Avis Timbercote: voor alle houtsoorten buiten

Avis Timbercote is één van de meest populaire merken op de markt voor buitenlak, geschikt voor alle houtsoorten buiten. Het is een duurzaam product dat geschikt is voor zowel particuliere als professionele toepassingen. Meer weten over de verwerking van Timbercote Buitenlak? Lees alles over de voordelen en toepassingen, maar ook over de verschillen tussen Timbercote Buitenlak en Timbercote Impregneer.

Voordelen van Timbercote Buitenlak

Timbercote Buitenlak heeft meerdere voordelen. Ten eerste biedt het een uitstekende meerjarige bescherming tegen ons grimmige klimaat. Het product is speciaal ontworpen voor gebruik buitenshuis en biedt met een UV filter een uitstekende bescherming tegen zonlicht, regen, wind en andere weersomstandigheden. Daarnaast is Timbercote Buitenlak duurzaam en gaat het lang mee. Het product is bestand tegen weersinvloeden en blijft er lang mooi uitzien. Dit betekent dat de lak minder vaak bijgewerkt hoeft te worden, wat tijd en geld bespaart op de lange termijn.

Ten slotte biedt Timbercote Buitenlak een mooie transparante afwerking. Verkrijgbaar in transparant en meerdere transparante houtkleuren en daardoor aanpasbaar aan de persoonlijke stijl en smaak. Ideaal voor alle houtsoorten buitenshuis waarvan je de natuurlijke tekening en structuren wilt blijven zien. Het is geschikt voor alle houtsoorten en ook te gebruiken voor het bijwerken van (verweerd) hout en kale plekken. Het resultaat is een prachtig afgewerkt oppervlak dat er jarenlang goed uitziet.

Verwerking van Timbercote Buitenlak

Bezint eer gij begint. Dat geldt ook hier. Het is belangrijk om te weten hoe Timbercote het beste verwerkt kan worden. Het is essentieel dat het oppervlak goed wordt gereinigd en voorbereid, voordat de lak wordt aangebracht. Verwijder alle vuil, vet en andere onzuiverheden van het oppervlak met behulp van een geschikt reinigingsmiddel. Breng pas na volledige droging van het oppervlak de lak aan.

Timbercote Buitenlak kan gemakkelijk aangebracht worden met een kwast, roller of spuit. Volg altijd de instructies op de verpakking om ervoor te zorgen dat de lak correct wordt aangebracht. Laat de eerste laag volledig drogen voordat een tweede laag wordt aangebracht. Over het algemeen zijn twee lagen voldoende voor een goede bescherming.

Avis Timbercote

Toepassing van Timbercote Buitenlak

Timbercote Buitenlak is ideaal voor het transparant schilderen van houten boeidelen, deuren, kozijnen, tuinmeubels en andere buitentoepassingen. Timbercote beschermt het hout tegen weer en wind, maar laat de natuurlijke schoonheid van hout in het volle zicht. Voor elke smaak is er een glansgraad: mat, zijdeglans en hoogglans.

Avis Timbercote Mahonie en vele andere kleuren

Avis Timbercote is verkrijgbaar in prachtige traditionele houtkleuren zoals mahonie, noten, ebben, palissander, teak, donker eiken, licht eiken, grenen en lichtgrenen. Maar ook voor liefhebbers van onbehandeld hout zit er een transparante blanke lak in het assortiment. Alle kleuren hebben hetzelfde gemeen: langdurige bescherming tegen weersinvloeden en zon voor een langdurig mooi resultaat. Bekijk het Avis assortiment online en laat je (tuin)hout weer stralen!

Lees ook: