Eenvoudig en snel deuren ontvetten.

Ga je je deuren verven? Dan is ontvetten voor verven van essentieel belang voor een goed hechtende verflaag. Wanneer je niet goed ontvet schuur je het vet wat altijd wel op een oppervlak aanwezig is in de houtlaag. Hierdoor kan de verf moeilijk hechten op het hout en zal het eerder weer loslaten. Zelfs nieuw en onbehandeld hout moet je ontvetten. Zo trekt vet en vuil niet in het hout. Ook wanneer je iets anders dan je deuren gaat verven, altijd eerst ontvetten.

Hoe kan je de klus het beste aanpakken?

Het enige wat je nodig hebt voor deze klus is een emmer water met geschikte ontvetter zoals bv Universol of St. Marc en een spons. Je neemt de deuren af met een spons en daarna was je de deur nog eens na met schoon lauw water. Hiervoor kun je het beste even een schone doek gebruiken. Natuurlijk heb je tijdens het klussen weinig tijd om te gaan shoppen. Gelukkig kan dit tegenwoordig online. Je koopt bij Verfwinkel.nl uit het grootste aanbod van Nederland 100% originele verf en kunt zelfs gebruik maken van dezelfde dag levering of avondlevering. Van ontvetten tot verven, van kwasten tot schuurpapier, je kunt voor alles online terecht.

Dit moet je gebruiken

Er zijn verschillende middelen die je kunt gebruiken om te ontvetten voor schilderen. Bijvoorbeeld ontvetten met een verfreiniger, ammoniak of een ammoniakvervanger. Het voordeel van een ammoniakvervanger is dat deze geurarm is, maar verder net zo goed ontvet als ammoniak dat van oudsher doet. Een goede ammoniakvervanger is Universol Ammoniakvervanger. Biologisch afbreekbaar, zuinig in gebruik en zonder penetrante geur! Wanneer je ervoor kiest om toch ammoniak te gebruiken moet je deze goed mengen met koud water voordat je gaat ontvetten. 

Even online bestellen en klussen maar! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Bij Verfwinkel.nl staat een team van experts klaar om op maat gemaakt advies te geven voor als je er nog niet helemaal uitkomt. Onze experts bereik je via: klantenservice@verfwinkel.nl

 1. Universol Ammoniakvervanger
  Universol Ammoniakvervanger
  3.5 out of five star rating on Trustpilot
  8 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Vista Reynst Spons Wave V09
  Vista Reynst Spons Wave V09
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Alabastine Verfreiniger - 500 ml
  Alabastine Verfreiniger - 500 ml
  4 out of five star rating on Trustpilot
  4 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs

Lees ook: