Balken plafond schilderen: Verf en kleur

Balken van je plafond schilderen? Dan is nu het moment om de producten die je hiervoor nodig hebt te bestellen bij Verfwinkel.nl. Een balkenplafond schilderen is een klus die je prima zelf kunt klaren, zelfs als je weinig ervaring hebt op het gebied van verven. Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten, maar het lezen van deze blog weet je voldoende om het zolderbalken verven zelf aan te pakken. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over een plafond met balken verven. We laten je zien welke producten je kunt gebruiken om plafondbalken te verven, welke balkenplafond kleur je kiest en hoe de balken van een plafond schilderen precies in zijn werk gaat.

Balken plafond schilderen: welke producten kan ik gebruiken?

Wanneer je de houten balken van een plafond gaat schilderen, is het eerst een aanrader om de houten balken van een zolder te behandelen. Een grondverf zorgt voor een betere hechting van de lak. Dit zal leiden tot een mooier eindresultaat. Controleer vooraf van welk hout de balken gemaakt zijn. Bij houtsoorten zoals merbau, meranti, teak, mahonie, kerving, iroko en afzelia is er het risico dat ze gaan bloeden. Dit leidt tot lelijke vlekken in de verf. Voor dit soort bloedende houtsoorten is het aan te raden om vooraf een isolerende primer aan te brengen. Een goede optie is deze Vista Boscalit Aqua Isoleergrond.

Het kan zijn dat je balken van een nieuwe kleur wilt voorzien, maar het is ook mogelijk dat je oude balken wilt opknappen. Een goede lak is dan een must. Je kunt de houten balken van een plafond verven met onder meer deze Sigma S2U Nova Satin, deze Sikkens Rubbol BL Rezisto en deze Wijzonol Matlak Waterverdunbaar. Je kunt diverse andere mogelijkheden ontdekken binnen ons aanbod.

Balken plafond wit verven en andere opties

Ga je de balken van je plafond schilderen, dan zijn er verschillende kleuren waar je voor kunt kiezen. Veel mensen kiezen ervoor om het plafond en de balken te schilderen in dezelfde kleur als de muur. Zo ontstaat er een mooi geheel en hebben de muren en plafonds een rustige uitstraling. Wit is daarom een geliefde optie, omdat de muren vaak wit van kleur zijn. Bovendien laat een witte kleur de ruimte groter lijken. Maar het mooie aan bestellen bij Verfwinkel.nl is dat onze specialisten jouw lak in iedere kleur kunnen mengen die je maar wenst.

Balken plafond verven: hoe pak ik dit aan?

De balken van je plafond schilderen begint met een aantal voorbereidende stappen. Balken verven zonder schuren wordt afgeraden. Balken schuren zorgt voor een glad oppervlak en een betere hechting van de verf. Geverfde balken moet je kaal maken. Vergeet niet de boel te ontstoffen na het schuren. Hierna kun je oneffenheden wegwerken en eventueel houtrot op de balken repareren. Na het ontvetten plak je af waar nodig.

Hierna breng je als eerste de grondverf aan (of isolerende primer in het geval van bloedend hout). Niet alleen zorgt dit product ervoor dat de verflaag zich beter kan hechten, maar in veel gevallen heb je maar één laag lak nodig. Nadat de grondverf heeft kunnen drogen, is het tijd voor de afwerklaag. Breng niet een te dikke laag aan en geef het de tijd om te drogen. Ben je tevreden? Dan volstaat één laag. Bestel nu jouw verf voor de balken van je plafond bij Verfwinkel.nl.

 1. Aanbieding
  Sigma S2U Nova Satin
  Sigma S2U Nova Satin
  4.7 out of five star rating on Trustpilot
  736 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 2. Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  Sikkens Rubbol BL Rezisto Satin
  4.8 out of five star rating on Trustpilot
  303 reviews
  Vanaf Adviesprijs
 3. Wijzonol Matlak - Waterverdunbaar
  Wijzonol Matlak - Waterverdunbaar
  4.6 out of five star rating on Trustpilot
  33 reviews
  Vanaf Adviesprijs

Lees ook: