Bakstenen muur verven?

Vaak wordt aan ons gevraagd hoe je een bakstenen muur moet verven. We kunnen je alvast verklappen dat een bakstenen muur verven helemaal niet zo moeilijk is, als je het maar goed aanpakt. Bakstenen muren zijn zowel binnen als buiten te vinden. Binnenmuren verven doen we geregeld in Nederland, maar het verven van een bakstenen buitenmuur wordt minder vaak uitgevoerd. Dit terwijl het verven van deze muur een geheel nieuwe look kan geven aan je woning. Hieronder vertellen we je meer over hoe je het beste een bakstenen muur kunt verven. Zo vertellen we je over bakstenen verven in het algemeen, maar ook over je muren binnen en buiten het beste kunt aanpakken.

Bakstenen verven: hoe pak je dit aan?

Er zijn een paar stappen die je standaard moet ondernemen, of je nu bakstenen binnen of buiten gaat verven. Een bakstenen muur verven is helemaal geen moeilijke klus, maar je zult de ondergrond wel goed moeten voorbereiden op deze taak. Deze klusjes lijken een hoop gedoe, maar ze leveren wel een mooier resultaat op. Dat maakt ze de moeite waard. Ten eerste dient de oude, loszittende verflaag verwijderd te worden, mocht deze nog aanwezig zijn. Vervolgens check je of er bakstenen of voegen zijn die een reparatie kunnen gebruiken. Hiervoor kun je Alabastine Baksteen Reparatie gebruiken. Maak vervolgens de ondergrond grondig schoon. Hierna plak je alle niet te beschilderen delen af. Tot slot breng je een geschikt voorstrijkmiddel aan zodat de verf optimaal hecht. Na het laten drogen van dit middel is de ondergrond klaar om geverfd te worden.

Bakstenen verven die binnen te vinden zijn

De hierboven genoemde voorbereidingen mag je nooit overslaan, ook niet als je bakstenen gaat verven die binnen te vinden zijn. Je kunt bakstenen prima verven aan de hand van rollers en kwasten. Zorg dat de temperatuur binnen niet te warm of te koud is. Het is aan te raden om twee lagen aan te brengen. Dit levert het beste resultaat op. In ons assortiment tref je diverse soorten muurverf voor binnen aan die je op baksteen kunt gebruiken.

Een bakstenen buitenmuur verven

Als je buiten een bakstenen muur gaat verven, is een goede voorbereiding nog belangrijker. Is de buitenmuur vies, dan kun je een hogedrukspuit gebruiken om deze schoon te maken. Verwijder mos en algen met een speciale reiniger. Bovendien zul je een aantal extra stappen moeten ondernemen, want bakstenen verven die buiten te vinden zijn, is een lastigere taak dankzij een aantal facetten. Zo kun je te maken krijgen met verschillende weersomstandigheden als je een bakstenen buitenmuur gaat verven. Je kunt niet schilderen in de regen of als er te veel wind staat, maar ook kun je beter niet gaan schilderen als de volle zon op de buitenmuur staat. Daarnaast moet je op de temperatuur letten. Je kunt het beste schilderen als de temperatuur tussen de 10 en 20 graden Celsius is (maximaal 25 graden). Verblendstenen, transraamklinkers en gladde strengpersstenen kun je beter niet schilderen. Op Verfwinkel.nl is genoeg muurverf voor buiten te vinden. Deze verfsoorten kun je ook toepassen op bakstenen. in combinatie met de juiste voorbereiding. Wij adviseren voor deze verfklus de Wijzonol Muurverf voor Buiten, Sikkens Alphatex IQ Mat - Muurverf, Sigma Facade Topcoat Satin of Sigma Facade Topcoat Self-Clean Matt.

Een bakstenen muur transparant verven

Als je een bakstenen buitenmuur gaat verven, kun je kiezen uit diverse opties. De praktijk leert ons dat veel mensen het niet aandurven om hun buitenmuur van felle kleuren te voorzien. Waarom niet? In andere landen wordt dit juist mooi gevonden. Gelukkig bestaat er andere verf als je geen felle kleur wilt gebruiken. Als je een buitenmuur van baksteen niet van een kleur wilt voorzien maar deze wel extra wilt beschermen, kun je namelijk kiezen voor transparante verf. Neem eens een kijkje binnen het aanbod van Verfwinkel.nl en doe inspiratie op.

Dit heb je nodig om een bakstenen muur te verven:
Product
Prijs
Bekijk
1.
€ 21,89
2.
€ 149,35
Prijs totaal € 171,24

Lees ook: