-do lijst of ideeën te noteren en het geeft je thuiskantoor direct een speelse look. Liever een lichte muur? Ga dan voor whiteboardverf. Zo transformeer je je muur tot een beschrijfbaar oppervlak voor whiteboard markers. Met een laag magneetverf erover hang je ook je post-its makkelijk op. Alles binnen handbereik voor een goed verloop van je werkdag. 

De basis voor je thuiskantoor staat. Maak je werkplek compleet met passende meubels en accessoires voor een smaakvol geheel. Trots op het resultaat? Deel jouw klus op social media met de #mijnverfklus en tag @verfwinkelnl en wie weet delen wij jouw schilderproject!  

 1. Magpaint Sketch Paint - Whiteboard verf
  Magpaint Sketch Paint - Whiteboard verf
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Magpaint Magneetverf
  Magpaint Magneetverf
  4.5 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Schoolbordverf - Zwart
  Histor Schoolbordverf - Zwart
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  30 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. 3 plus 1 gratis
  Best Beoordeeld
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  Verfwinkel.nl Maskingtape Geel
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  162 reviews
  Vanaf

Lees ook: