Carnavalsverf: Is jouw carnavalswagen Al(a)af?

Carnavalsverf mag niet ontbreken binnen het uitgebreide assortiment van Verfwinkel.nl. Bij ons zijn er passende producten te vinden als je op zoek bent naar verf voor een carnavalswagen. Een carnavalswagen bestaat uit een aantal onderdelen. Ten eerste is er het onderstel waarop de constructie gemaakt wordt. De basis constructie bestaat over het algemeen uit materialen zoals hout en metaal. Hierop wordt een constructie van betonijzer geplaatst die afgeplakt wordt met papier-maché. Zo ontstaan er grote koppen of andere figuren die vaak ook nog bewegen. In deze blog vertellen we je meer over welke soort carnavalsverf je het beste kunt gebruiken. Goedkope verf voor carnaval bestel je bij Verfwinkel.nl.

Welke carnavals verf gebruik je?

Het grootste deel van de constructie van een carnavalswagen bestaat uit hout en metaal. Je hebt daarom een lak nodig die geschikt is voor deze materialen. Voor het vernissen wordt gebruik gemaakt van een blanke lak. Blanke lakken van een hoge kwaliteit zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar bij onze webshop. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor deze Trae-Lyx Naturel 2K – Extra Mat, maar deze Rambo Pantser Vernis behoort ook tot de mogelijkheden als je liever een hoogglans variant wilt toepassen. Er is altijd passende carnavalswagen verf te vinden bij ons.

Om het hout en metaal van de constructie van kleur te voorzien, maak je gebruik van een lak. In de praktijk wordt vaak gekozen voor hoogglansverf op basis van alkyd. Dit zijn lakken op terpentinebasis. Hoogglans geeft de verflaag een opvallende uitstraling en zorgt ervoor dat de kleuren er echt uitknallen. Dat past bij het karakter van carnaval. Alkydverf heeft als voordeel dat het beter bestand is tegen de omstandigheden buiten. Zo is deze verfsoort Uv-bestendig en behoudt het beter zijn glans. Het is sterker en harder dan verf op waterbasis (acrylverf). Bovendien is carnavalsverf op alkydbasis prettig te verwerken. Goede opties uit ons assortiment zijn Flexa Strak in de Lak Buitenlak Hoogglans, Sikkens Rubbol XD High Gloss en Wijzonol Dekkend Hoogglanslak.

Welke carnavals kleuren kies je?

Ben je op zoek naar verf voor carnaval, dan is het een aanrader om alvast goed na te denken over de kleuren die je wilt gaan gebruiken. Er zijn steden die hun eigen carnavalskleuren hebben. Een goed voorbeeld hiervan is Kruikenstad (Tilburg). De carnavalskleuren van deze stad zijn groen en oranje. De carnavalskleuren van Oeteldonk (Den Bosch) zijn rood, wit en geel. Welke kleuren je ook in je carnavalsverf wilt verwerken, bij ons zijn de mooiste verfkleuren te vinden. Onze verfspecialisten mengen ze voor je.

Carnavalsverf kopen bij Verfwinkel.nl

Een carnavalswagen verven is een gezellige onderneming. Met meerdere mensen werk je toe naar een mooi eindresultaat. Bij Verfwinkel.nl bestel je de producten die je nodig hebt voor een carnavalswagen schilderen. Carnavalsverf is er in allerlei varianten. Naast verf kun je ook voor allerlei andere producten bij ons terecht. Zo kun je bij ons behangplaksel bestellen om papier-maché mee te maken, bijvoorbeeld deze Perfax Papier Metyl Behangplaksel – 125 gram. Je kunt jezelf het verven gemakkelijk maken met behulp van spuitbusverf. Of wellicht zoek je nog goedkope wegwerpkwasten? Wat je ook voor carnaval nodig hebt, je bestelt het bij Verfwinkel.nl.

 1. Perfax Papier Metyl Behangplaksel - 125 gram
  Perfax Papier Metyl Behangplaksel - 125 gram
  out of five star rating on Trustpilot
  0 reviews
  Kortingsprijs Adviesprijs
 2. Flexa Strak in de Lak Buitenlak Hoogglans
  Flexa Strak in de Lak Buitenlak Hoogglans
  4 out of five star rating on Trustpilot
  3 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Sikkens Rubbol XD High Gloss
  Sikkens Rubbol XD High Gloss
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  801 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: