Beige muurverf: Natuurlijk Neutraal

Beige muurverf wordt geregeld toegepast binnen woningen. Beige tinten voor verf zijn dan ook een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een kleur met zowel een neutrale als een natuurlijke uitstraling. Van deze kleur zijn diverse varianten verkrijgbaar, van warm beige muurverf tot licht beige muurverf. Een beige kleur op de muur doet de mens goed.

In deze kleurenblog vertellen we je alles wat je moet weten over beige verf. Zo gaan we onder meer in op de beige kleurcode en bespreken we diverse kleurcollecties waarin je beige tinten kunt ontdekken. Daarnaast vertellen we je meer over de kleuren die bij beige passen, waar je beige muurverf kunt toepassen en welke producten via onze webshop in het beige gemengd kunnen worden.

RAL 1001 beige en meer

Beige behoort tot de RAL Classic collectie, het meest bekende coderingssysteem voor de kleuren van verf en andere coatings. De kleurcode van beige is RAL 1001. Dit is de klassieke tint waar mensen aan denken als ze zich een beige muurverf voorstellen. Iedere keer dat we verf voor je mengen, wordt deze tint 100% nauwkeurig nagebootst. Zo weet je zeker dat je de kleur krijgt die je voor ogen hebt. Wil je zeker weten of beige de kleur is voor jou, dan bekijk je deze tint in de RAL K5 Kleurenwaaier of de RAL K7 Kleurenwaaier. Kleurenwaaiers geven een tint het meest natuurgetrouw weer.

Beige is niet de enige beige kleur binnen de RAL Classic collectie. Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor grijs beige muurverf. De kleurcode van deze beige tint is RAL 1019. Zo zijn er diverse andere beige varianten te ontdekken binnen deze collectie. Bovendien zijn er nog meer kleurcollecties waarin je beige, of een variant hiervan, kunt ontdekken. Zo kun je kiezen voor een Flexa beige. Binnen de Flexa Couleur Locale collectie heb je bijvoorbeeld de tinten Nair Nuance Beige en Nair Zacht Beige. Deze tinten zijn ideaal als je kiest voor beige muurverf van Flexa, maar ook producten van andere merken kun je in deze beige kleuren laten mengen. Je kunt bijvoorbeeld een beige kleur van Flexa toepassen bij een Sikkens product.

Beige is een zandkleur. Daarom worden varianten van beige ook wel Sand genoemd. Een goed voorbeeld van een product dat in een Sand kleur verkrijgbaar is, is deze Histor MY Color Muurverf Extra Mat – Singing Sand. Singing Sand is een mooie licht beige kleur met hinten van taupe, grijs en roze. Ook Painting the Past heeft enkele Sand kleuren binnen hun aanbod. Wil je weten of deze kleuren wat voor jou zijn, dan bestel je het Painting the Past Samplepotje Krijtverf – BO10 Soft Sand of het Painting the Past Samplepotje Krijtverf – 04 Sand. Een beige zandkleur voor de muur doet het altijd goed. Een andere beige kleur voor je verf gezocht? Je kunt ook voor de volgende kleuren kiezen voor verf in het beige:

 • Cetabever Ready Mixed Dekkend Beige 837
 • Wijzonol Standaard 9130 Beige
 • Sikkens Van Gogh Collectie Vilt Beige (E8.07.77)
 • Flexa Amandel Beige
 • Histor Peach Beige
 • Histor Bare Beige
 • Sigma Spice Beige
 • Flexa Urban Taupe

Zo valt er nog veel meer te ontdekken binnen ons kleurenaanbod. Wil je weten in welke varianten je beige verf op de muur kunt krijgen? Ga naar de webpagina van het product dat je wilt bestellen. Kies een hoeveelheid en bekijk vervolgens via de online kleurenwaaier in welke tinten je de verf kunt laten mengen. Maak je keuze en bestel. Vervolgens zorgen wij, met behulp van kleurenpasta’s van een hoge kwaliteit, ervoor dat de kleur die jij gekozen hebt optimaal uit de verf komt. Neem gerust een kijkje en ontdek zelf wat er mogelijk is voor het product dat jij op het oog hebt.

Welke kleur past bij beige?

Beige is een basiskleur en gaat hierdoor uitstekend samen met een hoop andere kleuren. Het is een tijdloze kleur die nooit uit de mode gaat. Alhoewel dit een neutrale kleur is, heeft beige een rustgevende werking en bevat de tint een aangename warmte. Doordat beige op de kleur van zand lijkt, heeft het ook iets natuurlijks. Het kan daarnaast goed gecombineerd worden met diverse materialen, waaronder hout en riet. Beige muurverf gaat goed samen met andere basiskleuren zoals wit, zwart, grijs en bruin. Daarnaast kun je beige prima combineren met aardetinten zoals terracotta, antraciet en bruin. Ook kan beige dominante kleuren verzachten. Zo kun je beige prima combineren met oranje, lila en blauw.

Beige muurverf voor de woonkamer en meer: waar pas je een beige muur toe?

Doordat beige een basiskleur is met een relatief neutrale uitstraling, kun je deze tint vrijwel overal toepassen. Een beige muur in de woonkamer doet het altijd goed. Je kunt alle muren van een beige kleur voorzien, maar je kunt beige ook prima combineren met andere tinten. Bovendien kun je de kleur van meubels uitstekend op beige laten aansluiten. Naast beige in de woonkamer wordt ook vaak gekozen voor beige in de slaapkamer. Alhoewel beige muurverf neutraal is qua uitstraling, zorgt deze tint voor warmte en rust. Dat is ideaal voor de slaapkamer, een plek waar je bij uitstek goed tot rust wilt komen.

Maar er zijn nog meer vertrekken binnen je woning waar een variant van beige toegepast kan worden. Een beige kleur in de hal zorgt voor een warm welkom. Ook in de keuken doet beige muurverf het goed. Bovendien kun je deze kleur in andere onderdelen terug laten komen, bijvoorbeeld in de kleur van de keukenkastjes. Wil je een rustige omgeving binnen je werkkamer creëren, dan is beige een formidabele keuze. Zo weet je zeker dat de kleur op de muur er niet voor zorgt dat je afgeleid raakt. Ook in de badkamer kun je een beige kleur toepassen, zolang je hierbij kiest voor schimmel- en vochtwerende verf.

Muurverf in het beige: welke producten kies je?

Diverse muurverf producten kunnen voorzien worden van allerlei tinten beige. De keuze is enorm, zowel op het gebied van muurverf producten als op het gebied van beige tinten. Zo kun je onder meer producten zoals deze Sikkens Alphacryl Pure Mat SF, deze Sigma Sigmapearl Clean Matt – Muurverf, deze Sigma Perfect Matt – Muurverf, deze Flexa Creations Muurverf – Extra Mat, deze Histor Perfect Finish Muurverf – Mat, deze Wijzonol Muurverf voor Buiten, deze Flexa Strak op de Muur Muurverf – Mat en deze Sigma Sigmaresist Fungi Matt – Schimmelbestendige Muurverf omtoveren tot een beige muurverf. Deze en andere producten mengen we graag in de beige kleur die jij voor ogen hebt.

 1. Weekdeal
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  Sikkens Alphacryl Pure Mat SF
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  194 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sigma Kleurgarantie
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  Sigma Pearl Clean Matt - Afwasbare muurverf
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  232 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Histor Kleurbedenktijd
  Histor Perfect Finish Muurverf - Mat
  Histor Perfect Finish Muurverf - Mat
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  45 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 4. Wijzonol Muurverf voor Buiten
  Wijzonol Muurverf voor Buiten
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  28 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: