Deuren schuren is het begin van een prachtig resultaat. Hout schuren moet altijd en is een karwei waar de meeste mensen een hekel aan hebben. Toch is het van essentieel belang dat deze klus goed uitgevoerd wordt. Daarom gaan we het je zo gemakkelijk mogelijk maken. Door het kiezen van de juiste producten ben je al halverwege je klus. En nog even een troost, alles kun je tegenwoordig snel online shoppen bij Verfwinkel.nl. Daarbij heb je online verftechnisch advies voor het grootste aanbod van Nederland en dit alles ook nog tegen zeer scherpe prijzen.

Hoe pak je dit aan?

Allereerst zorg je voor goede materialen en dat het oppervlak wat je gaat schuren goed is ontvet. Hoe je dat het beste aanpakt lees je in deze blog. Dit voorkomt een hoop tijdverlies en irritaties en dit willen we natuurlijk niet tijdens het klussen. Schuren is heel belangrijk, anders hecht de verf niet goed op het hout. Bevat je deur meerdere lagen verf? Allereerst steek je met behulp van een scherpe krabber alle loszittende delen verf weg. Schuur daarna het oppervlak met een grof schuurpapier. Ga er daarna nog eens met een fijner schuurpapier overheen om het goed af te werken. Verwijder het schuurstof voordat je gaat verven eerst met een zachte borstel en neem daarna het oppervlak af met een iets vochtige doek.

Wat gebruik je om te schuren?

Fijn schuurpapier (korrel 240) is prima te gebruiken voor het schuren tussen verflagen. Middel schuurpapier (korrel 120) kun je gebruiken voor het goed opschuren van intacte verflagen. Hiermee schuur je het oppervlak even goed ruw, maar hoef je niet helemaal door te schuren. Grof schuurpapier (korrel 60 of 80) kun je gebruiken als het schilderwerk heel slecht is. Hiermee kun je de verflaag er helemaal afschuren. Bekijk dus vooraf goed in wat voor staat je deuren zijn en ga dan de juiste materialen kopen. Dit kun je heel gemakkelijk online kopen bij Verfwinkel.nl. Heb je kunststof deuren en wil je deze verven? Ook deze moeten goed geschuurd worden. Hiervoor kun je het beste een fijn schuurpapier gebruiken of een schuurmatje, omdat de ondergrond al behoorlijk glad is. Let op! Schuren met een te grove korrel kan krassen opleveren die zelfs na het schilderen nog te zien zijn. Schuur dus altijd in de richting van de houtnerf.